• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SHIN
    SHIN --- ---
    JIKE: diky !
    JIKE
    JIKE --- ---
    SHIN: tady mají hodne výběru ..

    https://www.trapper.cz. Pripadne centrum Chodov mají tam taky ale menší i kdyz pekny vyber.
    Osobně bych preferoval backlock jako jsem mel od dedy a táty ja. A ja mel buck ten klasickej co měla v kill bill . (Ale mel jsem malou verzi z činy) ta Kudla vydrzi pak cely zivot

    Ale co koupit to je vždycky těžký...
    SHIN
    SHIN --- ---
    Nemeli byste prosim typ na kamenej obchod kam jit poridit prvni nuz pro synka ? trochu jsem zaspal a na internety uz neni cas.
    Budu rad i za pripadny napady na konkretni model. Nemel by to byt zadnej multitool/svycar etc. zaroven idealne zaviraci s bezpecnou pojistkou .
    aby se dalo se spickou v lese lecos "porejpat" atd

    pripadne diky
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GGG: Málo alcoholu, možná.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    BRUKEV: no hele ono fakt zalezi na co to chces. Ja uspesne stipal s jonseredkou 1.5kg 74cm za 1700,- ale tu myslim spolhla huska. Delal jsem okolo 25m3 dreva. Nekdy byla moc lehka a nekdy zas moc tezka, zkratka.... univerzalni rozmery.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, že se ted tak nějak furt točím okolo seker, další dotaz na místní sekerníky.
    Jakou preferujete, používáte hmotnost u štípacích seker a jakou délku topora?

    Jak jsem se nedávno smál kolegovi, když vybíral kudlu, bo v kudlách já mám jasno, tak ted zjišťuju, že výběr seker a tím spousta proměnných je kurva problém :)

    GGG
    GGG --- ---
    GOTIK: ano, je to ponauceni .)
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    GGG: ono, upřímě vidim spíš problém v tom "Navštívit festival kolem oběda" a podle toho ho hodnotit. Nejde o klasickou prodejní vstavu, kde je vpodstatě jedno kdy a na jak dlouho se návštěvník staví. Festival se musí žít (např. ačkoli se samozřejmě kovalo celý den, nejvíc se kove až po setmění). Pravda je, že výstava byla letos co do počtu vystavovatelů nejslabší, o tom žádná. Taky nám, bohužel, odpadly dvě zajímavé předváděčky, ale taky myslím, že kdo přijel na víkend, pořádně si ho užil. Competition knife, Rybička roku, střelba šípoprakem, vrhání (nejen) nožů... Ale hlavně dobrá přátelská až rodinná atmosféra. Je to holt taky o něčem jiným. (a k tý ceně: Jelikož to není výstava, kde se "jen rozmístí stolky", je potřeba zalepit pořadatelský náklady na pronájem, elektriku, toitoiky, materiály na sekání v soutěžích a kování atd atd. Je tedy pravda, že jste platili za něco, co jste asi moc nevyužili, ale jak říkám, tahle akce není moc určaná na rychlou návštěvu.)
    GGG
    GGG --- ---
    Vcera jsem byl kolem obeda v Masecine a byly tam pouze 4 "stanky" s par nozi. Kdyz jsem se zeptal pana u listku jestli je toto za 300,- pro dve osoby vsechno rekl ze nevi. Prostredi odpuzujici. Zbytecna ztrata penez i casu.
    Never more.....
    SWIST
    SWIST --- ---
    GOTIK: Byl jsem tam jenom jednou a to předloni.. v sobotu dopoledne.. Sice tam nikoho neznám osobně, ale asi i jen se tam přijet podívat a načichnout atmosférou bude stát zato.. Víš jak, jsem teď od začátku roku v německu a když vytáhnu ratku tak na mě koukají jak na vraha, takže uvítám jakoukoliv společnost kde má každý u sebe minimálně jeden nůž, kubotan, teleskop etc..
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    ještě poslední spam na víkend a už nebudu dál rušit :-) a těšim se na ty co dorazej
    Ceny do soutěží 2017 :: Knifest – nožířský festival
    http://www.knifest.cz/cs/novinky/novinky/ceny_do_soutezi_2017
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    SWIST: už jsi tam někdy byl? Jako může to pro tebe bejt OK, lidi ještě potkáš, jen ti negarantuju, kdo bude mít ještě vybalený nože na prodej atd. Posílám ti do pošty mobil na mě, klidně mi v neděli brnkni a když se zadaří a já nebudu tvrdě spát, tak ti řeknu jaká je aktuální situace :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jo :-) A furt dokola furt dokola.
    Radši diskuse o tý krátký P 38 pro gestapo, (navíc pochopitelně kdysi význačnýho nágla) tam jsme si skoro dali do držky.
    Blbý je, že tam dycky jde o prachy, a to občas děsný.
    :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MANFRED: jj

    "A už je to tu zase. Tento nůž nemá s armádou nic společného. Je velmi pěkný , funkční a dnes předražený .Určitě se sežene na Moravě, tam je také v Brně vyráběn, nebo spíš donedávna byl. Umělci z Ameriky a serveru paratrooper ... jsou opravdoví znalci. Ve své knize mají vyfocenu nejednu kopii, kterou vydávají ve své neznalosti za originál. "

    Knife.cz - Fórum - Vysadkarsky noz CZ-77
    http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=2915
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GGG: No, je to hezký. Akorát je tam zádrhel. Jako dycky je to složitý. Tak co o tom vim...
    Když se to prodává, bejvá tam pro autenticitu zmínka o dědovi nebo tátovi co to tam švihnul když sloužil u výsadkářů etc. Na storky jsem opatrnej. I kdyby, švihnout šlo všechno, jenže je to číslovaný a tudíž by to bylo evidovaný a ten, na koho by to bylo napsaný, by to odsral. Ale dejme tomu, šlohl ten kamaráda a ten to odsral :-)
    Najednou se objevily cca v roce 2002 (kdy se taky ocitlo na US forech* a v SR jako dotaz čtenáře, na kterej co vim nikdo neodpověděl). Druhá vlna byla kolem 2009-2010).
    U amíka se tou dobou taky objevily někde v aukci (co pamatuju cca 400 dolarů, našplhalo to na tušim 600?).
    Dycky je k tomu storka o zavedení armádě, paragánech. Což je jedinej doklad. Narouboval se na to ten název "VZ 77" (77 je magický číslo českejch nožů, třeba bonů s certifikátem a nápisem taky bylo přiděleno zatim 77). Asi podle toho čísla vyprásklýho na rukovítce.
    Ta přemíra značení napráskanýho od ruky je už sama o sobě podezřelá, podobně debilně vypadaj značky ze zkušeben, kterejma se povedlo zhnusit docela dost zbraní, protože to práskali od ruky :-)
    VZ má něco, bylo zavdený, nebo se zkoušelo v prototypech , jenže oficiálně (třeba nůž nůž vz. 48, vz 49 a prototypy měly dycky číslo podle roku zkoušení, takže 77 by odpovídalo noži z roku 77, jenže když to porovnáš třeba s UTONem, nevypadá to jako mladší brácha, vzhledem je to někde v padesátkách ) O tomhle nikde ani prd.
    Možná by to mohl být v nejlepšim případě třeba prototyp, s kterym s někdo (ČZ) chtěl ucházet o výrobu a zavedení (ale byl socialismus, nešlo jen tak něco začít vyrábět bez plánu a schválení, natož vyvíjet a byla by o tom asi nějaká dokumentace), což by bylo možný s přimhouřenim obou očí, po zkouškách se podobný věci rozdávaly papalášum, kamarádum nebo rozkradly.
    V horšim podvrh (což tvrdí i někteří majitelé:-), kteří tvrdí, že ho koupili od výrobce (šikovný pán z Brna, kterej dělal ve zbrojovce) kterej to sekal a prodával po 3500. Jsou to lidi, kterejm bych věřil. Proč netvrdit o svym noži, že je to super origo, že jo?
    A tak epicentrum výskytu je na moravě kde se to občas vyskytne k prodeji, čím dál tím víc zřídka, čím dál tim dráž.
    Tam by to docela zapadlo, že pokud by se teda jednalo o nějakej vejtvor s úmyslem udat ho armádě (z čehož sešlo, armáda zkoušky prototypu nezaznamenala) třeba protože plán určil vyrábět něco jinýho takže se stornovalo ve fázi pokusu, mohl by pak pokračovat ve výrobě na svý triko (za socíku se občas dělo s vědomím vedení, který část produkce pak používala k výměnnému obchodu nebo jako dárky, používaný nákupčími, protože cokoli se shánělo, výroby nestíhalo, a tak přijel -li do fabriky nákupčí z jiný fabriky, bez bakšiše či daru se dozvěděl, že výroba nestíhá a nazdar. Třeba u nás se takhle vyráběly disperze v době, kdy se ještě jel výzkum a nevyráběly se pro prodej).
    Strašnej skok to udělalo, když se to dostalo do knihy Luftwaffe gravity knife :-), tehdy to rychlejší skupovali (prej i od toho pána za 3500) a obratem stříleli na Aukru za 25 000.

    Amici (odkud pochází to foto) sou trupky a v evropskejch nožích a zbraních maj hokej, bežně se tam objevujou falsa i v literatuře. Je to stejnej případ jako P 38 pro gestapo s krátkym laufem vyráběná v čechách" což je blbost i bez tý výroby v čechách, "pistole pro agenty zabijáky český výroby z dob socialismu" (nějaká pistole s hlavní v zákonné délce, tušim Mars, z delšího laufu amík usoudil, že je to kvůli tlumiči), SA 58 s tlumičem (zavedena jednotek české NKVD a paragánů :-)) a jiný pitomosti který občas lovíme na jejich aukcích. Psát jim to je ztráta času. Chápu to, kurvilo by to cenu. :-)

    Připadá mi to teda taková toxická věc :-) I když, jak bude čas plynou a pověsti, pohádky a vejmysly o době socíku a ČSLA budou narůstat, stejně jako chaos v nich do rozměrů, kam se došplhaly zvěsti o zbraních 2SV nebo doby před ní, zájem o podobný věci bude stejně narůstat. Konečně dneska stačí cokoli vylepšit a prodá se to za závratnou cenu ( třeba solidní aukční HH zjistila na poslední chvíli, že někdo přiryl na některý zbraně známého výrobce, jelikož už to měli v katalogu, připrdli k tomu že jsou to originály s přidělanym fake značenim..a prodalo se to. Začas nebo už teď to někde koluje jako origa. Nebo dýky SS, z kterejch za komáče zmizely nápisy a hákáče (komáč neměl fašisty rád) a daly se koupit někde na burze (občas ilegální) a po revoluci se tam hákáče a nápisy za dodělaly, to je taky případ, někdy to má i doklad znalce (to měl tady u mne i dědek, co je vydával za litr třeba na starý kamna "pro němce" a k tomu vlastnil bazar :-).... :-)
    Já bych prachy investoval jinam. V nožích ČSLA je to dost zafejkovaný i tak.
    SWIST
    SWIST --- ---
    GOTIK: já se v pátek večer vracím z Německa, sobotu mám plnou a v neděli odpoledne se zase do Německa vracím... Původně jsem ani nepočítal že teď pojedu do ČR, tak jsem knifest vypustil, ale když to takhle vyšlo tak jsem si říkal že bych tam zajel a něco si třeba odvezl.. Doufal jsem že neděle dopoledne ještě bude ok
    GGG
    GGG --- ---
    celkem rarita což....

    CZ77?
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    jinak co vím, tak soutěžní Rybičku zatím přihlásili jen Kabík a Zelí. Pochlapíte se někdo a přihlásíte svojí? :-)




    GOTIK
    GOTIK --- ---
    SWIST: v neděli ráno? proč až v neděli ráno? to nemá cenu. program je v pátek a v sobotu, v neděli už všichni balej a odjížděj. Jestli to nemá nějakej konkrétní důvod, proč chcete jet až v neděli, tak za sebe rovnou říkám: To už radši zůstaňte doma, budete zklamaný. Vyplatí se přijet na pátek nebo sobotu, když už ne na celej víkend, ale neděle už je balící (výjimečně někdo ještě rozbalí stánek, spíš ne, kování taky končí v neděli za rozednění, maximálně se ještě vyhlásej nějaký soutěže a případně proběhne nějaká soutěž pro děti aby měli rodiče čas na balení).
    381007
    381007 --- ---
    AZIM: Mám je u každého šicího stroje, jsou to štípky, neboli cvakačky. Používají se prakticky na každé krejčovské dílně... Ve větší verzi se používaly na statcích tuším ke stříhání ovcí...
    381007
    381007 --- ---
    KADLIK: To je pro mě zásadní informace. Jsem taky nástrojař :) - tzn. budu spokojen :) Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam