Hledam uz nejakou dobu nahradu za muj hlavni pracovnak, coz je moje Kato (Yoshiaki Fujiwara) a rekl sem si, ze si konecne koupim poradnou kudlu. Hlavni pozadavek byl, aby byl "fakt velkej". V podstate jediny dva adepti byli Watanabe/Toyama coz jsou skoro identicky kudly. Starej Watanabe ucil Toyamu a Toyama zase ucil mladyho Sinichiho Watanabe. Jedno hodny ID z KKF mi poslalo na test jeho 240 gyuto z blue 2 a jsem z nej prijemne prekvapenej. Stredne tezka a robustni kudla, ktera je porad relativne "thin behind the edge". Teziste ma hodne vepredu, 56mm vysoky u patky, realna 240mm na ostri, 230 vaha. Dal jsem tomu rychlej touch-up na Ohira yama shiro suita aka renge a finish na Ohira yama Asagi a ostrost je brutalni a fakt krasne drzi ostri. Watanabe je vyhlasenej skvelym HT, takze jsem si rikal, ze se to bude brousit tezko, treba jako Kato, ktery ma na uhlikovku fakt brutalne tvrdy jadro, ale opak je pravdou, brousi se super lehce. Vzhledem k tomu, ze jsem od zacatku chtel 270ku a vim ze Watanabe a Toyama dela ty kudly fakt velky, mel jsem trochu obavy, ze by uz i ta 240 mohla byt az moc velka, ale nastesti je to takovej prijemnej domaci nozik, objednam si urcite 270ku. Vlastne vsechno co mam ted objednany jako "custom order" konvertuje k 270kam. Konecne budu mit velkej nuz! Tady davam fotku na porovnani Sanjo vs Sakai gyuto 240 styl
Watanabe
Yoshiaki Fujiwara (Kato dragon)
Yoshikazu Ikeda
Konosuke Sakai