GILDARIUS: Mě zajímá, jestli to vyrobil poctivý člověk (alespoň nějak v rámci možností, ne ochcávač každým coulem), jedno v které zemi - to jsem si všiml, že tady doteď nepochopilo vícero lidí ;-)
Jakkoliv bych Mikovu rád fandil, cesta za lepším goodwillem a k výrobkům vyšší třídy s vyššími maržemi, po tom, jak se profiloval doposud, podle mě bude dlouhá a obtížná. Možná bych bral i tlustou čáru za minulostí s tím, že "od teď děláme z prémiových materiálů za odpovídající vyšší ceny, take it or leave it, na levné šunty jsou tady jiní a s nimi už soutěžit nechceme", to by z mého pohledu bylo fajn, ale tady ten kočkopes, kdy tomu dám sice hezký design, ale podprůměrné meteriály a prémiovou cenovku, se mi nelíbí a podle mě jim moc nepomůže. Ještě by mě taky zajímaly "fit & finish", v diskusi jeden člověk píše, že to měl na nějakém veletrhu v ruce a blbě se to otvíralo. To je u zavíráku dost podstatná závada, že?
Přesně to vystihuje věta v článku: "Ano, dá se říct, že se jedná o běžnou EDC tuctovku, kterých je na trhu neskutečné množství, ale beru-li to v místním kontextu, musím uznat, že jde o průlom." - Pro Mikov to nejspíš opravdu průlom je, ale takováhle bouře ve sklenici vody v globalizovaném světě dneska nikoho nezajímá, asi jako by závodníky 24h Le Mans nezajímalo, že Finson vylezl ze svého 150k Forda, projel se po brněnském okruhu v 500k BMW a nerozbil ho.
S tou další větou, že cena toho nože je přiměřená, už osvšem nesouhlasím. Kdyby ten nůž byl spolehlivý podobně jako ZT nebo Kizer, měl čepel z práškové D2 nebo S30V nebo něčeho takového a střenky z titanu, tak jim za něj 4k klidně dám. Takhle ani ty 2k.