• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AZIM: nezabudni tu cepel dobre odmastit, nech ti ten epoxid ma na co chytit.
    AZIM
    AZIM --- ---
    WAMP_ELF: dekuju, zkusim to teda zalepit ... z kanclu to beru domu prez kutil florenc a na vikend mam o zabavu postarano ! ;-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    WAMP_ELF: osobně bych preferoval možnost konec trnu zatočit do "U" uvnitř vytvarovat konec, a díky vzniklému "háčku" by pak vzheldem k použitému epoxu a uchycení - držela v té hodně jeté ručce čepelka líp.. případně jednodušeji: navrtat dírky do trnu
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    AZIM: asi tak jak radi kolega, nova rukojet na to jde udelat vzdycky ale takhle si zachovas punc autenticnosti :-) me by tam mozna jen vytacely ty medeny krouzky okolo, ale predpokladam ze to vypada hur nez se to ve skutecnosti drzi.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    AZIM: pilnikem po vsech plochach trnu udelej jemny zarezy, nebo hrany trnu nasekej sekacem do "protihacku" a diru tak akorat nafutruj epoxydem. Naraz na rucku. Nech zaschnout.
    AZIM
    AZIM --- ---
    AZIM: tady jsem to zkusil trosku vyfotit

    AZIM
    AZIM --- ---
    Chlapy privezl jsem si kdysi z thajska macetu, je to obycejnej dric z nejaky pasovky, i je videt ze se trosku krouti, ale je to vazne cca 4 mm tlusty, zadnej plech, minus je rucka na trnu ktery neni uplne skrz celou rukovet a bohuzel uz se trosku opotrebovala, takze bud vymyslim jak to opravit (poradite poradny lepidlo ?) a nebo tu nekomu nabidnu litr nebo dva za vyrobu nove rukoveti, poradi nekdo pripadne se nabidne ? (nejlepe praha/okoli)
    -
    i si k tomu umim predstavit kozene pouzdro, ale nechci to prehanet, to uz je na delsi praci a domluvu ... predem diky za info / pomoc
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GALENIUS:
    WAMP_ELF:
    ZAPPO:
    KURE:
    LEXXA:
    KOUDY:

    Čau všichni, kdo jste mi radili :-)
    Chtěl jsem poděkovat, protože jsem se tím probral a po pár týdnech studia a zkoušení jsem koupil:

    Brusné kameny a Worksharp Ken Onion a naúhloval + do zrcadla vyleštil všechny sociální nože Fissler, co máme doma s ocelí X30Cr13 (http://www.steelnumber.com/en/steel_composition_eu.php?name_id=82) s tím, že teď řežou papír na proužky jak znám z Youtubu :-)) a manželka usoudila, že se jí s tím skvěle pracuje takže tu shitovou ocel holt jednou za měsíc přebrousím a pokud uvidím, že se k nim chová dobře tak po pár letech koupím co doporučoval Koudy (1-3 nože Wüsthof Ikon), popř. další level bude třeba něco od Globalu nebo podobná značka jak jste mi taky radili. To bude za odměnu :-)

    a pro sebe jsem si koupil, abych měl referenční ostrost :-)) s ocelí R2/SG2/SPG2 Mcusta Zanmai Revolution a je to teda super.. jsem fakt spokojenej!!
    Jako bonus jsem teď kamarádům nabrousil už desítky nožů, seker, nůžek a zjišťuju, že je tam určitá učící křivka takže ještě pár set kusů a budu se tím moct i živit :-) je to hlavně hodně uspokojující činnost

    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SIRIUS: Tipuji ta drevena je kastan a ta modra bude stabilizovana oliva. Jsem zvedav jak moc vedle jsem :D
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JIKE: Mohl pouzit jeste comic sans .. takze to dopadlo jeste dobre. Jinak ale to vypada jak nejaka reklamni kudla s tim fonten.
    JIKE
    JIKE --- ---
    HE11_KNIGHT: Ten font je šílený! Kor když vezmu v potaz jak pěkná kudla to je a jaký má styl a design.
    Je to jako kdyby v rokoku používali arial...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KOUDY: Ty iniciály to trochu srážejí, mohl použít stejný styl jako má na svém podpisu.
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Knifemaker Explains The Difference Between Chef's Knives | Epicurious
    https://www.youtube.com/watch?v=LO35cdWL1MQ
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KOUDY: ta modra furt trochu kolotoc, ale ta jednodusi je moc pekna, co je to za drevo?
    GGG
    GGG --- ---
    Made of Mettle: The Leatherman Documentary
    https://www.youtube.com/watch?v=rvCgGgokH_E
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nechal sem si od mistra peremskeho udelat pro sebe a tatu takovy chaluparsky noziky :)











    VINC
    VINC --- ---
    čaf, nenašel by se tady někdo, kdo by byl schopný udělat něco podobného?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JIKE: jo, ja sem fakt hodne spokojenej, vzhledem k tomu, ze je to moje prvni ne-japan full custom kudla. V podstate kraji skoro stejne dobre jak Ikeda :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    HENNYVILLE: velká paráda! to musí být v kuchyni..wow. :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Mám nový nůž. Čekám na tři další Yoshikazu Ikeda, nevím jak dlouho to bude trvat, takže sem potřeboval "zalepit díru". Oslovil sem kamaráda (Břetislav Moša, @emknives) co nože vyrábí, já sem navrhl design, přinesl matroš na ručku, on objednal z Říše matroš na čepel a už to jelo. Chtěl jsem primárně pracovňák, workhorse styl, takže čepel je 260mm dlouhá, 54mm vysoká u patky, 3,4mm tlustá u ručky v trnu. Německá uhlíkovka 1,2442, HRC 63-64, heat treatment udělal Achim Wirtz v DE, celková váha je 258g, celková délka je 430mm, ručka je rubberwood (šprušle z roštu z mojí postele z Bali) a Eben. Grind jsme v průběhu výroby parkrát upravovali, aby to krájelo tak jak má) sem dost hodně spokojenej. Je krásně udělaná, krájí super dobře, ocel je výborná, na kamenech se cítí krásně tvrdá a drží skvěle ostří (mám z ní už malý 15cm petty).Komunikace s Břeťou je top. Kdyby někdo chtěl něco lepšího, hezky udělanýho, vřele ho doporučuju.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam