• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLATIC: kdyby te zajimalo neco trosicku jinyho, tady je maj skopcaci i v V2 (ne white2 aka shirogami2) , mam z toho v praci jednu kudlu a je to kurevsky dobry :-) je to derivat shirogami 2 z Takefu, ale v Sanjo se ji naucili kalit lip nez v domovine, umi to bejt 63-64 tvrdy a pritom pouzitelny. Yoshikane z ni kdysi delalo jejich vrcholnou serii Tamamoku, bohuzel se to uz nikde neda sehnat.

    Wakui - japan-messer-shop
    https://www.japan-messer-shop.de/Wakui-Schmiede/Wakui-V2-Kurouchi-Hocho/
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    EDAK: Hele ja mu nechci kazit kseft, ale nemam rad todle oblbovani lidi a to, ze to hraje na neznalost kupujicich. Ty kecy co je schopnej vyplodit o kudlach Gekko sou sileny. Plus me teda dostal kdyz poradal brusnej kurz na kterej sis musel donyst svy sutry, nebo sis je na miste mohl koupit a na 25 lidi mel bejt 1 clovek co to bude skolit. Plus to taky bylo za nekrestansky penize.
    EDAK
    EDAK --- ---
    HENNYVILLE: dik za info, to ze je to z vystav a ebay, to mi doslo uz davno, obcas to tam i pise, ale vicemene mi prislo ze to pomerne odpovida cene, ale asi jsem proste podlehl jeho souvisle reklame a tapetovani.
    Aspon mi to ulehcilo to nekupovani :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HERR_FLICK: primo s timhle konkretnim ne, ale brousim dvou kolegum Yoshikane Hakata SKD 165, coz ma taky tendle tsuchime pattern. Mel jsem v ruce jejich nejaky kratsi gyuto z te serie ktery ty postujes. Ty zmineny hakaty o kterych mluvim sou polonerez clad stainless a neco jsem s nema taky nakrajel. Sou krasne udelany, krasne ostry a umi to dost dobre drzet ostri. Finish te urcite nebude nijak omezovat, ma to ciste estetickou funkci. Yoshikane je vyhlaseny top heat treatmentem a jejich Shiro 2 je ultimatni. Yoshikane naucilo spoustu mladejch jak se to dela, je to v podstate nejvetsi nozova manufaktura v Sanjo. Z jejich dilny padaj lidi jako je Naoki Mazaki, Masashi Yamamoto apod. Pokud do nej pujdes, budes z kudly nadsenej.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    HENNYVILLE: nemas osobni zkusenost konkretne s timhle? Resp. S necim blizce podobnym
    Uz driv jsem na nej koukal, ze se mi libi ten finis cepele, zas bych nechtel, aby to bylo na ukor funkce
    Yoshikane: Santoku
    https://www.cleancut.eu/butik/knifebrands/yoshikane/santoku-8-2098-detail
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    EDAK: jestli ti muzu poradit, tak ze zminene skupiny na FB nekupuj nic. Je to vse preprodej kudel z Ebaye, kudly z vystav atd. Jeho prodejni blaboly stylu "only one" jsou k smichu. Kdyz sem mu par mesicu zpet kritizoval jeho vosoupany Yanagiby ktery mely svuj zivot za sebou a frajer to seriozne prodaval jako funkcni nuz, tak se do me pustil ze vim hovno a podobne.) Kupujte kudly jen od serioznich vyrobcu :-) neco o tom vim.

    a Shun sou americky kudly vyrobeny v JP. Za tydle penize se da koupit nasobne lepsi kudla. Kazdopadne kdyz ke me jde na opravu nejaka kudla s masivnima zubama nebo ulomenou spickou, je to v 95% prave Shun :-)
    EDAK
    EDAK --- ---
    tvl, povazuju tuhle diskusi fakt za testera moji odhodlanosti. vzdycky kdyz usoudim ze dalsi drahej a skvelej japonskej nuz do kuchyne nepotrebuju, tak se tady objevi dlouha a narocna diskuse se spoustou doporuceni. A tomu velice solidne sekunduje na fb skupina noze zvostra.
    Zatim jsem nerozebiral kvalitu nabizenych noze pac na tom nemam cas, ale noze Shun Hikari me fakt dostali jenom tim jak vypadaj....
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: dam sem par hot tips na skvely kudly za "par" penez.
    https://www.cleancut.eu/butik/knifebrands/wakui-sanjo
    https://www.cleancut.eu/butik/knifebrands/masashi-yamamoto
    https://www.cleancut.eu/butik/knifebrands/mazaki-migaki
    https://www.cleancut.eu/butik/knifebrands/yoshikane
    http://www.japanesenaturalstones.com/munetoshi-sanjo/
    http://www.japanesenaturalstones.com/kaeru/

    neco je full nerez, neco polonerez, neco carbon clad stainless, neco je celorez. Wakui je podle top pomer vykon/cena. Yoshikane a Mazaki ma top tepelny zpracovani.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZAPPO: jak sam pises-je dulezity odhadnout jestli zvladne uhlikovku, pokud ne, odkazat do na nerez. dulezity je i to, jestli zvladne nejakou udrzbu tech kudel jako je treba brouseni. podle tohodle vseho je potreba vybirat kudlu pro ciziho. je uz i spousta dobrych shopu v evrope ze kterych se da rozumne objednavat. cleancut.se, japanesenaturalstones.com, japan-messer-shop.de a dalsi, toto je asi to s nejlepsim zbozim v evrope. je to za dva dny doma a je to preci jenom trochu vyhodnejsi :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    JOSEF_K: S tou jsem spokojena taky.

    Par nozirum jsem dodavala celomasky, kvuli kryti oci, taky spokojenost.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ARMADILLO: Polomaska 3M na skoro jakoukoli práci v dílně.
    Polomaska 3M série 6000
    https://obchod.klimafil.cz/...xfTRCArBgrgjFwFY9jmTzas5wepRVH27PTatVG7eDR2BzfiPE3Jk2GWPQaAqMCEALw_wcB

    K tomu podle potřeby štít a sluchátka nebo špunty. Brýle moc nepoužívám, protože ani 3M nejsou moc kompatibilní s polomaskou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARMADILLO: cokoliv lepsiho nez takova ta bila zakladni maska mi prijde ok..delaj se i ruzny celomasky ktery mi asi prijdou nejlepsi..ale stojej treba 10k za kus..zalezi na tom jak moc se tim zivis..Kazdopadne tohle je vec kterou by clovek nemel podcenovat.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    KOUDY: Jasně, OK.. jaké kombo? Já používám 3M brýle + polomasku 6300 + 2xxx filtry, alternativně levnější Spiro P2.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARMADILLO: Samozrejme..je to stejny jak u truhlariny..masky a brejle sou zaklad
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Mám dotaz týkající se defakto všech, kteří brousí nože nebo obecně příjdou při práci do styku s kontaminací vzduchu částicemi.
    Chráníte se nějak? Např. odvětráním, respirátory, maskami..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ZAPPO: imho sis odpovedel sam. japanesecheknives/nerez ocel/gyuto (popripade kiritsuke)
    tam neni co vic radit. jiste, muzes dat konkretni odkaz na konkretni nuz ale dle meho cokoliv 210mm a vic co splnuje vyse uvedene bude dostatecne pro nekoho aby si to osahal a zjistil co mu vyhovuje a co uz ne. a tim padem jeho dalsi nuz bude mit konkretnejsi a jednoznacnejsi vlastnosti
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Plno, zbytek priste. Diky, H.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Tak je plno. Takze kdyby mel nekdo zajem, uvolnim jeste jedno misto navic :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    zbyva jedno misto. kdo driv pise, ten driv brousi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam