ESELVIRA:
krátká odpověď je samozřejmě, že ano. japonský nůž je taky jen kus placatýho železa.
Dlouhá odpověď je zde:
broušení kuchyňského nože je na lanskym trochu oser, protože ty kameny jsou prťavý a ten nůž je dost velkej. Navíc při použití nejmenšího úhlu se tam trochu plete jeden z upínacích šroubů.
Další problém je, že lansky standart obsahuje 3 kameny z nichž nejjemnější má grit 600. to je na kuchyňák zoufale málo.
Lansky ale prodává kameny 1000 a 2000 a koženej na obtahování, takže se to dá napravit.
"mokrej kámen" neumí držet úhel.
Pokud to zvládneš udržet, nebo máš nějaký připravek (lansky je vlastně jen přípravek na držení úhlu),
je určitě lepší si koupit pár kamenů vhodný zrnitosti a dobré velikosti pro kuchyňské nože.
Pokud máš s držením úhlu problém, žádný kámen ti nepomůže. tedy dokud se to nenaučíš.