Poraďte mi prosím. Stokrát jsem se snažil nějak pochopit, jak to je s těma nožířskejma ocelema. Hrubou teorii chápu- poměr uhlíku a dalších látek, kalení, tvrdost, pružnost a tak. Dokážu si představit jak vypadá nějakej plecháč do kuchyně a nebo rambo nůž, co seká roxory. Google na většinu mnou zadanejch hesel vyhodí jen různě řazený seznamy druhů, ve kterejch bych si podle popisu asi dokázal vybrat, ale když pak shánim konkrétní ocel ke koupi, najdou buď nějaký weby hutních firem, který nevypadaj, že se se mnou budou bavit, když budu chtít kus plocháče, nebo nějakej jangtan, nebo jak se to jmenuje..
Dá se někde (pokud možno v praze) sehnat nějakej matroš na kuchyňák, kterýho bych nemusel kupovat metr čtvereční, ideálně něco snadno obrobitelnýho a kalitelnýho, aby to hned nerezivělo, nebo nečernalo, když člověk nakrájí něco kyselýho a tak. Upřímně bych radši něco, co bude člověk muset častěji nabrousit, než něco, co těžko opracuju..
Stavoval jsem se kdysi v kondorovi, kde se můžu stavit cestou z práce a když jsem slečně říkal, co bych chtěl (po technický stránce), tak mi řekla, že mi klidně uříznou kousek čehokoliv, ale musim jí říct konkrétní označení, že se v tom nevyzná..