DYSTOPIK: ja bych ti pri nakupu oceli doporcuil se mrknout i na zahranicni eshopy, treba do Nemecka, pripadne do Rakouska. Nektery shopy nabizeji uz predpripraveny cepele, jak monosteely, tak sendvice, damasky. Napriklad nemeckej Balbach ti i rozboucha ingot na pozadovany rozmery, v ramci moznosti ) ja jako koncovej uzivatel mam s nemeckyma uhlikovkama tu nejlepsi zkusenost, v porovnani s treba japonskyma uhlikovkama kterych sem mel nekolik desitek. Jak uz psal nekdo predemnou, urcite se neboj reaktivnich uhlikovek, pokud se k tomu nebudes chovat jako uplny hovado tak to reznout nebude, bude to jen patinovat, sam v profi kuchyni pouzivam pouze uhlikovky, z tech nemeckych mam top zkusenost s 1.2442, kdyby jsi preci jenom mel z uhlikovek obavu, top nerez co znam co se tyce brousitelnosti a ostri, urcite vyzkousej AEB-L. Co se tyce znaceni oceli a jednodussi orientace, doporcuju so stahnout zknives appku, Dost hezky tam uvidis jak moc oceli se duplikuje podle toho kde sou vyrobeny, znaceni rozdilny, slozeni skoro nebo uplne stejny.
Material | Shop Riegersburger Burgschmied
https://shop.riegersburger-burgschmied.at/category/2-material
BALBACHDAMAST® - Damaststähle aller Art
https://balbachdamast.com/
Interactive Knife Steel Composition Chart W-Nr standard specificaiton steels Version 4.61
http://zknives.com/knives/steels/w-nr