• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Nevíte, jestli je v Příbrami na výstavě Kyzliar? Díky.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    HERR_FLICK: Já nehledám dokonalej nůž, spíš mě zajímalo, jak to kdo konkrétně vidí.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HERR_FLICK: a kdyz hledas to nej z obou ohledu, tak to bude toyota tundra ;)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    IXTREMIST: to hrozne zalezi dle hlavniho uziti
    Ja pevnej nuz pouzivam temer vyhradne v kuchyni
    Tam asi kiritsuke jakozto jedinej univerzal

Treba kdybych mel jet na rocni skautskej tabor a moh si vzit uplne jedinej nuz na vse i mimo kuchyni (jakoze je prasarna to mrvit), tak vemu kratsi bunku

Otazka je to asi jako kdyz se zeptas, jaky je nejlepsi auto
    Pro nekoho to LandCruiser, protoze dojede vsude
    Pro jinyho Porsche 919, protoze je nejrychlejsi

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LAUNCHER: Tak pevna kudla ma sve specificke uzivatele, co ji fakt pouziji. Ja ji treba pouzivam fakt kazdy den.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    IXTREMIST: "ideální tvar a délka čepele u pevného nože"

Pro me priblizne takto :-) Ale ja rad jim a ziji sedy, prumerny zivot, v ospalem okresnim mestecku. Tak jsem v tomto boardu plnem zalesaku a bojovniku se zlocinem, patrne vyjimkou :-)

PS: Preji vsem krasny patek :-) A vikend :-)

KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: jojo souhlas.
    Na vsi se může lámat to jestli pevnej vs zavírák, když máš barák, zahradu, možná nějaký zvířectvo, ryby... tak pevnej bude nejspíš šikovnější, a tam težko přebít poměr cena/výkon mory za 150,-

LODBROG: jojo, to jsem opomenul :D na frajeřinu a lumpárny je pochopitelně nejlepší nějaká mačeta nebo Rambo nůž :D
    Před dvaceti lety, jako mladej vůl sem nosil jako kapesní nožík 6" vaquero grande od coldsteelu. A když jsem ho v práci otevřel před technikem z británie, tak vypadal že omdlí.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Střídám vesnici a město a už dlouho nosím jen L. Surge a nic tomu nemůžu vytknout.
    Jakou mám nejraději čepel? Šavli.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KURE: Odborník na život ve městě nesouhlasí :D :P ;)
    GGG
    GGG --- ---
    FINSON: diky
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Veskrze souhlas, já zas bydlím na "vesnici" , do města jezdím jen nakupovat a sem tam na jednání.. pevnej nůž se mnou chodí všude čepel cca 13cmx3.5cmx3.5mm je optimal pro všechno co dělám(typickej je ten ledňáček, co jsem tu dával). V dílně mám nejradši kiridashi. Bowie styl mi nikdy moc nesedl, zkoušel jsem to nosit.. ale na zabíjení králíků/sem/ryb je to blbost, na práci se dřevem co potřebuju taky.
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: ideální nůž je ten co máš u sebe.
    a pevnej nůž je pro život ve městě a okolí naprd.
    chceš neagresivně vyhlížející, co nejvíc legální zavírák onehand a k nemu švícarak/multitool.
    FINSON
    FINSON --- ---
    IXTREMIST: Zavírák 7 - 10 cm :-) Pevné nepotřebuju mimo kuchyně vůbec, takže tam prostě koukám na to, jak se mi ten konkrétní kus líbí. A pak právě záleží na tom, jestli koukám na malou finku nebo velký chopper. Obecně lze ale říct, že jsem strašná konzerva, takže když nůž není rozměry nějak nezvykle ulítlý, bývám spokojen...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    REDSNAKE: proto píšu podle vás.. ok, zeptám se jinak. Jakou čepel máte nejradši?
    DACELO
    DACELO --- ---
    CROSS: Normálně vodní syntetické šutry a na finální obtažení mám břidlici.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DACELO: čím a jak brousíš ten Aeternus?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak když už jsem to tady tak proflákl (nechtěl jsem jim dělat zadarmo reklamu :-) ), tak kdybyste tam někdo nakupoval, dejte mi prosím vědět, rád bych si s vámi spojil objednávku :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Jsou to předražený tlustý pajcry :-)
    IXTREMIST: Jinak je to u finky, jinak u řezbářské Mory a jinak u 11" chopperu...
    DACELO
    DACELO --- ---
    IXTREMIST: Dle mýho co kus člověka a účel, to tvar a délka čepele. Proto ostatně obvykle nosím nože 2-3 (malej neck, větší "páčidlo" Konol Aeternus a multitool). Osobně tíhnu k bowie čepelím :).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOKKTOR: no, nevím jestli je to ideální, ale jsou to moc pěkný nože, líbí se mi! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam