• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: jojo souhlas.
    Na vsi se může lámat to jestli pevnej vs zavírák, když máš barák, zahradu, možná nějaký zvířectvo, ryby... tak pevnej bude nejspíš šikovnější, a tam težko přebít poměr cena/výkon mory za 150,-

LODBROG: jojo, to jsem opomenul :D na frajeřinu a lumpárny je pochopitelně nejlepší nějaká mačeta nebo Rambo nůž :D
    Před dvaceti lety, jako mladej vůl sem nosil jako kapesní nožík 6" vaquero grande od coldsteelu. A když jsem ho v práci otevřel před technikem z británie, tak vypadal že omdlí.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Veskrze souhlas, já zas bydlím na "vesnici" , do města jezdím jen nakupovat a sem tam na jednání.. pevnej nůž se mnou chodí všude čepel cca 13cmx3.5cmx3.5mm je optimal pro všechno co dělám(typickej je ten ledňáček, co jsem tu dával). V dílně mám nejradši kiridashi. Bowie styl mi nikdy moc nesedl, zkoušel jsem to nosit.. ale na zabíjení králíků/sem/ryb je to blbost, na práci se dřevem co potřebuju taky.
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: ideální nůž je ten co máš u sebe.
    a pevnej nůž je pro život ve městě a okolí naprd.
    chceš neagresivně vyhlížející, co nejvíc legální zavírák onehand a k nemu švícarak/multitool.
    FINSON
    FINSON --- ---
    IXTREMIST: Zavírák 7 - 10 cm :-) Pevné nepotřebuju mimo kuchyně vůbec, takže tam prostě koukám na to, jak se mi ten konkrétní kus líbí. A pak právě záleží na tom, jestli koukám na malou finku nebo velký chopper. Obecně lze ale říct, že jsem strašná konzerva, takže když nůž není rozměry nějak nezvykle ulítlý, bývám spokojen...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    REDSNAKE: proto píšu podle vás.. ok, zeptám se jinak. Jakou čepel máte nejradši?
    DACELO
    DACELO --- ---
    CROSS: Normálně vodní syntetické šutry a na finální obtažení mám břidlici.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DACELO: čím a jak brousíš ten Aeternus?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak když už jsem to tady tak proflákl (nechtěl jsem jim dělat zadarmo reklamu :-) ), tak kdybyste tam někdo nakupoval, dejte mi prosím vědět, rád bych si s vámi spojil objednávku :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: Jsou to předražený tlustý pajcry :-)
    IXTREMIST: Jinak je to u finky, jinak u řezbářské Mory a jinak u 11" chopperu...
    DACELO
    DACELO --- ---
    IXTREMIST: Dle mýho co kus člověka a účel, to tvar a délka čepele. Proto ostatně obvykle nosím nože 2-3 (malej neck, větší "páčidlo" Konol Aeternus a multitool). Osobně tíhnu k bowie čepelím :).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOKKTOR: no, nevím jestli je to ideální, ale jsou to moc pěkný nože, líbí se mi! :-)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    REDSNAKE: souhlas. zcela něco jiného chci u skinneru, opět něco jiného u univerzalu někam do přírody, atd.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IXTREMIST: Nic takoveho neexistuje, ne? Vzdy je to imho v kontextu k cemu ten nuz ma byt.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    jaký je podle vás ideální tvar a délka čepele u pevného nože?
    FINSON
    FINSON --- ---
    IXTREMIST: Haha, hlavně že to mám napsaný na čepeli :-) Nevěnoval jsem tomu popzornost, myslel jsem, že je to kód výrobku, jak to má Great Eastern Cutlery :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: resp presneji 441A
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    FINSON: píšou Z70CD15 steel.. tzn 440A (C: 0,70 Cr: 15 Mo: 0.60). používá se to hlavně na závitniky :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: Tak jinak, nemohl jsem na mobilu najít linky, ale už je mám:
    Můj:
    Le Thiers all Stainess Steel Douk Douk - Thiers (Cognet) - 20104
    https://www.sabatier-shop.com/le-thiers-all-inox-10.html

Klasika (různé verze):
    Douk Douk Knives - Made to Thiers (Cognet) - Sabatier K
    https://www.sabatier-shop.com/douk-douk-thiers-cognet-4.html
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: Googli Sabatier-K, město Les Thiers.
    Jsem debil, dělají samozřejmě i ty klasické Douk-Douky z ohýbaného plechu, měl jsem jeden nebo dva přibrat za jedno poštovné :-)
    GGG
    GGG --- ---
    FINSON: kde se to da koupit? mam ten klasickej douk-douk a je bozi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam