Zdar všichni!
Rad bych sdílel krásu a radost krásné práce od Mistra Hawkwinda. Jedna se o typ noze Scandi-Rusko-Hawk nůž s historii v sobě. Hawk mu říká tank, já mu říkám příhodnějším názvem zmije. I když oba názvy se spoji v “tankovou zmiji” :-). Proste Immortal
Koncept:
-nůž který ma vydržet vše na co nůž má být používaný jako jediná možnost s důrazem na typ výše zmiňovaný.
Příběh nože:
-sendvič z transportéru a pancíře tanku parciálně kalená pro nesmrtelnost nože a další generace inkarnovaných milovníků nožů
-2000 let starý bahenní dub z římského opevnění s nádechem lněného oleje a mystikou dávných věků
- bolstery z materiálu neznámého původu, které dodávají noži nádech dávnověku
Osobně musím říct ze byť je čepel rovna a souměrná, dává noži vybrus a parciální kalení opticky klam rozšíření směrem ke špičce. Nůž je promyšlený do detailu se smyslem pro funkčnost, a i Když byl vyroben za účelem intenzivního využívání, je radost na nej pohledem a Škoda jej užívat pro jeho krásu. Jedovatost ostří nemusím zmiňovat, odolnost a užitečnost je jasná. Ruční práce Mistra je naprosto znatelná a při prvním setkání jej přinesl na červeném sametovém šálu, a ani mi nedovolil si na něj sáhnout. V myšlenkách jsem měl, ze je opravdu tento nůž spíše do proskleného archivu, než na likvidaci lesa po kůrovcí a školení dravých divokých zvířat.
Sladění užitelnosti a krásy v ladné linii zmijího pohybu mi nedává šanci jej zaseknout do vepřové kýty umístěné mezi dva kmeny stoletých dubů. Ač si nůž o to sám říká, a Mistr s tím souhlasí, má mysl mi nedává jinou možnost než se kochat na své 40.
Cca 30.9.2020 to bude již 18 let co jsem tento klub založil a chtěl bych Vám všem VELMI poděkovat za sdílení Vašich radosti a krásy v oceli skryté!
Držte se!
JIKE