KURE: Naprosto souhlasím! Hromada pičičinek, který se musí upínat, štelovat, hlídat, aby měly správnej úhel, nesmíš se na ně křivě podívat, aby se neohnuly, poskládaný to zabírá místo, takže pro skladování zase rozebrat, a stojí víc jako jeden dva 15 cm kombinovaný kameny (tj. 4 hrubosti), se kterýma když se na začátku potrápíš stejně jako s tím železářstvím, nabrousíš nůž tak, aby holil, taky.
Nevím, kdo z vás si měří úhly na ostří a na fasetě a jestli je má po celé délce ostří stejné?
Já nůž prostě sjedu v ruce na kameni s tím, že ten konvex se tam dřív nebo později vytvoří a že to vůbec ničemu nevadí. Udržet menší nebo větší úhel s tím podle toho, jestli brousím kuchyňák nebo chopper, se normální člověk naučí, pokud nemá trauma z toho, že netrefil přesně 40°, ale má tam možná 38° a možná 43°... A?