KURE: Lansky není shit, téhle cenove relaci nemá kokurenci. Ale musí se sním umět. Všecky nože co dělam dostavají final na lanskym a koženým obtahovadle (to vyrobi doma kazdej za par stovek) a holí na dotek + drží ostří jak vztekly. U lanskyho je dobry dokoupit šedej diamant (nejhrubší) a žlutej jemnej safir stone. Obyč kameny od lanskyho zacinaji mit problem u 61hrc nahoru, ale na rovinu, kdo z vas ma doma tyhle tvrdosti. U lanskyho je třeba se naučit par fint, bez kterych se z toho jinak posereš, kdyby byl zajem, rad naučim. Lansky totiž vážne není tak blbuvzdornej jak vypada, bez zkušenosti můžes šudlat do nekonečna a stejně to nebude ono. Ozkoušeno u pár kámošů, kteří koupili, řekli že je to shit a po tom co sem snima stravil dvě hodinky jsou schopni nabrousit i lopatu na břitvu.
REDSNAKE: To je obecnej omyl. Samotnymu mi trvalo leta než jsem na to došel. On totiž fakt ostrej nůž nemá mikrovrubovy trhlinky. Takzvanou pilu na ostří. Většina lidí posuzuje ostrost tak, že na ostří chytne - z hrubých kamenů jde cítit jak je to ostrý, protože vnímáš mikrovroubky. Opravdu ostrá kudla skoro žádnoou pilu nemá a ostří je dokonale hladký. Když na něj chytneš, tak se ti zdá, že to není ostrý, dokud trošku nezatlačíš, nebo nedejbože nepotáhneš prstem pár milimetrů. Pak se ti to zakousne klidně 0,5cm do prstu. Pro zájemce rád demonstruju osobně, jak to jednou ucítíte, budete vědět na celej život :D
VOMAJDA: Pokud to opravdu myslíš vážně s vybrušováním nožů, tak potřebuješ rychlost pásu minimálně 25m/s. Jakákoli bruska z lidlu / hornbachu je uplně nahovno na tohle, věř mi, taky jsem si tím prošel. To už je lepší přípravek na pilník a jet ručně (taky se na tom naučís víc, než na pásovce).
Slušnou, bytelnou a funkční pásovku jde postavit za cca 12k, klidně ti pošlu okotovany plány. Mam ji doma, je skvělá a vydrží i atomovej výbuch. Rychlost 28m/s cca. pásy 2000x50.