• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Lionsteel.

Mám od nich teď čerstvě myto old titanium.

Celkem to jde.

Bohužel, weknife nebo Zero tolerance je pocitově za stejnou cenu úplně jinde.

Špička čepele nesoumerna. Člověk se musí soustředit, ale je to tam.

Ale i tak bych doporucil. Hezka kudla, titan a ten karbidovej hrot se muze hodit.

Ad anv. Jako patriot mám od nich tři noze. Starej Z200, pak A100 a A200.

Všechny čepele nesoumerny.

Z200 ma výrobní vadu a když ji mate zavedenou v kapse, čepel projíždí strenkama, je tam vůle v cepu, nebo spis špatně vyfrezovanej otvor na čep. Už jsem se o to pořezal a přestal ji nosit. Reklamovat to bez faktury nejde a tu jsem ztratil.

A100 nesoumernej vybrus, strenky blato, jakoze tvrdit, že se z tohohle delaj rámy zbraní je hodně optimistický tvrzení, kupovano jaro 22.

A200 nesoumernej vybrus, zbytek OK, kupovano podzim 22.

Za ty prachy nevím no. Kdybych byl soudnej, tak ty prachy za to nedám. Lec dal jsem, protože jsem natvrdlej patriot.

Ale nejakej kershaw, základní Benchmade, nebo ratka za stejný prachy to umí lip.
    MATT
    MATT --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Nahod naky jmena, chtel jsem napsat, ze znam jen Esee, ale jak koukam, ti jsou z Alabamy. Dal me napada klasickej Victorinox, Mikov, Opinel, Morakniv a asi koncim.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Podporujte výrobce z EU.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATT: Jasny, jen jsem mel pocit ze to je puvodne nuz za litr? Mozna patnact stovek?
    MATT
    MATT --- ---
    REDSNAKE: Je to tak, ty noze z usa jsou tu cim dal drazsi.. ono uz jen shipping+dph+clo to docela zvedne. Navic o ty RATky byl imho fakt zajem, takze se nemusi bat si na tom nestrelit o neco vic.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATT: 3240,-, se trochu utrhli ze řetězu, ne?
    MATT
    MATT --- ---
    Sulc ma ty cerveny RATky, kdyby nekdo chtel.

ON8864 Ontario Red Rat 1
    https://www.youtube.com/watch?v=WhAorRnZJys
    MATT
    MATT --- ---
    Nevite o nejakym nemeckym online bazaru? Chvili jsem byl nadsen z ebay.de, nez jsem zjistil, ze ten Osborne je v Australii ;)) Z Rakouska mi byl doporucen willhaben.at, kde jsem koupil toho Sage 2.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    IXTREMIST: je to prostě odkaz na něco primordiálního. Třeba pazourek. Za mě ok.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    XMEDA: Tyhle nože nějaký kouzlo mají. Já mám ještě Moru 106, což je hlavně řezbářský nůž, ale pro mě je to prostě krásnej nůž. A když s tím několik hodin opravdu pracuješ, tak ti dojde, že ta ergonomie je prostě geniální. Ten hultaforst ostatně taky, na držení v holý ruce i rukavici je prostě super.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JOSEF_K: tamten je hnusnej, ale tenhle je jaksi zvlastne peknej :)

https://www.profi-odevy.cz/catalog/product/view/id/702/s/nuz-remeslnicky-protiskluzovy-cepel-93mm-hvk-gh/ a uplne skvele sedi v ruce. Jen to pouzdro bych udelal trochu jinak, aby slo snadno zahaknout za opasek, kraj gati nebo kapsu.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IXTREMIST: Jo, tomu rozumím a souhlasím. Já nejsem moc přes železo, spíš přes dřevo. A taky znám, že někdo ten nábytek dělá tak raw, až to nejde používat:)). Ta čepel nemusí vypadat, jak kdyby to kovali skřeti v Mordoru, úplně stačí ta obyč černá patina, co je podle fotek na těch Lauri čepelích, a sem tam nějaká nepravidelnost. Prostě ať to řeže jako tohle, ale vypadá líp:)))
    Nůž řemeslnický HVK | Nože | Ruční nářadí - PROFI ODĚVY.cz
    https://www.profi-odevy.cz/catalog/product/view/id/693/s/nuz-remeslnicky-cepel-93mm-hvk/
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    JOSEF_K: To je prostě věc názoru - pěkný to je, ve všem ostatním je to nahovno (pevnost/údržba). Navíc jsem viděl už tolik "pobouchanych" čepelí, jde to nikdy nikdo nekoval, jen pomlatil na efekt, že jsem na to alergickej.
    :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IXTREMIST: Já ten nůž nijak zvlášť čistit nehodlám:)). Mně na tom baví ta jednoduchost a levnost. Už dlouho jsem rukama nic moc nedělal, ale s tím, co mám za sebou, si udělám rukojeť a pouzdro myslím vcelku rychle a bez větší námahy, možná fakt po staru, tj. rukojeť březová kůra a březový nádor a pouzdro dřevo a kůže. Výsledek prostě hezkej jakoby starej nůž, co je spíš nástroj než na ozdobu nebo zvedání sebevědomí majitele. A k tomu se obouchaná ocel prostě hodí. A info o tom, že ta ocel dobře patinuje, mi dělá radost, díky:).
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    JOSEF_K: K čemu tam chceš bouchance od kladiva, akorát se to blbě čistí.
    80CrV2 je skvělá, hodně jsem s ní dělal. patinu dělá dost. můžu ti poslat fotky
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IXTREMIST: No, nemám... Mám to bez rejh od frézky, ale ne s otlučeninama od kladiva:)). Navíc teda on je aktuálně ten nůž jak prase, protože funguje jako fakt pracovní nůž. A je to uhlíkovka, která v kombinaci s plastovým minimálně prodyšným pouzdrem dělá svoje.

RSZ: Díky, tam taky mají pár pěkných věcí. Tyhle dvě jsou třeba taková jednoduchá klasika. Asi si koupím aspoň jednu z té 80CrV2 oceli na pokusy, třeba mě zajímá, jakou hází patinu v čaji nebo cibuli.
    Lauri Carbon 120 - Prodej nožů a potřeb pro výrobu nožů | Jatagan
    https://www.jatagan.cz/lauri-carbon-120_z3518/
    Polar 95 Hammered - Prodej nožů a potřeb pro výrobu nožů | Jatagan
    https://www.jatagan.cz/polar-95-hammered_z6700/
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    JOSEF_K: Trocha smirglu, trocha wd40, trocha práce a máš to pěkný
    RSZ
    RSZ --- ---
    JOSEF_K: na allegru u nějakého poláka ho skladem vidím
    mrkni ještě tady https://www.jatagan.cz/cepele-noze-a-oceli_k1108/cepele-nozu_k117/finky-a-lovecke_k1364/
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOKKTOR: Možná jo:)). Ale ta helle čepel by se mi líbila víc:). Ten hultafors má skvělou ocel, řeže to fantasticky. Ale je na tom strašně vidět, jak to vylezlo ze stroje rychlostí jeden nůž za vteřinu:)).
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JOSEF_K: nebude nakonec nejrychlejší stáhnout ten plast z toho hultaforsu?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RSZ: TO by bylo zrovna úplně super. Akorát tuhle nikde nevidím skladem:(. Ale díky za odkaz, tenhle shop mě bůhvíproč minul.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam