• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CAR2N: Totálně překalená čepel - nesouměrný ohřev na moc vysoké teplotě a podle toho opalu co tam to prase nechalo i moc dlouhá výdrž na teplotě.
    tohle není vada materiálu - pokud je normální uhlikovka. vypadá to jak špatnej ohřev + agresivní kalící medium (voda možná, což je u uhlíkový použitelný, když 100% víš co děláš).
    Zajímalo by mě zrno, to bude taky hrozný - poznáš jednoduše - u broušení se bude vystipovat jehla.
    Ten nůž okamžitě reklamuj, podle toho co vidím nejsi daleko od jednoho seknutí, který vyústí v strašnej šrapnel oceli lítající kamkoliv.
    pokud můžeš, zajímá mě jméno kdo tohle prodá s klidným svědomím.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    Condor - no, cenově dostupné kudly. Já jich pořídil několik, ten rustikální design se mi líbí. Ale je tam prostě určitej rozptyl kvality. Poudra jsou občas divná, přetáčí se a pod. Výbrusy nemusí být souměrné. Bushcraft tomahawk jsem rovnou vracel, protože byla čepel do vrtule. Primitive bush knife byl na pohled super, ale (to je osobní názor) měl hrozně tvarově nedodělanej jílec a tlustou čepel. Šel o dům dál. Pak jsem měl ještě tu jejich variantu jednokusový hrotonožo kopí, ála CS Bushman, kterým jsem si udělal radost, abych smyl pachuť z CS změny materiálu u jejich bushmana. Velké, těžké, i přes geniální vylepšení oproti CS bushmanu - oválný průřez rukojeti, šel nakonec z domu někomu s větší rukou. Ted mám Knulujulu a jsem spokojenej moc, i když ten futrál půjde nahradit. Obecně brát s určitou opatrností, a počítat s DODO.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CAR2N: condor něco dělá i z 1095 a značka je mi to produkcí taky celkem sympatická, prostě lesní kudly:) navíc kačky jdou někam do ekvadoru a ne do číny
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ja jako vim ze to od kytar pres prvni housle lidi vzdycky lakalo vyrabet veci tak aby vypadaly ze uz je machr pouziva v 3ti generaci.
    tak jsem chtel rict, ze mi to pripada takove nesportovni. kalhoty si natrhnu sam, kajtru osoupam, nuz bezohledne zaseru.
    co by na to asi tak mirek dusin?
    that being said, kupujte si co chcete, nejsem tu od zakazu... ale trosku remcnout si snad clovek jeste muze.
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    RSZ: jj elk ridge je seriova produkce, zadna kusovka. nemam s nima zkusenost a tohle me docela otravilo

    driv jsem si poridil podobnej (vetsi) nuz od znacky condor, kterej se mi na kempovani osvedcil. ale protoze je to hovado velky, tak jsem si rikal, ze castejs bych upotrebil spis neco mensiho a sahnul jsem po tomhle (naprasklym) elk ridge (mensi).

    takze premejslim, ze to vyreklamuju a sahnu radsi zas po nejakym condorovi (ackoliv pouzivaj 1075 a ne 1095)

    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: v kvůli = v kebuli
    RSZ
    RSZ --- ---
    btw chápu, že ta kudla má vypadat rustikálně, ale třeba ty detaily vybrusu mi tedy přijdou až moc, to prostě není nějak hezká práce - přitom elk ridge, to je standardní produkce ne?
    RSZ
    RSZ --- ---
    CAR2N: každopádně fail je to hroznej a u takový kudly bych neměl dobrý pocit ani z druhého pokusu, fakt nechceš mít kus čepele v kvůli po seknuti do větve
    JIKE
    JIKE --- ---
    CS38DASM Cold Steel ODA San Mai III Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS38DASM.php

    Nůž na fotce mám… je to přímo on. První který Sulcik prodal…

    Kolik by tak po 20 letech mohl stát? Nepouzivan bez krabice.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CAR2N: a pritom vypada jako by byl po babicce.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CAR2N: Ja nejsem vubec odbornik, ale imho pokud je to od nejakeho malovyrobce ktereho chces podporit a dat mu sanci aby to udelal znovu a lepe tak asi proc ne, treba se chytne za prdel a udela to lepe. Pokud je to nejaka seriovka vyrabena ve velkym tak bych si to usetril a omlatil jim to o hlavu. Blby je ze stejne musis reklamovat tusim trikrat abys mel narok na vraceni penez.
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    JIKE: diky moc!
    JIKE
    JIKE --- ---
    CAR2N: Muze to byt fakt Blba náhoda. Blbej kus uhlíkový oceli a blbej den výrobce. Ono se na tom fakt moc zkazit nedá když dodrzis při výrobě jasný postup. Zda se mi jako kovany kus. Tam hraje roli i to jak to kdo vymláti dobře a souměrné (uvnitř jako hustota materiálu, pak při kaleni probíhá taky pak jinak pnutí materiálu logicky). Věřím ze noziri by odpověděli mnohem víc přesně. Jq níž koval snad naposledy u Hloha 15 let zpět bo víc 😂
    Pokud mas dlouhou záruku na kudlu, a lpíš na zrovna tomhle kusů co ti vyhovuje. Zkus to znovu. Minimálně si to kolecko zopakujes znova.
    Ostatně i jiní noziri dělají podobně kusy a čeští borci ai kvalitu drží.. maly trh nožů ručně delanyxh je daný tím ze se většinou dost mezi sebou znají. A pokud někdo udělá zamerne fuckup tak to vsixhni na té vyšší úrovni vi, a je nozir mimo kruh zajmu. Takže bych se 100% nebál jít do českých noziru. Už tím, ze se s Tebou baví a drzi si kvalitu.

    Seriovky to mají jinak, tam kolikrát podvádí a jen zákazníci co čtou fora to vi. Kupříkladu 10 dnů zpatky známy známého šel vrátit Barkriver A2… protože to byla 1095 a ne A2 jak deklaďeujw BarkRiver.. a výrobcem známy ze tohle dela na fórech .. lze a spoléhá ze to nikdo nepozná. Zkušený clovek to pozna.. a mám znamyho s OCD a ten pozna i tu mikro nano chybu :-D
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    JIKE:
    diky za odpoved! tak nejak jsem si to, byt vic lajcky, vylozil taky a cekam na reklamaci:)

    mam riskovat vymenu za stejnej typ noze (jak jsem psal, teoreticky je to pro me takrka idealni nuz svejma parametrama-uhlikovka, fulltang,jednoduchej a robustni dizajn....skoda ze u tohohle kusu to bylo jen na oko), nebo se tomu modelu radsi vyhnout obloukem? jako jestli se da odhadnout, ze to byl vadnej kus, nebo je spis sance, ze to delaj lajdacky vsechno a s vymenenym nozem to bude stejny. ale tipuju, ze bude lepsi se mu vynout, coz me mrzi.

    recenzi jsem nasel jen par, vsude ho chvalili, ale klasicky to byly spis recenze po rozbaleni a ne po roce (letech) pouzivani.
    JIKE
    JIKE --- ---
    CAR2N: Určitě se k tomu vyjádří (pokud tu ještě jsou) noziri. A ze jich tu nebylo málo.

    Za me je to blbě cely udělaný. Na reklamaci. Nehomogenní (i kdyzcnekd to je záměr mít to parciální kaleni, šle to se musí umět)
    - nesoumerna hustota a zrno.
    - špatně zakaleny
    - následně logicky i popusteny

    Vzniklo nesoumerne vnitřní pnutí. A logicky to prasklo. Tohle platí i pro jiné materiály. U nožů jento nebezpečný - pokud při práci jako sekání praskne, muže to skončit v tobě. Driv nevo později k tomu muže dojít ze ho budeš mít na 2 kusy min. I z důvodu, ze se do mezery dostane a započne rez…
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    poridil jsem si tenhle nuz, ze kteryho jsem mel radost. zdal se mi jako idealni nastroj do prirody, avsak...

    nestihnul jsem ho ani poradne pouzit na nejaky sekani dreva nebo tak neco, jen jsem s nim delal v kuchyni, kdyz se objevily tyhle dve praskliny. material by mela bejt pruzinova uhlikovka. je to bezny? resim, jestli po reklamaci chtit znova stejnej nuz, nebo od toho jit radsi pryc.

    diky za radu



    JIKE
    JIKE --- ---
    Lidi zlatý já tu nebyl tak 9 let 🤦 šílený hrozny nesmysl

    Tak jen zdar a hned maly video

    Sharpener - blade - yeah
    https://youtu.be/1FODqw5yxus?si=eS1tDDzx0vD4vzwQ
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Nemáte někdo praktické zkušenosti s případnou kontrolou nožů v Maďarsku? Dle všeho je povolená délka čepele 80 mm. Podle maďarské kolegyně se to nijak zvlášť neřeší, ale rád bych znal názor i někoho, kdo s sebou třeba tahá kudlu na denní bázi. Čeká nás pracovně veletrh v Budapešti, kdy v rámci ukázky zboží asi nebude problém, ale spíš mi jde o pobyt mimo areál výstaviště.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MIKEKT: já ho mám trvale ve výlet baglu druhý rok, tvarově se mi fakt líbí a rád ho používám, imho dobrá budget kudla
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MIKEKT: https://www.knifestock.cz/qsp-knife-bison-v2-satin-d2-blade-black-micarta-handle-qs134-a-p90790 ci buck selkirk nebo nedavno jsem tam bral Cold Steel SRK za 1200kc ale ten je vetsi uz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam