BATOO: dík :-) snad jsi přežil hromadu překlepů a to mám brejle :-D každopádně jo, plyne z toho zcela logicky, že co účel to jiná čepel. proto jsou dláta, proto jsou různý tvary a pod. jako ideál by měl být nějaký polymorfní nůž, co mění tvar dle využítí. ale to je scifi což.
super, je, že si vyrobíš co TI vyhovuje. jop.
vlastně si všímám, že v těch starých filmech, a to mě opravte či doplňte, měli kupříkladu kovbojové 2 nože. velký bowie a malý kapesní. nebo 2 pevný, malý a velký... asi logicky... je to fakt.
s čím se nejčastěji setkáváš, dle toho volit nůž. jednoduchý. kolikrát z toho pramení mít i více druhů i dle prostředí.
spíše mi šlo o reálné zkušenosti z reálného využití. co nechcete, je tahat celý den u pasu něco, co nepoužijete. Nebo něco v kapse, co neotevřete. vždy když to potřebujete, nefunguje to, nebo se to nedá použít.. apod.
měl jsem u zkušenost, když jsem půlil velkou větev. to sekat fakt celý nechceš.. tak jen kus, pro následný úder a lom. to z malým nožem fakt nedáš. sekera by byla fajn. ale kdo by to tahal... co bylo horší, mokrý dřevo nehořelo. co pomohlo je starý v batohu zapadlý e-liquid do cigár. to pomohlo. i když buřty z mokrého dřeva fakt už ne :-)
jak už bylo mnohokráte řečeno, mozek + nástroj = win
BATOO: zajímavý hele, pošli pls foto nebo link