• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    SIRIUS: s tímhle ne, mám WorkSharp Ken Onion a spokojenost :)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    když jsme u broušení, nemáte někdo zkušenost s elektrickým brouskem na nože ala https://www.profikuchyn.cz/Chef-s-Choice-CC-120-elektricky-brusic-nozu-CZ-DISTRIBUCE-d3254.htm ? Mám spyderco triangle, ale nemám úplně čas se s tím drbat tak přemýšlím jestli je tohle na údržbu cesta
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Zbytečná posedlost bych dodal. Suehiro Cerax 1000 + kůže je pro většinu lidí dostatečná...
    KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: nabrousit jde o skoro cokoliv, ale když máš rovnej kámen, snáž se drží úhel, když máš kámen s konsistentní zrnitostí tak se to dělá taky lepší, a když máš matriál kterej rozumě ubítá ocel kterou chceš brousit je to taky jiná písnička.

Pochopitelně moderní obsese sadou super speciálních kamenů 20ti různých zrnitostí v ceně ojetý fabie je drobet posedlost :D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ZSIS: Kdyz nic neni, pouziju na brouseni i hrnek :-)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ono to bude tim, ze jsem dlouho nemel zadny "drahy nuz", muj nejsolidnejsi byl svycarak wenger nebo pak dlouho leatherman wave (nez jste me tady naladily na ten drahy hobby..), nicmene, ja je vzdy brousil kamenem, a vzdy mi to postacilo. a ted se drzte.. nejsem si jisty, kdy jsem prestal to delat takovym tim ovalnym brouskem na kosu. deda to delal stejne, nic jineho na chalupe nebylo, nevidel jsem duvod proc to delat jinak. urcite se najde 100+1 duvodu proc to neni dobry pro material, ale kdyz neni nic jineho, tak to taky funguje. i krouzicima pohybama jak bylo doporucovano v nejakych skautskych priruckach.
    hit me.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Po ruznych pokusech s ruznyma zpusobama brouseni jsem dospel k zaveru, ze se naucim brousit "kamenem". Narazil jsem na toto:

I Maybe Found a Unicorn Sharpening Stone - Sharpal Diamond Sharpening Stone Review
    https://www.youtube.com/watch?v=5w25oJ67C1I

Musim rict, ze jsem prijemne prekvapenej. Kuchynsky noze jsem nabrousil hned na prvni pokus - neoholim se tim, ale rajce nakrajim v pohode. Chce to urcite cvik a predpokladam ze se v tom clovek zlepsi, ale i po velmi kratky dobe clovek nuz nabrousi do ostrosti, ktera bude vetsine lidem stacit.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Nemá někdo Spyderco paysan? Já ho nestihl - ta cena 550 USD byla fakt moc (dneska litr). A tak mám kopii, kterou bych moc rád srovnal s originálem.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NEVILL: Dik, konecne ho budu moct zacit zase nosit, jupi!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nevite kde sehnat klip o se sroubkama na ontario rat 1?
    FEEX
    FEEX --- ---
    you will have one if you want one, you just have to bare with me, make sure to get back in touch around build 020 or so.
    If i do end up finding a system such as a google form to sign up or something, then that will be enough and there will be no need to contact me, you will know what to do when the time comes
    thanks again,
    M
    FEEX
    FEEX --- ---
    NEVILL:
    MATT:

Píše:

Hi, 

Thanks for taking an interest 
I have closed books as there is now around 5/6 months wait time for one of my builds. Its all mostly hand made and this being just a hobby I have limited time.
    These builds take a long time to make and I am slow.

I will open books again once I’m about half way through the current list, in a couple of months time, probably around the release of build 020 or so.
    I will make it clear on my profile when books open again, you will know, I will perhaps provide a google form to sign up in the near future so to keep things tidier and give everyone a chance to order, we shall see, I’m still figuring this out.

General Info:

My 58mm builds with Torx on both scales and pivot barrel construction are between 270-300£ + 5£ shipping uk or 15£ international.
    My 3 layer design (see build 010) may be a bit pricier as the Leatherman mod costs me 38£ alone and almost a full day to make. 

Keep en eye on the page and I’d be happy to have you on my list once books open again. 

Thanks! 

M
    MATT
    MATT --- ---
    neměl byste někdo v praze na ošahání malý inkosi? růžně čtu, jak je ne/pohodlný, tak bych si to rád ujasnil.. ja bych na oplátku mohl dotlačit následující:

SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MATT: tohle je parada, dlouho resim ze bych chtel nuz s normalni cepeli a par nastrojema, bohuzel leatherman k2/t2 sou dobrej start ale uplne ono to neni, takze pokud by se dal koupit tendle kousek tak by to mohla byt vcelku spravna cesta
    MATT
    MATT --- ---
    NEVILL: nejsem si jist, prezentuje jich hotovejch vic
    tady rozcestnik: https://linktr.ee/mbcmods
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Škoda, tohle bych si nejspíš koupil :⁠-⁠)
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: afaik ne, je to nějakej mod.
    Čepel z nějakýho spyderca myslim že grasshoper nebo ladybug si kutilove dávaj na victorinoxy, ona tam celkem pasuje chce to "jen" dobrousit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: To se dá někde koupit??
    MATT
    MATT --- ---
    victorinox vs spyderco ;)

YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    IXTREMIST: hadejte se o ocelich jak chcete, ale pro me je dobrej nuz ten, kterej vydrzi to, jak s nim zachazi manzelka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam