• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Škoda, tohle bych si nejspíš koupil :⁠-⁠)
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: afaik ne, je to nějakej mod.
    Čepel z nějakýho spyderca myslim že grasshoper nebo ladybug si kutilove dávaj na victorinoxy, ona tam celkem pasuje chce to "jen" dobrousit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: To se dá někde koupit??
    MATT
    MATT --- ---
    victorinox vs spyderco ;)

YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    IXTREMIST: hadejte se o ocelich jak chcete, ale pro me je dobrej nuz ten, kterej vydrzi to, jak s nim zachazi manzelka.
    INOX
    INOX --- ---
    INOX: Update: bratr si ted v UK koupil novy TTi a kleste uz jsou bez krimpu. Takze nove kousky uz to nejspis nemaji.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LAUNCHER: No kliknul jsem na ten odkaz co hazel Ergosum v ramci dohadovani protoze jsem byl zvedavej na damaskovej nuz na maslo a posleze trpce zklaman. Nicmene kdyz uz jsem tam byl tak jsem si objednal nejaky nerezovy vidlicky a lzice z vyprodeje. Jak moc jsou homogeni vam nereknu, ale staly 20 korun za kus a jsem si docela jistej, ze tu cestu z talire do huby zvladnou i tak.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LAUNCHER: Úplně vidím jak to manželka nacpe do myčky.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    LAUNCHER: To je krása.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    WOLFGAR: ? 😅

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    ERGOSUM: Neřekl jsem že mnohem. jen je tam mnohem větší riziko chyby a tak 5 násobná cena. A fakt netuším v čem by to mělo být lepší. navíc zrovna kalící teploty, výdrže na teplotě a systém ochlazení je u těchto dvou krapet rozdílný, takže neuděláš 100% tepelné zpracování u obou.
    V čem že to má být lepší?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    WOLFGAR: otázka zní: damašek nebo homogení materiál?
    a proč?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Diky! Jsem diky te hadce konecne objednal pribory co potrebuju uz tak dva roky :D
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    IXTREMIST: "A navíc, podle tvé logiky můžu ten již udělat z m390 homogenní oceli a bude mnohem lepší než damašek. takže argument invalid, sorry."
    Takže se držíš názoru, že damašek z M390 a S35VN musí být mnohem horší, než samotná M390. A to jen proto, že není z homogeního materiálu. Tak se ho drž.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    ERGOSUM: WTF, to je úplně unrelated. proč bys chtěl nůž na máslo z Damašku nebo m390.
    A navíc, podle tvé logiky můžu ten již udělat z m390 homogenní oceli a bude mnohem lepší než damašek. takže argument invalid, sorry.
    KURE
    KURE --- ---
    ERGOSUM: no takhle to určitě neni. ale co tohle tvrzení
    nejlepší materiál na nůž do přírody není damašek ale homogeni ocel.

a ted můžeme dokladat ruzny anektodicky příklady skvělejch nožů.
    MATT
    MATT --- ---
    ERGOSUM: jen bych dodal, že otázka homogenity je věc měřítka.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    IXTREMIST:"Tak tady bych rád konkrétní příklad :-)"
    Tvrdit že nenajdeš lepší čepel z damašku než je tato homogení
    Nůž na máslo CLASSIC PRESTIGE
    https://www.toner.cz/nuz-na-maslo-classic-prestige
    je prostě blbost.

Stačí? Nebo to budeš zpochybňovat? :-)
    Prostě neplatí, že všechno homogení musí být lepší.
    Ale jestli trváš na opaku, je to tvůj boj. A tvá zaslepenost.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    ERGOSUM:
    " Tvrdit ale že stačí aby libovolná čepel byla homogení a bude lepší než všechny damašky je prostě blbost. "

Tak tady bych rád konkrétní příklad :-)
    stiches incoming.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIKE: Thx za upřesnění.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LAUNCHER: Update od kámoše:

je to v prnedeli, ocelim vyprsely patenty ale plati trademarky = kazdy muze vyrabet s30v ale nesmi ji rikat s30v, nikdo nema zajem, nozovych magoru je malo a nikomu se nevyplati vyrabet desky praskovych oceli pro noze. navrat ke 440c jestli to 4.2. nekdo v aukci nekoupi ☹️☹️☹️☹️

Crucible a jejich partner Niagara jedini kdo byli schopni dodavat nozirskym firmam v terminech a rozumny mnozstvi. Na Bladeforums lamenty noziru jaky jsou problemy s Bohlerem napr. Elmax nebo K390 - chces 2 tuny? Smula! Minimum je odber 10tun. OK zaplatis 10 tun. Za mesic volaji ze zpozdeni pul roku jestli chces storno (uprednostnili vetsiho zakaznika) no a Ty jsi v prnedeli protoze potrebujes vyrabet a nemas z ceho...

a furt dokola... proto TRC furt meni oceli - Elmax, Vanadis, M390 - netusi co jim kdy prijde a jsou radi zato co prijde

Co si myslim ja ze to vyrábí neobvykle coz znamena ze novi potenciální zaměstnanci (pokud nekdo koupi) nezvládnou držet presne postupy a tim se muze zhoršit kvalita…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam