• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    STENNY
    STENNY --- ---
    CZARINA: Pro zajímavost si odložím fakt, že to plastové "polopouzdro" Skramy se dá natlačit do britského pouzdra na bajonet (bayonet frog), které člověk koupí za pár korun v armyshopu.
    Gratuluju ke koupi, Skrama je jednoznačně můj nejoblíbenější velký nůž.
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    Předem se omlouvám za spam, ale omylem jsem objednal dva kusy Skramy místo jednoho :) kdyby měl někdo zájem, rád jeden pošlu dál....

Terävä Skrama 240
    https://zlepsovak.cz/cs/teraevae/660-teraevae-skrama-240.html

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Vsechny vypadaji stejne a dobry muze byt za 3 mesice mizerny.
    Slusny kamen stoji kolem 1500 a mensi prenosne kameny kolem 1/2.
    Strap z amazonu a pasta vyjde na stejno a vetsina lidi uz nejak brousi.
    Takze je imho lepsi cenove/darek.

Hlavni vyhoda kamenu neni obsah toho videa (ale ma na to videa jina) - tou je rychlost a konzistence. Naucit se brousit vyzaduje trpelivost a cim horsi kameny jsou tim spise se naucis blbost.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nastesti ty dia plechovy brousky z aliexpressu funguji docela ok a stoji par desetikorun, jen maji nekdy blbe oznaceny zrnitosti

ale to i kameny z lidlu, tak co nadelame :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    XMEDA: tl;dw Kupujte si diamantovy strap ci diamantovy kamen protoze alternativa uz vam moc neusetri a musite premyslet jak moc dobra je vase ocel :)

Pastu pro kuzi jsem koupil za 200.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    The Weird Reason You May NEED Diamonds for Sharpening Knives
    https://www.youtube.com/watch?v=dYq1HHLHGtU
    AZIM
    AZIM --- ---
    ZSIS: takový kamarády nemám, já si ho koupil sám a od té doby opustil kalhoty akorát když mě žena nutí dát je do pračky a hned je zase v čistém 😁 prostě nosím nonstop
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Sem občas postuju noze který se mi povedly.Cena se odvíjí od materiálu a složitosti konstrukce.Za tenhle chci 5500Kc a patří k těm drazsim(protože S-grind a dřevo co leželo deset tisic let v močále).Víc na IG luciferin.knives.Konec reklamy;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    To by me taky zajimalo. o/
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    NOMAAD: co takovej nuz od tebe stoji?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    INSOMNIA: Máš pravdu že na fotce ta špička vypadá kulatější. Ale na živo je vidět že kudla má ke gyutu blíž, i když uplně špičatej ten nůž a (některý gyuta jsou hodně špičatý) taky není. trošku hybrid prostě.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    NOMAAD: krasna prace, ikdyz pripada mi to spis jak santoku nez gyuto, ale nejsem az takovy odbornik.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Opět si tu odkládám produkt ze své dílny. Gyuto S-grind,čepel N690,střenka stabilizovaný bahenní dub a corian.Zatím bez majitele.

KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: Ten uz tu byl nekolikrat. Mam ho v magnacut+carbonfiber a denne ho nosim. Je imho lepsi nez bugout
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ZSIS: Mam od nich tu budget D2 variantu a zajimavy koncept.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    slavil jsem kulatiny, a kamarada asi jeblo.
    kershaw bel air

fakt cumim, tak mam alternativu g bugoutu, hodne vaznou alternativu. par gramu vic, a teda zato o neco solidnejsi pocit stability.

tak ted mu taky musim neco vymyslet. a asi to bude to oniro. mam ho taky, a ackoli baculatejsi, ten nuz taky hodne bavi. a magnacut za magnacut, nenecham se zahanbyt.

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Knife Serrations Aren't What You Think..
    https://www.youtube.com/watch?v=UGFktNfHX28
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    How Knives Actually Cut Is Weird..
    https://www.youtube.com/watch?v=xFrJqQSgAo8
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Dlouho tady nebyli noze. Novej prirustek Viper Oniro Magnacut. Srovnani s Acta non Verba A 100 Elmax. Jak
    Jste si vsimli tak mam uchulku na ultem strenky. Jsem v Onirem mega spokojenej, je tezsi nez ANV ale ten tvar a jak se otevira. Musim rict ze anv me trochu zklamala kvalitou zpracovani, ale zase velikost je lepsi.

VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    JCD: Jo, ten bude další na řadě 😁
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam