• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    VALDA: kafe+rum+půlka hořké čokolády+strouhaná skořice+ na obrácenou lžičku chilli
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    NAGASAWA: jj, kdyby kdokoli měl cestu okolo, tak at nevaha, posledni dobou tam obsluhuju docela pravidelne... nyxova smetanka obcas taky dorazi:))
    VALDA
    VALDA --- ---
    Tak si právě popíjím kafčo.
    Jde o takový experiment. Udělal jsem si v džezvě trošku karamelu (pomalu to začínám akceptovat, ale bez cukru je bez cukru). Dolel trochou vody, přidal kafe, trošku skořice a pár kuliček barevného pepře. 2x vzkypět dolét vodou vzkypět a hotovo.
    Chutná to dobře je znatelná lehká skořicová příchuť a nezřetelný náznak karamelu (pokud jsem si to nevsugeroval). Pepř necítím - příště budu asi muset přidat. Někdy zkusím přihodit trochu chilli. A rum. ten by s tou skořicí byl výborný - myslím.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PARANOIDANDROID: Kraska dne je nejlepsi kafarna na svete....! Jednou jsem tam zabloudil a odmital jsem jit pryc .) Perfekt café....luxusni dobroty a hlavne spousta casopisu na zachode .)) co vic si prat .)) Je to ráj...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GEZICHT: Me to uz i napadlo....ale necekal jsem ze to bude jeste vetsi masakr nez absinth s redbullem takhlenc predloni na silvestra .)
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    taky by mě nenapadlo to míchat. ale zní to dobře
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    PARANOIDANDROID: Absinth i kafe jsou lepší pěkně zvlášť...:-]
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Genialni napad...

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PARANOIDANDROID: hmmm, to vypadá velmi zajímavě... :O)
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    taktak
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    a proklatě dobře
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    to zní dekadentně ;)
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    KVĚTY ZLA
    -aneb pekelný recept z olomoucké kavárny Kráska dne

    *preso+anýz, na hladinu opatrně nalít přiměřenou dávku absinthu.

    *zapálit (tlustostěnný hrnéček nutný).

    *cukr sypeme z výšky do plamene, část zkaramelizuje a ochutí, taky krásně voní.

    *kocháme se plamínkem.

    *sfoukneme plamen.(abstinenti nechají dohořet celé, alkoholici foukají bez kochání)

    *dáme si majzla protože hrnéček je fakt horkej

    *pijeme & blahobytníme...
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    VALDA: :DD to jsem rád, že nejsem jedinej
    VALDA
    VALDA --- ---
    GEZICHT: tobě se taky podařilo vytvořit přepálením cukru tu smradlavou neodstranitelnou dýmající pórovitou hmotu? :)))D

    DAVE_PAGE: kašli na prso. Pořiď kávovar. Poletí na tebe holky. Co natom, že u toho zešedivíš.
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    DAVE_PAGE: já rád tu starou italskou šroubovací...i když mam pocit že to asi neni to, cos měl na mysli :)
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    VALDA: když s tim karamelem to taky nemam ze svý hlavy, ten recept mam z nějaký knížky kafařský. a nepřipálit assi nebude extra kumšt, ale stejně jsem už málem zničil džezvu asi 3x. jednou se dokonce cukr změnil v takovou černou smradlavou pórovitou houbu, vystoupalo to asi do půlky a pak to chytlo :DD to jsem se skoro bál
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Chci si koupit v nejblizsi dobe najakou masinu na presso, ale nemam s nima zadnou zkusenost. Mohli by jste mi neco doporucit...
    VALDA
    VALDA --- ---
    OKi vyzkoušim a řeknu. Jinak na samotnem karamelu nic neni. Nasypeš cukr, dáš nad oheň a až to zhnědne, tak pokračuješ. Nepřepálit to není zas tak velký kumšt.
    Jinak jsem zkusil džezvu s karamelem :) a ... jak jsem řekl - nesladím, tak mi to připomělo spíš nějaké čokočino s automatu :) Ale bylo to dobré to zase jo. Jenom si nejsem jistý, že je to úplně košér. Myslím, že kafe by se mělo sladit až hotové. ???
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    jdu si naprasit preso
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam