• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    VALDA
    VALDA --- ---
    Právě jsem si udělal a popíjím chuťovku.
    Rozpustil jsem si čokoládu s trochou másla, zalel mlékem, uvedl do vysokých teplot a pořádně rozmíchal. => čokoláda
    Do hrnku jsem dal instantní kafe (hodně) (jinak ho nepoužívám, ale tady mi přišlo vhodné), zalel trochou vody (samozřejmě vřelé :) a dolel čokoládou.
    Voalá. Hotovo.
    Poměr vody a čokolády je cca 1 ku 1 ve prospěch čokolády. Chutná to :)
    ani špetka chilli, ani kapka rumu :) - ale dát by to tam šlo
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PARANOIDANDROID: to je náhodou skvělej napravovák, ale toho instantního kafe bych tam nedával víc jak lžičku a pak to chce přidat aspoň dva cukry, jinak je to moc hořký... :O)
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    rano jsem zkousel to kafe v jogurtu a malem jsem ho v sobě neudržel, chrrr,... to je fakt jenom pro silný nátury!
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    mlíko plnotučný!!
    VALDA
    VALDA --- ---
    super to provedu. Používam figaro na vaření - není žádná, která by mi chutnala víc (snad jen hořká s oříškama nebo studentská :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALDA: Čokoládu ( ne mléčnou, čím větší obsah kaka tím lépe jde rozpustit) -nalámat na kousky a rozvařit v troše mlíka/ vody - míň se připaluje.
    VALDA
    VALDA --- ---
    PARANOIDANDROID: jojo. rumová tresť mě taky napadla. Jinak dávám přednost rumu (když na něj dojde), ale tady mi asi opravdu stačí vůně :) a rozvařit čoko ... mám strach, abych to kafe nepřepálil, ale asi je to jediná možnost, jak tu čokoládu kvalitně rozpustit a nemít presovač
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    VALDA:pojud nemáš doma presostroj s tryskou ( na roztavení čokolády s kapkou mlíka) tak doporučuju předžezvit, slít a potom v čisté kávě rozvařit čokošku... a koneckonců rumová tresť stačí... teda pokud jde o vůni :)
    VALDA
    VALDA --- ---
    PARANOIDANDROID: musím vymyslet, jak to udělat, aby se mi tam ta čokoláda rozpustila úplně - dělám si kafe v džezvě a kybych dával čokoládu už do ní, tak se obávám velkých ztrát (??). Dál musím opatrně s chilli - máme domácí, trochu hrubší a asi ostřejší, tak jde dost cítit a rumu mi asi stačí slza na ovonění - ta chuť mě tam trochu ruší. Jinak OK
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    chuť
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    Třeby když mám chť na pekelnosti, tak si koupím normální pytlik random robusťáka, párkrát ho zlehka přepražím na pánvičce, pak vařím rovnou na té pánvi s vodou (ev. špetkou koření či co...), párkrát převařím, sleju přes velehusté slévaci sítko a tradá... vcelku chutná silná a hlavně tuze voňavá kardiovaskulární masáž se podává...:)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    NEVILL: A to já podle nálady. :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Áááá, právě držím v ruce pytlíček Jamaica Blue Mountain a nemůžu se dočkat, až si ho ve středu s kamarádkou umeleme a nasypeme do mašinky... :-)
    CNV
    CNV --- ---
    SMK: Zkus Colombii od Cafe Corsini, jestli máš možnost. Cafe Corsini dělá taky jednodruhovky a jednu lepší než druhou.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PARANOIDANDROID: čistá robusta jo?? no nevim, co jsem to párkrát zkoušel, tak mi to zdaleka nechutnalo tolik jako arabica...tak ještě když se to v nějakém poměru namíchá, ale samotnou robustu bych snad ani nemusel...
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    SMK: reklamní slogan zní takhle:

    "India Taj Mahal

    Pro všechny, kdož si myslí, že pouze Arabica má druhově čistou chuť – překvapení! Tento druh kávy Robusta, kterému se daří v oblastech Tamil Nadu, Kerala, Malabar a Baba Budan, poskytuje jemnou, ale silnou kávu, která je díky tmavšímu pražení minimálně rovnocenná s většinou druhů top-espressa. Zcela bez nakyslé příchuti, se střední plností, se výborně hodí také pro všechny speciality jako je cappuccino a Latte Macchiato."

    ...no, nerad bych křivdil ale podle mne se hodí akorát tak pro ty "speciality".
    SMK
    SMK --- ---
    mam trochu problem ze musim dycky do ty samy kavarny na tyhle kafe a nez si tam dojdu dat to dalsi zapomenu to predchozi....
    nicmene ted sem si dal colombii a dost nic moc...
    hodne mi chutnaly etiopie i kenya
    a taj mahal tam nemaj v nabidce....co to je zač??
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: já ho musim mít sladký, i to dobrý kafe, co jsem od tebe onehdá dostal, prostě jsem si tam musel dát ty dvě kostky cukru... :O)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Nevill: me taky ne, dokud jsem nepotkal cerstvy kafe.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: kafe bez cukru nedovedu pít žádný, prostě mi nechutná a je jedno nakolik je dobrý...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam