• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DOROTKA
    DOROTKA --- ---
    KYOSUKE: aspon ty tri hodiny mezi pitim kavy a jidlem by tam mely byt.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    DOROTKA: A nepomůže pít v jinou dobu, než jím? :-)
    DOROTKA
    DOROTKA --- ---
    Pokud pijete kavu/caj, musite si davat pozor na prisun zeleza, zvlaste pokud jste zeny. Latky obsazene v techto napojich totiz inhibuji absorpci zeleza z potravin. Idealni je dat si zelezo + velkou davku vitaminu C (ktery zase vstrebavani zeleza podporuje) alespon tri hodiny pote, co jste pili kavu nebo caj. Nejlepe vecer, kdyz vite, ze uz jist nebo pit nic nebudete (dalsi jidlo by zase mohlo ucinek Fe+ vit C snizit).
    SEPHIROTH
    SEPHIROTH --- ---
    DEMONOFANARCHY: jeden starsi blog na tuto temu. Napr. Bialetti tuto vecicku vyrabaju uspesne vo vsetkych moznych variaciach dodnes
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    uch, tak tomu říkam peklo:)))
    tos psal ty?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SIBYLA: no jo, to samý...už jsem si říkal že to jsou ty moje fotky, ale je tam jinej sporák... :O))
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    NEVILL: hej tudle věcičku taky vedu :) taky po prarodičích... ale mám to fakt ráda ;) že nekecám.. :

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: ani kávové pivo...? na to ještě web nemáte... :O))
    JEDI
    JEDI --- ---
    NEVILL: No to neni moje pivo. :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    (Ale nad některými asociacemi mi zůstává rozum stát. Vypadá to, jako kdyby některá témata prostě byla náhodně přiřazena nasysleným doménám, které zrovna zbyly... :-D)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    NEVILL: On to nejspíše bude jeden web. :-D Nenech se zmást doménovými názvy... ;-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: nebylo by jednodušší hodit to na jeden web...? ;O)
    VALDA
    VALDA --- ---
    to k velikosti těch zmiňovaných šálků by mě taky zajímalo. IMHO by bohatě stačil údaj o obsahu v nějaké běžnější míře - litry např. :)
    ale možná, že to tam někde schované bude
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    nemusi, ale pak je zbytecny naplnit nadobku vrchovate. takle se kafe neprotlaci naraz(presso) a budes mit kavu prekapavanou. nejmensi jsem videl na piccolino, tj. o neco vic nez velekj panak a nejvetsi 1litrovou.
    CNV
    CNV --- ---
    Musí se ten kafestroj nalít plnej? Přemýšlela jsem, že bych ho koupila příteli k narozeninám. Já nekafuju, takže si v tom bude dělat většinou kafe pro sebe, tj. jen jedno, ale někdy by se mohlo šiknout mít tam místo na dvě. Mám koupit dvoušálkové? A mimochodem tím šálkem se myslí malý kávový šálek, nebo český kávový hrnec? :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DEMONOFANARCHY: ted sem se byl podivat v prvnich domacich potrebach so jsem v Opave nasel a meli tam vyber z minimalne 10 druhu tech kavovaru...takze by to nemel byt problem sehnat.

    Ceny od 300 do 1600 kc podle velikosti a meterialu (hlinik, nerez).
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    abyste meli dobre traveni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Může mi někdo prozradit, proč jsem k narozeninám dostalca cc 1,5 kg kafe? Možná bych měla omezit svou potřebu... Teda až vypijeme co jsem dosala...
    VALDA
    VALDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: klasické domácí potřeby ... hrnce, hrníčky, talířky, příbory ... džezvy a kávovar (na Vsetíně-takže ve větším městě by už vůbec neměl být problém. Navíc paní říkala, že je to celkem oblíbená záležitost)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    taky myslim, ze to rusko spis okopirovalo, ci si to nekdo dovezl. nevidel jsem v italii jedinou domacnost, ve ktere by tadle kofeteera chybela. byl jsem na par kalbach, tam nechybely taktez. malicko poopravim nevilla. je to vicemen ohrevem pohanena presso masinka. je treba ohrivat na plny plyn. kava se do nadobky naladuje tak aby udelala malinkatej kopecek (prehnacani kafem se pozna tak, ze kava zacne unikat uzaviracim zavitem), avsak z hran se jakakoliv zrnka mletyho kafe odstrani aby se predeslo spalenemu aroma. pote se pevne1 dotahne. az si kofetera odfoukne, je ji nutny ihned sudnat z plamene. vody do kofetery se dava tolik aby se v ni kafe nasypane do nadobky nenamacelo. fajsmekri si delaji trisalkovou kofeteru avsak kofeteru sundaji v 1/3 procesu a maji tak oprvadu silny kafe:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam