taky myslim, ze to rusko spis okopirovalo, ci si to nekdo dovezl. nevidel jsem v italii jedinou domacnost, ve ktere by tadle kofeteera chybela. byl jsem na par kalbach, tam nechybely taktez. malicko poopravim nevilla. je to vicemen ohrevem pohanena presso masinka. je treba ohrivat na plny plyn. kava se do nadobky naladuje tak aby udelala malinkatej kopecek (prehnacani kafem se pozna tak, ze kava zacne unikat uzaviracim zavitem), avsak z hran se jakakoliv zrnka mletyho kafe odstrani aby se predeslo spalenemu aroma. pote se pevne1 dotahne. az si kofetera odfoukne, je ji nutny ihned sudnat z plamene. vody do kofetery se dava tolik aby se v ni kafe nasypane do nadobky nenamacelo. fajsmekri si delaji trisalkovou kofeteru avsak kofeteru sundaji v 1/3 procesu a maji tak oprvadu silny kafe:)