• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    paka je to ked mas teleso na kavu a to nasroubovanim pripojis ku kavovaru.
    ten potom tlakom od 2 do 7barov tlaci vodnu paru cez kavu...

    neapakovy je ked si taha kavu sam z nejakeho zasobniku....
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DARLIN:je to fakt páka? mne to pride ako obvykly pressomachine, so srobovacim nastavcom...
    pákové su take tie talianske originaly, kde vacsinu tlaku na presso vyvijas pohybom páky.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    aa, skoro som zabudol. mame doma noveho clena rodiny z celade stroje/spotrebice. pakovy presostroj. dost shit, jedno tlacitko a tak, ale kavu robi, takze sa oddavam orgiam s kavickou.
    mnam.najlepsie


    ...
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CNV:pokial si ju nemienis potom injikovat naspat do obehu, tak ano:)
    CNV
    CNV --- ---
    LIBRIUM: Ale pokud nebudu v mikrovlnce vařit vlastní krev, tak bych měla být v bezpečí? :)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE:ide proste o to, ze ak som chcel zizomerizovat aminokyselinu v peptidickom retazci bez denaturacie/hydrolyzy, tak proste MW v celkom podobnych vlnovych dlzkach, ako v MW owen, na to boli prakticky jedine co sa pouzivalo bezne.
    pri jednom pokuse sme napriklad exponovali krvne serum konkretnej lab. mysi MW v davke, ktora nesposobila denaturaciu ani ohrev nad 41,5°C a po tomto osetreni sa tej mysi, z ktorej pochadzalo, podalo to serum i.v.. sposobilo anafylaxiu.
    myska R.I.P., ale dost nazorne, myslim.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM: Mno jo, praktika z EM pole taky. ;-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE: Powered by Electrolux.
    ako som uviedol, praktika v chemii peptidov nahradia 10.000 biased odkazov.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM:

    „Yield enhancements, reduction of reaction time, and less racemization were observedunder microwave heating when compared to conventional heating in similar conditions.“

    „…using a commercial microwave oven. The advantages of this method include freedom from racemization, minimal activation…“

    „Using microwave irradiation no detectable racemization was observed and a consistent reduced reaction time was obtained.“

    „The results showed that some advantages, implying less racemization, could be gained by using the microwave technique.“

    Zajímavé. Skoro jako kdyby přímá kauzalita nebyla až tak jasná? ;-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE:vyberaj si.
    http://www.google.com/search?hl=en&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=microwave%2Bracemization&spell=1
    nakolko som to pouzival v chemii peptidov, nepotrebujem si to nijak rozsiahlo dokazovat, pomerne bezna metoda racemizacie napriklad.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM: „menia priestorovu strukturu proteinov a inych latok“

    Odkaz, prosím.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CNV:ja by som nebral mikrovlnku na nic ine, nez prihriatie potravin; MW maju taku nepeknu vlastnost, ze menia priestorovu strukturu proteinov a inych latok (a inak, nez klasicke varenie, prazenie ci pecenie), cize vznikaju mnohe latky, ktore su cudzie a nepreskumane, co sa dopadu na organizmus tyka.
    CNV
    CNV --- ---
    Na pánvičce se už taky pražilo. Tohle byl jen pokus. Čekala jsem, že to dopadne hůř...
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    DARLIN: Tak tak, ono zevnitř se to asi nebude dařit tak, jako zvenku. :-)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    no hlavne v mikrovlnke to vobec nie je prazenie ale je to ozarovanie a tym zahrievanie...takze ste to neprazili..
    sa aj cudujem ze sa dalo pit.

    no kazdopadne lepsie by to bolo na velkej panvici alebo woku
    CNV
    CNV --- ---
    Včera jsme pražili kafe v mikrovlnce. Koupila jsem hrstičku zelenýho, protože přítel to někde četl a chtěl si to zkusit. Musím říct, že to bylo strašný, smrad jako když se pálí jídlo ve třech hrncích najednou, talíř očouzený tak, že se nám ho ani nepodařilo umýt, málem zničený poklop (nechci domyslet, kdybychom ho tam nedali), k tomu to bylo poměrně pracné (muselo se po chvilkách a pořád to vyndávat a natřásat. Ke konci už přítel sprostě klel a když jsme čichli k výsledku, klel ještě víc, páchlo to spáleninou a vypadalo to divně. Ovšem vrozená šetrnost mu nedovolila mrsknout to hrdě do koše a nechal to stát v pytlíčku na sektorce.
    Světe div se, ráno jsme tam našli voňavé kafíčko a nejen že je po uvaření pitelné, je dokonce i po takovém masakru daleko lepší než Jihlavanka :)
    (Ale znova už to zkoušet nebudeme.)
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    JEDI: wtf? já si tam už koupil a nic mi nevzali :)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    bosanská kafa (s oblubou sa pouziva aj arabsky nazov "kahva")

    V zásade je to pôvodne turecký postup, ktorý v materskej krajine upadá, ale v BiH sa zachoval. Do džezvy sa dá káva, osladí sa a 3x sa prevari, pozor aby nevykypela... Podava sa so sladkostou zvanou "rahat lokum" http://www.phrasebase.com/forum/read.php?TID=13035 a pokial ju neosladime vopred, tak aj s kockou cukru. Robi sa silna v malych davkach. U nas predavana kava sa na tuto pripravu velmi nehodi, pretoze je velmi kysla. Aha, a Bosenska kava je ovela bledsia ako ine kavy, da sa tam zohnat aj cerstvo prazena v praziarni.




    info aj...
    http://www.kahva.com/
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    Cieľom je vrátiť káve dôstojné miesto v spoločnosti, ktoré jej právom patrí. Globalizácia, marketing a veľkoobraty kávu obrali o romantiku, tajomnosť, ale hlavne o jej chuť. Stal sa z nej prostriedok na rýchle načerpanie síl a zabúdame kávu v pohode vychutnať. Priemerný konzument považuje za vrchol gurmánskeho pôžitku instantnú kávu, pričom ide o extrakt z nekvalitných káv, prevažne robusty.

    velmi pekne..
    na jednom webe
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    MAXWESSLO: ano . je vyborna a . no nevjem ja si myslim ze na to nepotrebujes specialne dzezvu. aj ked je pekne mat nastroj len na to. takze zalezi od ceny asi a tvojho luxusu. inac rovnako ju spravis dobre aj v akomkolvek hrnci alebo nadobe ktora moze na ohen :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam