• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JEDI
    JEDI --- ---
    Tak v současné chvíli čerstvá káva

    Etiopie Sidamo 500gr
    Brazilie Santos 500gr
    Kolumbie Supremo 500gr
    Mexico Altura BIO 500gr
    Indie Planta 500gr

    vše mletá nebo zrnková za 200,- Kč kus, s etiketama v oldschool stylu

    a pak bonus pro hardcore milovníky kávy

    Brazilie Gourmet Coffee instatní 100% arabica 200gr. 100,- Kč
    (lepší než Tchibo a Nescafe GOLD)

    takže dárky pro všechny co pijou jakýkoliv kafe máte zajištění.
    do pošty.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    vypadá to principielně úplně stejně jako kávovar alá bialeti, který má každá druhá babička a tejden co tejden se nějakej na aukru vydraží za pade.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    BROUCINKA: bratislava, caffe del cassa, 750 sk
    SMRT
    SMRT --- ---
    takysemmusel prestat pit kafe kdyz sem pil den 6-8x7g kafe ted piju max 3x7g denne
    _PARVATI_
    _PARVATI_ --- ---
    DARLIN: to vypada dobre.. :)
    BROUCINKA
    BROUCINKA --- ---
    DARLIN: kde a za kolik?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    takyto strojcek ,,kotogo,, som si kupil. parada.
    velmi vhodne na cestovanie








    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    tezko zapusobim s touto otazkou mezi kafari-pijaky, ale byli jsme nekdy nuceni kavu 'vysadit'? treba kvuli tomu, ze se vam libi rostlina, chcete vlastnorucne sklizene kafe, anebo jen tak? jake mate zkusenosti?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    vo finale ju to rozdiel
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: Je rozdil v chuti (voda nedovarena vs. voda prevarena) opravdu patrny?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    to je nebejt sto stupňů..
    nenechat převařit znamená nemyslet si, že to zachráníš, když to necháš trochu vychladnout
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    DARLIN: nenechat prevarit = vypnout tesne pred tim nez by zacala bublat?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    HAWRAN: ked nemelies tak kupuj co najmensie mnozstva. nech ti nezostarne.
    nezalievaj 100stupnovov, ale mensiou. a nenechaj ju prevarit
    SMRT
    SMRT --- ---
    jo normalne zalejt trosku, nechat byt staci 5 10 sekund a pak dolejt
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    DARLIN: muzes to prosim prevratit v pozitivni doporuceni? nejak si z toho nemuzu uvedomit co bych teda mel delat :)


    TABBY: nadvakrat, natrikrat a mezi tim proste nejakou pauzu (treba 30sekund)? pouzivam furt stejny kafe a vodu


    JEDI: tohodle jsem si uz taky vsimnul. kupuju baleni po 250gramech, ktere mi vydrzi tak cca mesic. takze mozna kupovat mensi baleni abych mel cerstvou tak nejak castejc


    SMRT: vyzkouším, díky
    SMRT
    SMRT --- ---
    HAWRAN: turek by se mel zalevat min na 2x spis na 3x
    JEDI
    JEDI --- ---
    pena se tvori nejcasteji u cerstve kavy,
    takze pouzivat cerstvou kavu
    TABBY
    TABBY --- ---
    HAWRAN: Zalevat na dvakrat. Pouzivas porad stejny druh kavy a vody?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    HAWRAN: nezelievaj 100 stupnovov, ani uz prevretov. a lej z vysky.
    ale najlepsie nezalievaj :)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    mam lama kafe dotaz: jak zalevat klasicke kafe (myslim ze nezalezi na druhu) aby se vytvorila nahore co nejhustejsi pena? pozoruju ze s tim mam problemy a proste se nemuzu dobrat spravnemu postupu. casto se mi stava, ze si zaleju kafe a hladina je pruhledna a ani stopy po pene... si furt rikam ze co jako delam teda blbe... poradite?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam