• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZATAMOKO: pěknej kýč ;)

mrknu se po tom. je ale pravda, že někdy jich tam je pět a někdy žádná ;)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ERNEST_GASKIN: mohl bys ji tam najit? Jsem hledal, ale nenasel.

Jo, docela uvazuju o rucnim mlinku na kavu. Nejake konkretni tipy?
    Na aukru jsem nasel napr. http://aukro.cz/item282443125_mlynek_k_drevo.html
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    značka to je rozhodně dobrá, to jo, ale je to stejná mrdka jako všechny ostatní v této cen. kategorii.
    presovač si nemá cenu kupovat, nechceš-li investovat okolo 25 000,- , a to minimálně, nebo popř. z druhé ruky o něco levněji.
    15 barů je blbost, prostě to neudělá dobrý kafe. rozhodně ne lepší než překapávač za babku.
    moje rada - srát na něj a koupit si na aukru konivčku alá bialetti. vyjde tě mezi padesáti a sto korunami a kafe to bude nesrovnatelně lepší.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    RYTIRBRTNIK: znacka je to dobra. viac nevjem. ani tam nevidim detajlny popis
    RYTIRBRTNIK
    RYTIRBRTNIK --- ---
    Ahoj!

Vybiram kavovar tohoto typu:
    http://www.kavovary.cz/Kavovary-pro-pripravu-espressa/pakove-domaci/525-Kavovar-DeLonghi-EC155.html
    (to je link na to asi tak nejlevnejsi co je k mani)

Na co si mam dat pozor a co naopak je zbytecnost?
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    TABBY: kafe budiz, ale ty nervy... :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    HAWRAN: :)) Skoda te kavy, no...
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    troubleshooting done::: jsem debil

varil jsem kafe nikoliv ze studene, ale z teple vody. proto ty problemy s penou a chuti... stydim se, kaju se... a nalivam se luxusnim kafem s penou. diky za podnetne pripominky.

nikoho v mem okoli nenapadlo, ze bych si mohl (ja vul) varit vodu z teple vody
    JDAG
    JDAG --- ---
    LUKI: vařím s třtinovým cukrem a kardamomem, vzkypět v džezvě ( čím hrubší mletí, tím víckrát vzkypět 3x, jemné mletí 1x )
    LUKI
    LUKI --- ---
    Kdyz jsme byli v Albanii a Makedonii - Mistni nam delali uplne uzasnou kavu. Udelali nam ji kdekoli na plazi i v nejvetsim pajzlu v nejmensi vesnici. V dzezve sladky a jemne mlety kafe. Bylo tak dobry, ze jsme jedli i logr :-).Kde by se dala v Praze koupit, takova kava. V Sbrsku mi uz to kafe tolik nechutnalo - tam jsem si taky koupil mistni kavu a dzezvu - ale nikdy jsem ji neudelal tak dobrou. Ma se nechat trikrat prejit varem? vari se i s cukrem?
    SMRT
    SMRT --- ---
    v kavarne ti do pytliku daj akorat za to zaplatis jako za kafe
    CNV
    CNV --- ---
    Znáte někdo kafe Jablum? Je to dostatečná kvalita za tu cenu? (www.jablum.cz)
    A ještě by mě zajímalo, jestli jste někde nezahlídli něco na způsob kávového vzorníku - podobně jako se prodávají "čajové bonboniéry" - třeba 6-8 druhů odrůdové kávy v malých pytlíčcích v dárkovém balení. V žádném obchodě s kafem mi to po dvaceti gramech odvažovat nebudou.
    JEDI
    JEDI --- ---
    Tak v současné chvíli čerstvá káva

Etiopie Sidamo 500gr
    Brazilie Santos 500gr
    Kolumbie Supremo 500gr
    Mexico Altura BIO 500gr
    Indie Planta 500gr

vše mletá nebo zrnková za 200,- Kč kus, s etiketama v oldschool stylu

a pak bonus pro hardcore milovníky kávy

Brazilie Gourmet Coffee instatní 100% arabica 200gr. 100,- Kč
    (lepší než Tchibo a Nescafe GOLD)

takže dárky pro všechny co pijou jakýkoliv kafe máte zajištění.
    do pošty.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    vypadá to principielně úplně stejně jako kávovar alá bialeti, který má každá druhá babička a tejden co tejden se nějakej na aukru vydraží za pade.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    BROUCINKA: bratislava, caffe del cassa, 750 sk
    SMRT
    SMRT --- ---
    takysemmusel prestat pit kafe kdyz sem pil den 6-8x7g kafe ted piju max 3x7g denne
    _PARVATI_
    _PARVATI_ --- ---
    DARLIN: to vypada dobre.. :)
    BROUCINKA
    BROUCINKA --- ---
    DARLIN: kde a za kolik?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    takyto strojcek ,,kotogo,, som si kupil. parada.
    velmi vhodne na cestovanie

PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    tezko zapusobim s touto otazkou mezi kafari-pijaky, ale byli jsme nekdy nuceni kavu 'vysadit'? treba kvuli tomu, ze se vam libi rostlina, chcete vlastnorucne sklizene kafe, anebo jen tak? jake mate zkusenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam