• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    RYTIRBRTNIK
    RYTIRBRTNIK --- ---
    Mate nekdo zkusenost s elektrickou variantou ?

    Tady: http://www.kavovary.cz/Kavovary-pro-pripravu-espressa/moka-kavovary/elektricke/
    RYTIRBRTNIK
    RYTIRBRTNIK --- ---
    ERNEST_GASKIN: Mocca konvicku mam z Italie, ale zena chce STROJ. Navic provac je blbej na sklokeramickou desku.
    JEDI
    JEDI --- ---
    tedka jeden znamej dovazi full automaty za cca 6000,- a jsou stejny jak ty za 25000 v dodani budou ale zas po vanocichv
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SYREC: hlinik pry skodi, ale vede lepe teplo nez ocel :]

    ERNEST_GASKIN: na kyc kaslu, hlavne, ze to umele tech par gramu na salek :]

    Jinac ty moka konvicky maj i v Bily labuti, hlinik i nerez v cenach tak nejak nastejno, jak na to webu.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    to spíš zjistíš dle vlastností jednotlivých kovů..

    ale do nerezu bych nešel nikdy s ničím, hnusí se mi.
    SYREC
    SYREC --- ---
    jeste me napada... je znat rozdi jestli je konvicka hlinikova nebo nerez?
    SYREC
    SYREC --- ---
    tady prodavaj novy a nejsou ani tak drahy, ja jsem si ji teda prvezl z italie (cena cca 4,5 eur) a jsem spokojen... v italii se to sezene uplne vsude...

    http://www.caffe-cosbrimex.cz/moka-konvicky.html
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    tenhle princip kávovaru ukradli rusáci a dělali to ve velkym, každá druhá babča to má někde zahrabaný..
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    hm, neni tam, ale to neznamená, že nebude. vypadá asi takto [ LOPIN @ KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost? ] a příprava kávy v něm je jednodušší, než se zdá. někteří lidé tvrdí, že z toho je lepší kafe než z profi pressovače.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZATAMOKO: pěknej kýč ;)

    mrknu se po tom. je ale pravda, že někdy jich tam je pět a někdy žádná ;)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ERNEST_GASKIN: mohl bys ji tam najit? Jsem hledal, ale nenasel.

    Jo, docela uvazuju o rucnim mlinku na kavu. Nejake konkretni tipy?
    Na aukru jsem nasel napr. http://aukro.cz/item282443125_mlynek_k_drevo.html
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    značka to je rozhodně dobrá, to jo, ale je to stejná mrdka jako všechny ostatní v této cen. kategorii.
    presovač si nemá cenu kupovat, nechceš-li investovat okolo 25 000,- , a to minimálně, nebo popř. z druhé ruky o něco levněji.
    15 barů je blbost, prostě to neudělá dobrý kafe. rozhodně ne lepší než překapávač za babku.
    moje rada - srát na něj a koupit si na aukru konivčku alá bialetti. vyjde tě mezi padesáti a sto korunami a kafe to bude nesrovnatelně lepší.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    RYTIRBRTNIK: znacka je to dobra. viac nevjem. ani tam nevidim detajlny popis
    RYTIRBRTNIK
    RYTIRBRTNIK --- ---
    Ahoj!

    Vybiram kavovar tohoto typu:
    http://www.kavovary.cz/Kavovary-pro-pripravu-espressa/pakove-domaci/525-Kavovar-DeLonghi-EC155.html
    (to je link na to asi tak nejlevnejsi co je k mani)

    Na co si mam dat pozor a co naopak je zbytecnost?
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    TABBY: kafe budiz, ale ty nervy... :))
    TABBY
    TABBY --- ---
    HAWRAN: :)) Skoda te kavy, no...
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    troubleshooting done::: jsem debil

    varil jsem kafe nikoliv ze studene, ale z teple vody. proto ty problemy s penou a chuti... stydim se, kaju se... a nalivam se luxusnim kafem s penou. diky za podnetne pripominky.

    nikoho v mem okoli nenapadlo, ze bych si mohl (ja vul) varit vodu z teple vody
    JDAG
    JDAG --- ---
    LUKI: vařím s třtinovým cukrem a kardamomem, vzkypět v džezvě ( čím hrubší mletí, tím víckrát vzkypět 3x, jemné mletí 1x )
    LUKI
    LUKI --- ---
    Kdyz jsme byli v Albanii a Makedonii - Mistni nam delali uplne uzasnou kavu. Udelali nam ji kdekoli na plazi i v nejvetsim pajzlu v nejmensi vesnici. V dzezve sladky a jemne mlety kafe. Bylo tak dobry, ze jsme jedli i logr :-).Kde by se dala v Praze koupit, takova kava. V Sbrsku mi uz to kafe tolik nechutnalo - tam jsem si taky koupil mistni kavu a dzezvu - ale nikdy jsem ji neudelal tak dobrou. Ma se nechat trikrat prejit varem? vari se i s cukrem?
    SMRT
    SMRT --- ---
    v kavarne ti do pytliku daj akorat za to zaplatis jako za kafe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam