• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    TABBY: a mohl bys mi tedy vysvětlit, co je na biu tak nesporně zázračného?
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: No, co se tyka BIO, vis o tom houby, doufam, ze aspon o tom kafi nemeles takove hlouposti...
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    CNV: jop, znamená to, že káva je (nebo byla) čerstvá - při chemickejch procesech v kávě po napražení kafe "prdí" a vypouští plyny, proto se např. nedá balit hned po napražení (vedlo by to k explozi obalu)
    GIRAFFKA: samozřejmě ;)
    CNV
    CNV --- ---
    ERNEST_GASKIN: Nafouknutej balíček je dobře?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: no dobře,no..
    ale stejně se na ní těšim:-)
    ono už vychutnaný preso na pumpě po ránu spolu s croissantem je lepší než automatovej blivajz,že...:-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    DEMONOFANARCHY: mno, ono dost záleží na konkrétní várce svíčkový teda. střídá se tam několik kuchařů a ten pravej mistr svíčkový je tam jen jeden.. ale rád prubnu tu lišku, díky..
    jen tak ok ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    nekecám přece kraviny, peti ;)
    MISON
    MISON --- ---
    ERNEST_GASKIN: jo to mas asi recht
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    lavazza ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MISON: neříkám, že není kvalitní.. ale že je tak max. na úrovni běžně dostupnejch káv. lavaaza neni špatný kafe, to ne, ale jsou lepší & levnější. italové obecně neprodukují nijak zvlášť dobrý kafe
    vezmi si i to co vidíš z tý fotky. napěchovanej balíček, ani trošilinku nafouknutej - to znamená, že to kafe bylo už zabalený zestárlý se zžluklejma tukama a bude hořký a kyselý.
    MISON
    MISON --- ---
    ERNEST_GASKIN: myslim, ze kdyz chutna tak chutna ne? to jak pijou kafe italove mi muze bejt putna ;) dulezity je, jak mi chutna italsky kafe, ktery si koupim ;) v tom muze bejt prece rozdil ne? a pochybuju o tom, ze by nemohlo bejt kvalitni..
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    GIRAFFKA: italská káva je smutná věc - má u nás nepochopitelný punc pocházející z vesnického názoru, že italové jsou kávomilové - a to není pravda. kdybys viděla, jak italové pijí kafe, došlo by ti to. dojdou do baru, objednaj si pikolo, počkaj, až zchladne a pak ho do sebe hupsnou - v naprostý většině to konzumujou jen pro buzz.
    italské značky káv nejsou žádnou výhrou, i když laik myslí, že ano.

    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    TABBY: BIO je ohledně kafí celkem sranda, vzhledem k tomu, že pochází ze zemí třetího světa, kde nejsou prostředky na ty nebio věci. "BIO" je nálepka, která se na to následně nalepí, aby se z toho následně dalo vytřískat mnohem víc peněz.
    BIO jako takový je IMO hnus, snobská atributa lidí neschopnejch se pohybovat na trhu svých potřeb a orientovat se v něm. něco, po čem sáhnou a je jim úplně u řitníku, že zaplatí šest stovek za dvě kuřecí prsa.
    fair trade káva není výběrová - jde prostě o směs 100% arabik, které se expedují dříve, než v nich stačí zžluknout tuky, což jí přidává na jemnosti apod.

    mluvíš o standart směsi nebo o plné robustě, zmiňuješ-li 20 korun za 300g. - a to dnes nikdo nepije. prodává se hodně, ale většina je do hospod (kde je to jim to jako třetí straně u prdele) a šetřílkům, kteří berou kávu jako kofeinový zdroj.
    většina skutečných domácností kupuje kávy, které se pohybují okolo 70,-/250g (jde-li o mletou) anebo 150,-/200g (jde-li o instantní) přičemž se při výrobě takové kávy využívá velké množství robusty a zbytek spolkne infrastruktura a trademark.

    momentálně pracuji na projektu, který má opravdu kvalitní kávu typu arabika s tím, že je čerstvě napražená - a koncová cena vychází na nějakejch 100,-/250g (mletá/zrnková) a 100,-/200g (instantní), přičemž kvalita je absolutně nesrovnatelná. nemyslím si, že by v tomhle byl nějaký blok. dokonce i věřím, že se nám podaří ještě v tomhle roce provést menší kávovou evangelizaci.
    CNV
    CNV --- ---
    TABBY: Nebyla bych tak pesimistická. I můj otec s chuťovýma buňkama sežehnutýma standardem, jihlavankou a tisíci cigaret ocení chuť kvalitního kafe a občas si ho dopřeje. Ale nemůže si moc finančně vyskakovat, tak to pořád prokládá tou jihlavankou...
    MISON
    MISON --- ---
    jednou jsem pil fair trade a zrovna mi nechutnalo ;) nicmene z toho zadne zavery nedelam jako mnoho jinych inteligentu ...

    proste kupuju tak co mi padne pod ruku a kdyz mi chutna drzim se, kdyz ne uz nekupuju ;) that's all folks !
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    tuhle fešandu jsem dostala od kamarádky k vánocům:-)
    je přímo z itálie:

    tak jsem zvědavá, to fairtradeový bude muset chvíli počkat,no...

    a obávám se,že k narozeninám budu potřebovat překapávač/pressovač/něco na ten způsob..:-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: No, myslim si, ze je o dost lepsi kupovat dobre kafe, ktere je navic fairtrade a dost casto take BIO, nez kupovat hnusne kafe jenom proto, ze to pomaha chudym pestitelum :)

    nebojte, konec krutovlády humusu je na dosah! ;)

    V tomhle si myslim, ze se dost pletes. Kvalitni kava nestoji 20 korun za 30 deka - a cena je to prvni a zaroven posledni, co vetsinu lidi na kave zajima.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    což neni ale ani tak o radost nad fair trade jako o smutek nad současným trhem ;)

    nebojte, konec krutovlády humusu je na dosah! ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: S tim, ze fairtrade kafata jsou svou kvalitou vysoko nad soucasnym trhem, se da jedine souhlasit...
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    jinak úspěch jejich kávy bude jen v tom, že produkují relativně kvalitní arabiky a nepředzásobí se, což je pořád vysoko nad současným trhem - přidejte k tomu slušnou reklamní kampaň o nějakém poslání - a máte to ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam