• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    JEDI: Teď jsem měl Izzo 100% arabica, z obchodu z pasáže u Lucerny...
    JEDI
    JEDI --- ---
    BUTEO: alternativa je zabaleny cerstvy kafe.
    ja bych rek, ze zas takovej problem neni v tom, ze je vakuovany, ale ze uz je v tom pytliku dlouho.

    jedno jaky kafe pijes, hlavne at je cerstvy.

    klidne ti dam zdarma ochutnat a poznas rozdil.

    druha vec co to je za kafe to vakuovany.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    FONTAN: to je nahodou prinosna informace, ze to nekdo ma a je s tim spokojen. Pokud jde o kaferitual s mokakonvickou, nemam na nej rano cas :/

    Jinak ale se mi podarilo navysit rozpocet a uvazuju tudiz nyni o tomto:
    http://www.wholelattelove.com/Francis/x1_groundblack.cfm
    (akorat model ktery umi kapsle i mlete kafe, neni ale na netu)

    Nekdo nejake zkusenosti s nim?
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Začíná mi vrtat hlavou jak se tu "hází špína" na vakuovaný kafe... Jaký sou alternativy? Do dneška sem zásadně kupoval vakuovaný v plechovce, nebo zrnka, který sem si namlel před přípravou kafe (-což je dobrý nebo špatný?)...
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    WITCHIE: ten samej ma doma mama. ona je s nim spokojena, ale pravda, pije jenom "vakuovaou a prekapavanou"... ja jsem tam jednou zkousel to preso a nezdalo se mi nijak lepsi nez z mojhi mokakonvcky (teda mimo jine to asi bylo i tim kafem, co tam mela k dispozici...) - he ted vidim, ze krome informace o tom, ze moje mama ma tenhle "kavovar", jsem toho moc nerekl [teda krome toho, ze dodam, ze zabyvat se rao mokakavickou zabere asi tak 5 minut (meju to az "pozdeji") a je to prekrasnej ritual - kdyz se k tomu prida mleti kafe a to voneni vsude kolem - takze rao nerano, jdu si to dat...]
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZKAOU: tak si prave rikam ze by tenhle mohl byt o neco lepsi. vydrzet nejaky ten rok, kdy se moje naroky zas o neco zvysi a uz mi bude stat za to vydat za kafestroj vyssi castku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITCHIE: tak o 2/3 levnější. Tuším že stál okolo 2-3000.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZKAOU: aha. a jak moc laciny? je s nim srovnatelny ten Krups co jsem sem davala?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITCHIE: mám takový laciný prskátor, po cca 3 letech provozu už to přestává zvládat, takže jen stojí na kuchyňské lince a překáží.

    Táta má doma klasický překapavač, ale ten se u nás používá jen když je potřeba udělat větší množství kávy najednou.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem prave leta pila instatni, pak jsem pred necelym rokem presla prave na ten cafetier, a ten mi prestava stacit

    nasypat kafe do filtru pripravenyho uz vecer, nebo udelat jedno preso v presovaci mi zas tak narocny nepripada; akorat se mi do toho nechce moc investovat (aspon ne zatim; je mozne ze naroky budou stoupat ale momentalne mi prijde ze si vystacim aspon nejakou dobu s nejakym nizsim standardem)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITCHIE: po ránu zvládám leda instatní a nebo cafetier


    cokoliv jiného je před 10 hodinou pro mě technologicky moc náročné.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    JEDI: no, ani to se mi moc nechce popravde. co bys pro ten pripad doporucoval?
    JEDI
    JEDI --- ---
    WITCHIE: a das za presovac 9990,- ?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    prosim o radu - udela mi tohle slusne (vyborne kafe sice ocenim ale ne tak abych dala 30 tis za presovac a s mokakonvickou se rano taky zabyvat nechci) kafe?

    KRUPS: Combi XP 2000
    http://www.levneelektro.com/p6911-espressa-a-kavovary-krups-combi-xp-2000

    chci to hlavne na ranni kafe bez prace (kt by bylo aspon o neco lepsi nez turek) z toho prekapavace a pripadne obcas presso
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    normalne to ide. samozrejme zalezi na ktoru kavu, ale od 2 do 6 dni staci vyvetrat a moze sa vakuovat.. inac tie co ja som myslel ze su vakuovane tak su s ,,gogliovym uzaverom,,
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    přesně to mě napadlo, když jsem to četl ;)

    teoreticky by to i mohlo jít, kdyby jí dal třeba do průvanu.. ale kdoví co je to za kafe, žejo ;)

    a po pravdě nechápu proč - máš-li možnost si nechat kávu vakuovat, tak asi nebude ani tak těžký nechat si jí zabalit do sáčku s gogliovym uzávěrem, žejo ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DARLIN: 4 dny? A to po tech 14 dni zustala opravdu vakuovana, teda ten pytlik se nenafoukl?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    ne vakuavat pokut je to mozne. najlepsie cersta ...

    btw. neviete kde zohnat dobry rucny mlyncek domaci? lebo my sme uz druhy znicili., teda vymleli, a nevjem ci nam to budu reklamovat.
    ...akurat si uzivam Kongo Kivu...dobra Afrika
    JEDI
    JEDI --- ---
    DARLIN: "nedat si kavu vakuovat, tak je to najlepsie ."
    znamena ano vakuovat nebo ne nevakuovat?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    kazdopadne ak je dvovod nedat si kavu vakuovat, tak je to najlepsie .!
    ja som pil vcera kavu ktora bola nezomleta a hned po prazeni (teda asi 4 dni po_) vakuovana, no a vo vakuu bola okolo 14 dni a bola uplne ok.havai.

    JEDI
    JEDI --- ---
    ERNEST_GASKIN: vim, ze do standardu se dava stare dowe egberts treba. rozumej prosla dvouleta expiracni lhuta.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam