• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    VLCICE
    VLCICE --- ---
    hledam praci u kafe, nevite nekdo o necem?
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    džezva! třeba etiopská...hmmm...jdu na to!
    JEDI
    JEDI --- ---
    SERHOMIL: urcite je, ale mnohem lepsi nez kteryholiv jiny.
    JEDI
    JEDI --- ---
    GHOSTDOG: jako...

    reakce v kafi se zpomali..
    pokud kafe uchovavam v chladu tak se kazi pomaleji
    kdyz to dam do lednicky, tak je dulezity, aby to bylo uzavreny, protoze jedna mala dirka a uz tam jde hodne vlkosti...
    vite jak se Vam orosi, pytliky, kdyz tam date zeleninu.

    nemam to vyzkouseny tak, abych moh tvrdit, ano kafe z lednicky je nejlepsi..


    takze chlad ano, ale otazka je jak moc velky chlad.

    kdyz mate kafe v normalni teplote kolem 20 stupnu, a kafe kdyz jsou tropicky vedra...
    tak to kafe jde taky rychlejc do kelu.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    JEDI: a co ty jako odborník na tu ledničku? ano či ne a proč?
    SERHOMIL
    SERHOMIL --- ---
    JEDI:
    jasně, vydrží, ale už to nebude jako den po upražení, ani jako dva dny, tři,...devět .))
    JEDI
    JEDI --- ---
    SERHOMIL: těch 10 dnů kafe vydrží..:-)

    SERHOMIL
    SERHOMIL --- ---
    JEDI:
    dělal jsem si prdel .)
    objednal jsem si u vás před vánocema kávu, přišla záhy, ale já neměl čas si jí vyzvednout z pošty, šel jsem si pro ní až cca po deseti dnech a před poštou jsem to votočil, že na to seru, že už káva bude žluklá .) za to se omlouvám, příště si pro ní budu jezdit osobně
    JEDI
    JEDI --- ---
    SERHOMIL: momentálně včera pražený.
    :-)

    SERHOMIL
    SERHOMIL --- ---
    JEDI:
    a jak to máš čerstvý ty? :))
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    JEDI: to ne
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ja se svyho mlejnku taky ptam jak mi to chce umlit:)
    JEDI
    JEDI --- ---
    a říkaj tam taky, jak to maj čerstvý...?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    v obchodě čaj a káva se mě taky ptali, jak chci umlít
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GHOSTDOG: V krámku s kávou a kořením v Haškově ulici v Praze se ptají na co to namlít vždy...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    FONTAN: jj když uděláš turka z kávy na espresso bude ti káva plavat na hladině (teda část)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOG: Jsem přesvědčená, že v chladu pomaleji oxiduje.
    Je v dolních poličkách, kde je "nejtepleji". V kávě je spoustu tuků a ty se v chladu mění méně, než v teple.

    Navíc ji mám v prázdné ledničce v práci, kde nemá od čeho načichnout a pořádně zavřenou. Mlýnek mám jen ruční po prababičce a pracovní kávu tím prostě mlýt nestíhám.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    FONTAN: ... "blbost" - hruba ne na cesky turek, ale na prekapavanou ... cesky turek je (tak jako vse ostatni) z libovolne ...

    GHOSTDOG: doufam, ze lhali, protoze jinak si nicim kafe dost intenzivne. ale muj cichovej pocit me rika, ze v pokojovy teplote prestane vonet mnohem driv. [mozna je uplne spatnej]
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ad kafe v ledničce - není to blbost? mě na jedné plantáži tvrdili že se tím úplně zničí...

    ad mletí - škoda že do čech ještě nedorazil zvyk že vám váš prodejce namele kávu dle toho na jaký účel ji kupujete
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    BL00DER: nevim kde, ale mozna i tady, jsem cetl:
    cesky turek - uplne hruba
    mokavary (tj. to tvoje) - stredne
    dzezva - jemne
    a z toho, co jsem zkousel na elektrickym mlejnku mi to u toho mokavaru vychazi na to stredni, ale klasika, je to subjektivni a jde o to, co ti chutna (i kdyz na druhou stranu, kdyz to budes mit moc jemny, tak ti to muze pekne zasvinit i horni i dolni cast (jednou se mi to stalo))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam