• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    AGOG: Prvni delas vzdy penu a pote ji vmichas zpet do mleka co je dole v latiere. Neni to nic tezkeho..zkus mrknout treba sem - http://blog.labohemecafe.cz/2008/10/01/kava-a-mleko/ Je to jen o praxi.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Aha tak už mi bylo porazeno nechat to odstát. Tak uvidíme.
    AGOG
    AGOG --- ---
    GHOSTDOG: Párou se mi to ještě nepovedlo. A možná, že to nebylo ještě dost napěněné. Četl jsem i názor, že mléko na capp. je obyčejné mléko jen s jiným názvem.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    AGOG: koupit mlíko na capuccino /dělá tatra a kuí - tatra se mi zdá lepší/...ale i tak teda nevím jak s ručním šlehačem...já dělám párou...
    AGOG
    AGOG --- ---
    Když už se mi podařilo našlehat pěnu ze smetany v ručním člehači na kávě hned zmizí. Je nějaký postup, nebo fígl aby pěna ka cappucchinu vydržela?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XDAISYX: Vetsine lidi staci na povzbuzeni 10-15mg. Akorat lidi co jedou v energydrincich maj pocit ze potrebujou vic, ale tam byva problem jinde.
    XDAISYX
    XDAISYX --- ---
    ERNEST_GASKIN: diky, me slo o porovnani kofeinu v jednom povzbuzujicim preparatu vs. salek kavy :) Vychazi mi lip ta kava :-D, a jeset si pochutnam :), Diky, diky, diky :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mimochodem,
    jestli jsou tady nějací baristé

    nemáte někdo nějakej tamper, co byste nepoužívali?
    litr na něj nemám...
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    pitcher je úplně klasická konvička. prostě jen kovovej šálek s vyboulenou hubičkou. latiéra je prakticky to samý, jen fouňa by hledal rozdíly (ve tvaru), já si chtěl jen popíchnout botu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: Jak to vypada - to, co pouzivaji velky kluci? :-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mnop, chceš-li konkrétní číslo, mohl bych plácnout cca 40mg. to je ale pro případ espressa z kvalitní, stoprocentní arabiky, která se stále využívá málo. v tradičním pressu bys měl narazit na 50-60mg, dle kvality kávy. kafe z robusty může mít až 80mg. (extrakce ze 7mi g)
    naopak, u hodně kvalitních arabik se můžeš dostat k 20ti mg, dokonce jsou rostliny, ze kterých je 10-15, přírodně, bez umělé dekofeinizace.

    obecně (hodně obecně) se dá říct, že když chceš míň kofeinu, jdeš výš v hladině růstu. když chceš ultrabombu, jdeš si pro standart směs. anebo rovnou pro guarannu, hnusný je to stejně.

    BOTA01: vole, tvar lattiery je out. velký kluci používaj pitcher ;)
    XDAISYX
    XDAISYX --- ---
    Dotaz k odbornikum :) Netusite, jake mnozstvi obsahuje..rekneme prumerny salek (preso) kavy kofeinu?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    ERNEST_GASKIN: A co takhle zonglovani s latierou plnou naslehaneho mleka;-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZUZKAOU: všichni věděj, že jediný správný kafe na světě je espresso ;)

    i když jo. nedivil bych se, kdyby brzy baristi při přípravě museli máchat prskavkama, aby se vyrovnali šou, kterou dostávaj hosti u vacuum potu, haha.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    http://blog.labohemecafe.cz/2009/07/19/kavarna-na-kozim-placku/

    strašně, srtašně všem doporučuju!!!!!!!! nejúžasnější kavárna co znám, stojí za to si udělat výlet do kutné hory jenom kvůli ní!!!!
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    dvě krabičky kapslí do kávovaru Tchibo (jedna z nich bez kofeinu) vyměním za pytlík dobrého mletého kafe.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: OK. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOCHANSKA_CH: zejména pokud na na place Tashi (vyholená hlava), tak si u něj dej capuccino, dělá ho vysloveně s láskou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Díky, část vyjmenovaných jsem vyzkoušela a recenze týden, co týden četla. Nejvíc mi seděla káva u Jakuba.
    K Cestovatelům chodím obědvat, vidíš, vyzkouším kávu, dík za tip. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam