• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: jen malý dodatek děláme si doma pouze piccolo, když chci víc kafe tak moka konev jen pro sebe...
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: rodiče mají "plastový domácí udělátko" za pár tisíc, ovšem ten tlak 15 barů tam byl deklarovaný. při dobré údržbě (odstraňování kamene) z toho teče neskutečně dobrý kafe. pěna na něm je pevná a si 3mm vysoká. kafe cpou dovnitř buď koupené běžné značky nebo melou zrnkovou na ručním mlýnku s kameny (ten dřevěný). takže tak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANIQUE: Jo potřebuješ 15 barů a extrakci do 30 sekund. Méně tlaku-> delší extrakce(teče to pomaleji)-> větší riziko přepálení kafe a vylouhování věcí, co tam vlastně nechceš.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ...a chápu správně, že čím vyšší tlak, tim líp?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jakej je rozdíl mezi pákovým a automatickým kávovarem?
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: buď je to rovnou namletý na presso, což bývá. anebo si koupíte zrnkovou a namelete :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    FONTAN: Wow, to bylo vyčerpávající video:) Tak jo, jdu prohledávat e-shopy...


    MACATA_PRDELKA: Oblíbený dovozce/balírna nabízí pouze mletou a zrnkovou, leda bych je kontaktovala a to je trochu nadstandartní služba v tomto případě:)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    BLACK_ONYX: jj.. mne ten rozdil zajima spis po technicky strance ;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Viděl bych to tak, že pokud ti ta káva chutná, tak není co řešit :-)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ERNEST_GASKIN: co presne je na tech plastovejch automatickejch mrdkach nedostatecnyho a jak se to pozna na vyslednym kafi? maj nizkej tlak proti tem velkejm a drahejm strojum?
    ja jen ze jednu takovou plastovou auto-mrdku kolem 10k mam (espresso se zabudovanym mlynkem od Siemens) a jsem zatim celkem spokojenej, tak abych vedel, kde to ma rezervy :)
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: tam, kde kupuješ zrnka, ti to namelou na požadavanou hrubost, tey i jemně pro pressovač
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ANIQUE: ta konvicka ruzne prska, syci a nakonec vyrobi (docela) fajn kafe - hlavne co srovnavam s presama bezne v kavarnach s tim, co si udelam v moka konvici s dobrym kafem - tam ta moka konvice vyhraje na plne care...
    http://www.metacafe.com/watch/2308387/how_to_brew_with_the_stove_top_bialetti_moka_express/
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ERNEST_GASKIN: Jako takhle, my bychom na to neměli ani těch 6, jde o to, že nám rodiče chtěj dát dárek a my v podstatě nic než pressovač nepotřebujem... Co přesně dělá ta konvička? Nějak nemůžu najít žádný info....


    WAMP_ELF: Jo, to je dostupná cena...

    Kávy zatím jako turka pijem nejradši jednodruhové (santos, columbie, etiopie, salvador...), víme kde sehnat dobré i zrnkové a tak by mě zajímalo, jestli si myslíte, že to jde nacpat do stroječku nebo ne... a vařit si je jako turka a mašinku krmit směskama a tak...
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    BOTA01: LOL, to nebyla nepovedená labuť, to byl taky lísteček ale jiný, jen v tom někdo s bohatou fantazií viděl kachničku :-)

    Jinak oceňuji, když se na capuccino kreslí pěnou nebo vůbec. Opravdu mě zlobí to zdobení různými polevami a skořicí a kakaem, posouvá to chuť jinak, dál od kafe.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    VAMPIREGIRL: musím se přidat. dávám tak 9 z 10. A to jen za ten menší výběr druhů.
    Capuccino a latté špičkové, french press dobrý - jen bych v denní nabídce uvítala dva (i více) odlišné druhy kávy, nikoli velmi podobné.
    Obsluha bezchybná a nevtíravá.
    Nabídka kvalitní čokolády a nějakého toho drobného občerstvení ke kávě. Z toho jak pán obsluhoval u vedlejšího stolu se zdálo, že přiměřeně rozumí i vínu. Jo a měli ke kávičce Porto, dobrý výběr.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    VAMPIREGIRL: Jakoze LOL, kachnickou myslis nepovedenou labuť? Jinak samozrejme respect, pokud si na to nekdo troufne.. viz. http://www.youtube.com/watch?v=FpHwCmobz88 Ale pochybuju o pitelnosti te kavy, jsem spis italska skola, nez tady tyhle řidiny..
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    FADE: tak dneska jsme to El Cafetero testly s Macatou :-))) Musím říct, že příjemný, klidný voňavý podnik, měly jsme french press dle denní nabídky - venezuelskou a brazilskou a ta brazilská, co jsem měla já, chutnala jednoznačně líp, přestože obě měly vyšší aciditu, což mě mírně zklamalo.... Poté jsme měly capuccino s krásnými obrázky v pěně (kachnička a lísteček :-))) ) a to se vyvedlo na 100 procent, fakt výborný. Na závěr jsme měly Latté a bylo to to nejlepší Latté, co jsem kdy měla!!! Dokonce mi nevadilo ani to, že ten prostor je nekuřácký, přestože kouřím - k tomu pohodovému prostředí mi to ani nesedlo a nechybělo :-) Silně doporučuju :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANIQUE: Čím kratší dobu to připravuješ, tím jemnější mletí.

    http://mlynky.eu/mlynek-na-kavu/
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ANIQUE: No tak mi máme tuhle mašinku - http://zbozi.cz/p264761-krups-xp-5240-30/?q=Krups%20Xp%205240.30&r=campaw1&sId=&atDepotOnlyFlag=0&itemType=new&maxStockAvailability=-1&paymentType=&district=&shire=&order=relevance - a za ty prachy to dělá kávu velmi slušnou, kávu používáme Saquellu mletou.
    Jako nejlíp v tomhle mrňousovy podle mě chutna ne 100% arabica, takže mixy, třeba tahle moc chutná http://www.dumkavy.cz/novy_web/view.php?cisloclanku=2007032902&rstema=47
    Více méně nesouhlasím s ERNEST_GASKIN: i když chápu jeho úhel pohledu, vím jak chutná kurevsky dobrý kafe.. sám nejsem baristou (i když moje žena je profesně) ale vzhledem k mí cestovatelský profesi tudíš počtu ochutnaných kousků myslím že ten náš stroj dělá lepší kafe než stroje dvakrát tak velký a ne vždy to je chybou kavárníka... Ale s moka konvičkou má pravdu, vyráběj se moc pěkný, kafe taky supr a jak to pěkně popsal i s tou ledničkou, to vidím v jasných barvách...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ERNEST_GASKIN: Vidis, na moka konvičku jsem se chtela prave zeptat. Jakou doporucujes? Videla jsem nekolik typu, mam pocit, ze jedno byl hlinik a druhe snad nerez? Odpovida, ze vyssi cena = vyssi kvalita, nebo je to spis zase vinou trendy znacky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam