ANIQUE: směsi se prodávají zrnkové. pokusil bych se vybírat takové, u kterých je dáno "složení" a metoda pražení. tak se můžeš bavit i sledování toho ;)
ne, řekl jsem že šlehač zvládne stejnou jarovou mrdku ;) respektive, předpokládám, že i s jeho pomocí by mělo jít vytvořit perfektní mikropěnu.. ale to jsem nezkoušel a pravděpodobně to budu muset podrobit bližšímu výzkumu ;)
postup už se tu probíral. zahříváš mléko, do cca poloviny procesu ho stretchuješ tak, že pod povrch vháníš vzduch, pak ho rotuješ. velice zjednodušeně ;) mléčnej teploměr za pětikilo ti v tomhle může hodně pomoci.
co se týče podmínek pro kafe, žádný zásadní rozdíl bych v tom nepozoroval. takhle mi ale lednička může stát vedle kávovaru.. a já nemusim šplhat o patro vejš k domácí lednici pokaždý, co si chci udělat kafe.
a cool to vypadá, to ne že ne. nekecám, cejtim se hrozně dobře, když na to koukám ;)
FONTAN: hele, jsme v zemi, kde správně připravený kafe nenajdeš ani v kavárně - dokonce z nich často mizí opravdové kávovary a jsou nahrazovány těma plastovejma mrdkama. trh pro domácí presovače tu prostě není. ale co se týče takové ceny, rozhodně bych hlasoval pro rancilio silvia. tady
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=102&t=293 se baví nějakej klučina, co si ho koupil, prej za něj dal 13,5k, což je podle mě nářezová cena.