• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    GHOSTDOG: stena by ale prave mela bejt tenka kvuli ty tepelny vodivosti, ne? aby clovek poznal, kdy uz je mliko dost horky.. ale prd tomu rozumim :)

    ERNEST_GASKIN: jj.. prave o hubicku mi jde - aktualni tabornickej plechacek jinak funguje ok :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ad pěna,
    mlíko 3,5%, vždycky - v zahraničí se uvádí 3%, ale to jsem tu ještě neviděl ;) zatim mám nejlepší zkušenosti s tatrou a madetou (jiné značky, jiná metoda zpracování, jiná pěnivost), plánuju při větší návštěvě mléčnejch kafařů (sám mléko v kávě nemusim) prubnout i odsud [ Mléčný svět ( Distribuce Pravého Kravského Mlíča ! ) ] , tak poreferuji, celkem se na to těším.

    pěna samotná
    mísit vzduch, ale samozřejmě tak, aby to nestříkalo. stačí, když to prská. jak se říká ve videu, pomalu snižovat pitcher, snažit se držet ten stejnej zvuk.
    klíč je studené mléko, třeba i chlazený pitcher. můžete zajít ještě dál a do mlíka vhodit kostku ledu (někdo dává sodovku, ale to jsem nikdy nezkoušel a moc to, abych se přiznal, nechápu) - čím je mléko studenější, tím více máte času na to šlehat, než se ohřeje.

    pro mikropěnu po nabytí objemu o cca třetinu vrazit trysku do mléka a rotovat. ve skutečnosti je to trochu jinak, ale to asi jen tak nevysvětlím - tohle by mělo stačit.

    ad pitcher,
    mléko se dá našlehat snad v jakékoliv nádobě - i když ano, chce to cvik. plech je hlavně pro jeho teplovodivost - při šlehání pořádné mikropěny je potřeba cítit určitý moment, určitou teplotu.
    když už si ale něco budete kupovat, rád bych doporučil něco s hubičkou - může se totiž stát, že po nějakém desátém laté vás to unaví a rozhodnete se dělat pravé italské, mikropěnu a hlavně zkoušet latté art - pak byste si kupovali nový.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BUTHRAKAUR: jo ale není to džezva...ta by se myslím na mlíko moc nehodila neb je tenkostěnná (alespoň tu co mám)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    GHOSTDOG: dik.. vygoglil jsem prave akorat samy pomerne drahy..
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GHOSTDOG: zítra odpoledne vyzkouším nové možnosti a pak buď budu v tomhle fóru jásat, nebo v nějakých errorech, trapasech nebo podobném fóru barvitě popíšu své výsledky :-)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BUTHRAKAUR: kupovala jsem v brně v domácích potřebách u cimermana (mimochodem naprosto úžasných) za pakatel oproti speciálkám a slouží dobře
    JAMEELA: mě se to dřív nedařilo kvůli nádobě...a teď občas taky a myslím že je to příliš vysokou teplotou (=snažím se to udělat rychle - odpustit vodu a rychle umístit konvičku s mlíkem - trysku do nálevky a nahnout)...a taky se mi zdá že s vím mlíkem to jde líp...
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    btw kde vubec koupit tu klasickou kovovou dzezvu na peneni mlika? maji to v nejakejch obyc domacich potrebach/tesco/*?
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GHOSTDOG: plechová konvička z Tchiba - takže nádobka přímo k tomu určená. Mně prostě přijde, že z tý trysky toho jde hrozně moc :-(
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    JAMEELA: v jaké to děláš nádobě?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mne se to taky vetsinou nepovede, nezoufej;)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    všechno to zkusím a uvidíme. Dám si ještě pár pokusů, než sama sebe zařadím mezi neschopný jedince, který si zasloužej tak maximálně 2v1 od Jihlavanky :-P
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JAMEELA: No zaklad toho triku je ze ta tryska musi byt vetsinou sveho spodniho obvodu pod hladinou, ale musi nabirat vzduch. A pak to taky chce uzkej vysokej plechacek, ale ten neni uplne nutnej.
    AETHER
    AETHER --- ---
    JAMEELA: zkus plnotucne;)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    AXTHEB: ten člověk tam nenápadně vyměnil mlíko za bílky, jinak si to nedovedu vysvětlit :-D :-D :-D
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    AETHER: no to mám, ale nepamatuju si, které jsem to tenkrát koupila. Ovšem to malování jsem prováděla mlékem na capuccino, tak nevím, jaké bych už měla mít :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    JAMEELA: a nemas jine mleko?
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    ERNEST_GASKIN: než úplně zmlkneš, odpověz mi prosím ještě na jeden lamí dotaz :-))) ptala jsem se nedávno, proč mi nejde udělat pěna z mlíka. Radils mi, že musím mít parní trysku na povrchu. Povedlo se mi téměř vymalovat kuchyň, nicméně pěny bylo jen trošku. Už jsem uklidila široké okolí a přestala nadávat a opět se snažím na to přijít.
    Takže -
    1) nemůže z toho prostě jít té páry moc? (Mlíko za chviličku vaří, dřív než si stihne všimnout, že se ho pokouším zpěnit.)
    2) neexistuje někde nějaká instruktáž pro debily? :-)))
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    je to jenom vánocema, nebo úplněkem a nebo sou to skvrny na měsíci, že mam v poslední době pocit, že míň jak 20 % populace zbylo víc jak 80 % mozkový kapacity ve srovnání třeba s létem?
    a nebo je to prostě jenom to zaprcaný deštivý počasí?

    lidi, vzpamatujte se - copak tu de vo život?

    du si udělat rozpustný neskafe 3+1...
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    jj, přesně tak, zírej, ale hlavně mlč :-D
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    MACATA_PRDELKA: Ale no táák..jak moc te mam jeste chvalit, abys postovala dal?Ernest je proste uberprofik;-) Tahle diskuze by mela fungovat pro vsechny a tech par profiku tady to nekazi umyslne..jen...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam