• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    netvrdim ze sis rekl "tak a ted zalzu", ale zkratka v zaslepenosti svou vlastni uzasnosti sis zamenil sve uzasne profesionalni domnenky za pravdu a informaci zalozenou na faktech a vysledkem lez byla.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    bože. tak už se poser, prosimtě. co po mě chceš?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: nevymejslej si zas. Ty jsi MOC dobre vedel, ze NIC NEVIS. Kdyz jsi psal ze kava nema skudce, nemel jsi to podlozene, nic jsi o tom necetl, protoze kdyby ano, tak bys tohle nemohl napsat protoze bys vedel, ze skudce ma. Tudiz to vedoma mystifikace a tudiz lez byla, tecka. "Mrdej si" na co chces.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tady je něco o té Šrí lance

http://jcs.biologists.org/cgi/reprint/s2-20/78/119

A tady o hlavních škůdcích a nemocích na které je kávovník náchylný

http://www.coffeeresearch.org/agriculture/diseases.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_coffee_diseases
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    bože.
    děvče. lhát je úmyslně mystifikovat. nejsem lhář a tobě nijak nenáleží mě jím nazývat.

a vůbec, to mrdám. tady snad pršej pošuci, v tomhle auditku.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: prosim te ty si fakt nevidis na spicku nosu, to je desny. Rikas ze jsi podekoval? kde? "hm hm" = dekuji? A misto aby ses za tu trapnou mystifikaci omluvil, tak druhyho shodis skatulkovanim do biofanatiku (ja tebe hanim kvuli mylne informaci? vyjadreni nespokojenosti se lzi rikas hana? a ty me tedy hanis kvuli cemu? proto ze se mi nelibi ze lzes? vazne prima logika - tak trochu jiny metr pro sebe nez pro ostatni ze?). Vrat se zpet na zem z vysin sveho ega driv nez odtamtud spadnes po hubicce hele.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mno, vlezl jsem sem z jiného důvodu. chtěl jsem vám představit, dámy a pánové, Mypressi TWIST.

http://www.youtube.com/watch?v=iLgsvzY8tUc

abych se přiznal, nevěřím svým vlastním očím. průběh extrakce sice pře sně správný není, ale i tak jsem v životě neviděl ruční přístroj, ze kterýho by kafe takhle teklo - uznejte sami

pravda, 170 USD nen zrovna málo. ale hej.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ah, už zase.

byl jsem opraven, poučil jsem se, jsem za to rád a poděkoval jsem.
    skutečně jsem byl přesvědčen, že káva škůdce prakticky nemá - a pokud, tak v zanedbatelné míře. proto ta hvězdička u příspěvku.

proč mě musí takhle nějakej biofanatik kvůli jedné mylné informaci hanit nechápu, ale budiž.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CHESUS: to je hezke, ale kdyz dezinformaci poda se stejnou suverenitou jako informaci, jak to rozlisis? imho by bylo slusne rict "nevim jak to ve skutecnosti je ale myslim si" - cimztopadem clovek vi, ze nejde o zarucenou informaci a pujde si to nekam overit. Tim spis, kdyz tady pan mistr moc dobre vidi, ze jde o nekoho, kdo o tom vi houby a sam na to upozornuje.
    Nejde o styl jako takovy, ale o neslusnost spocivajici ve vedome mystifikaci amateru, kteri zde hledaji informace.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    imho tady ernesto do toho vidi nejvic. zbytecny ho kritizovat za "styl"
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CHESUS: diky za link.

Tobe ERNESTE nedekuji za suverenni prezentaci bludu jako zarucene informace profesionala (jeste navic nevyzadane - ja se ptala "kde biokafe kupujete", nikoliv "proc ho nemam kupovat" - ale budiz, pokud bych se dovedela neco fakty podlozeneho, nevadilo by mi to).
    (cituji Tva slova: "(...) nejen, že káva škůdce nemá* (kofein je tak trochu jed)"
    A pokracovani "ale i kdyby měla, africký pesticidy budou tříletý děcka, co se ty škůdce snažej trefit kamenama." s dovolenim budu povazovat za informaci podobne hodnoty. Dle meho - nejspis minimalne stejne hodnotneho nazoru - budou v Africe pesticidy pouzivane prave v takovem mnozstvi, aby ty skudce zlikvidovaly, pokud z tech plantazi chteji mit nejaky vynos.
    Puvodne jsem na to nereagovala, protoze se mi to nezdalo ale zaroven jsem se nechtela prit s "takovym kavovym borcem" a myslela si o bio svoje (ostatne je spousta lidi co kritizuji i bezne bio zemedelske produkty a taky na ne zvysoka kaslu - ovsem mj. diky tomu ze o tom neco vim, narozdil od produkce kavy), ale ted zpetne me to docela znechutilo. Ne to, ze ses spletl, ale to s jakou povysenou suverennosti jsi ten blud prednesl - aniz bys vubec tusil, zda se to pravde alespon blizi, a aniz bys jen sluvkem naznacil, ze jsou to jen Tve nepodlozene domnenky.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    GHOSTDOG: nešlo o nabídku instruktáže, ale o žert na radar - vůči rychle se ohřívajícímu mléku. ale uznávám, že se mi moc nepovedl ;)

jinak kávovar mi teď trochu zlobí, ale pak snad nebude problém udělat někomu naked triple ;)

CHESUS: cool, tohle info se mi celkem líbí. můžu se zeptat, odkud to máš? početl bych si ;)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    CHESUS: ještě tam myslím nejsou veverky...boby pořízají docela ve velkém...
    ¨

ERNEST_GASKIN: já chci taky instruktáž...ale v brdech budeme bydlet až za rok:-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ERNEST_GASKIN: jo,ze fandej ft,s tim souhlas.....

jinak ete k tem skudcum: napriklad na sri lance nekdy v 19.stoleti ta rez (zpusobuje houba Hemileia vastatrix ) znicila celkem velky plochy plantazi. od ty doby se tam mimo jine rozjeli cajovy plantaze
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    hm, hm...

ale black gold jsem viděl.. a imho trochu moc fanděj fair trade. jinak fajn ;)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ERNEST_GASKIN:
    predem dik za zajimavy informace ...
    jen co se tyce tvrzeni ze kava nema skudce .. opravil bych te:
    http://www.ctahr.hawaii.edu/nelsons/coffee/coffee.html

all: ad fair trade/bio/etc ... doporucuju se mrknout (kdo nevidel) na dokument Black Gold http://www.imdb.com/title/tt0492447/
    k dostani na vasem oblibenem torrent trackeru
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    hele, to je fakt divný. nebydlíš v brdech? ;))

zkus mi šoupnout do pošty, co to máš za přístroj...
    AGOG
    AGOG --- ---
    JAMEELA: Zkusil jsem pěnu ve starém ručním protlačivacím šlehači a funguje docela dobře, ale stejně to pak ale zkazí chuť.
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    ať prskám, jak prskám, to mlíko se vaří během několika vteřin :-( ještě to tedy zkusím s kostkou ledu
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam