• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    PALEONTOLOG: já s tím problém nemám :-))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAMPIREGIRL: to je ale tvůj problém, používám ten "hnědý" ;D
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    PALEONTOLOG: no já cukr prostě žrát nehodlám i kdybych nespala měsíc :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VAMPIREGIRL: to máš pravdu, ale káva s cukrem nepůsobí na srdce a změnu krevního tlaku tak silně.. což přehulená a nevyspalá oceníš
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    cukr do kafe bych zakázala :-)

    a kdo pije rozpustnej Jacobs, ten si něčeho "vyššího" považovat nebude :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOPS: Tak kup nějaký rozpustný fairtradeový. Mívaj je dobrý. Ale třeba by ti v nějakém kafokrámku věnovali poukaz na něco, aby si rodiče mohli vybrat.

    Nevím - osobně mi přijde rozpustný kafe jako dárek takový... kancelářský.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANIQUE: jo dobrý espreso se cukrem zkazí; ale já mám do presa cukr rád, protože líp "najíždí" :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    ERNEST_GASKIN: Juch, tři litry za kafe:) No já mám právě na jazyku pořád tu vzpomínku, kdy jsem to kafe pila bez čehokoliv sladkého, protože ta chuť byla dokonalá sama o sobě a cokoliv dalšího by jí pokazilo...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOPS: lahůdek jhe spousta, ale na obyčejnou otázku obyčejná odpověď, nescafé gold; jinak darovat kávu není příliš duchaplné, no lepší než nic :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    cest praci :)

    lidi, mam malinkaty dotaz. Chtel bych koupit nasim nejake kafe. Priznam se, ze o tom vim uuuplny prd. Jediny co vim, tak nasi pijou rozpustny Jacobs. Takze bych jim rad koupil neco rozpustnyho a aby to byla "vyssi" liga. Myslim tim porovnani, treba Tuzemsky rum vs Jamajsky rum.

    Existuje neco takoveho ? Ja vim, ze ten dotaz vypada asi lehce zmatene, ale snad to chapete :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: samozřejmně se nemám v úmyslu hádat, ale kam sahají moje informační zdroje pro dobu louhování espressa 40s; teď jsem si to ověřil i jinde a je tam 25-30s, což už době extrakce na videu odpovídá; nu dobrá; to jsem si mohl ověřit sám dřív
    o ceně se bavit teda nebudem :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    PALEONTOLOG: prosím? pokud správně počítám, na videu extrahuje přesnejch 27 vteřin +- 1-2.. je pravda, že běžnější pro naked extrakci je 14-15s ristretto, ale to nestanoví žádný standart - spíše je to o tom, že ti, co dělají nakedy preferují ristretto. žádný standart to pro to nestanoví.

    navíc, tohle prostě (relativně schopně) simuluje hlavu pákového kávovaru, čas extrakce tedy ovlivníš grindem. nebo nechápu, co tím myslíš?

    imho nejde o zázrak techniky. jen chytrej koncept a precizní, kvalitní a masivní zpracování, který tohle umožní...

    AGOG: na to bych se vybod. je to sice milý, ale tak na cestování. připlatil bych si a pokusil se sehnat tu silvii - jestli se nová prodává za 13, neměl by bejt problém jí sehnat mnohem levněji použitou. a bude na ní spousta milý práce, co budeš moct postupem času odpracovat.. když tě přestane bavit, prostě si uřízneš portafilter. pak nainstaluješ PID.. a do aleluja ;)

    ANIQUE: z jamajky se, co se týče arabik, pokud vím dováží dva druhy - HM (high mountain) a BM (blue mountain). obyčejně se spojuje s blue mountain, jednim ze slavnějších a dražších jednodruhů. v dobrý ceně by tě mohla vyjít na 3 000-4 000 kč/kg..
    imho za dvacetinásobek ceny normální vysokohorský arabiky ale nestojí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: 170 usd za něco, co nelouhuje kafe O ČTVRTINU času správně, super :) to není zázrak techniky, to je zázrak marketingu ;)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    ANIQUE: já bych to zkusila přes e-bay :-)
    AGOG
    AGOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: No to vypadá pěkně a je to levnější než moje repas Saeco který nic takovýho neumi :) Dokonce uvažuju o koupi až mě tohle přestane bavit.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Tady se dějou věci...

    Hele, kdysi před asi šesti lety jsem dostala pytlík zrnek jamajky... Přivezl mi jí bratr se slovy "dá se sehnat v NY" byla dokonalá a je fakt, že jsem jí zatim nikde nepotkala. Do ameriky se mi fakt nechce, ale kdybyste měl někdo tůšo kde na ní narazit budu vděčná za info...
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    uvažuju, jestli si nechat přivodit RO nějakým politicky nekorektním výrokem nebo dát rovnou unbook a vrátit se, až to tu zas bude normální :-D

    Ale radši bych se teda dál bavila o kafi :-D
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: aha nj "nežereš maso nechápeš vtipy":-)

    znáte někdo tuhle kavárnu http://www.styloverestaurace.cz/kavarny/kaficko-cafe/ Zvenku se mi docela líbila + je nekuřácká + vypadá zařízeně na děti + ceny v pohodě...tak jestli mám vyzkoušet...nerada si kazím chuť špatnou kávou:-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ještě něco?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    jinak receno, slusny clovek udela-li chybu ktera se nejak muze dotknout druhych, aspon se jim omluvi. neslusny egomaniak nikoli. dokud zijes sam, chcij si na sve prkynko do aleluja, nebo jestli ho po tobe utira maminka, tak prima. ale nikdo jinej by z tvyho pochcanyho prkynka do stropu neskakal, to ti garantuju.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: ne proto, ze to po tobe nekdo chce? hele klidne si svou omluvu strc nekam, ja bych si ji stejne do obyvaku nepovesila. akorat to vypovida neco o tobe.
    ta mystifikace neproklouzla jaksi nekam do vzduchoprazdna, nybrz mohla mit vliv na to, jaky by si nekdo koupil produkt - a to takovy, ze by si koupil neco, co vlastne vubec nechtel, kdyby vedel, ze to byla mystifikace. ale chapu, ze egomaniakovi tveho typu je zcela putna, ze timto zpusobem tve machrovani muze nekoho ovlivnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam