• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    PALEONTOLOG: prosím? pokud správně počítám, na videu extrahuje přesnejch 27 vteřin +- 1-2.. je pravda, že běžnější pro naked extrakci je 14-15s ristretto, ale to nestanoví žádný standart - spíše je to o tom, že ti, co dělají nakedy preferují ristretto. žádný standart to pro to nestanoví.

    navíc, tohle prostě (relativně schopně) simuluje hlavu pákového kávovaru, čas extrakce tedy ovlivníš grindem. nebo nechápu, co tím myslíš?

    imho nejde o zázrak techniky. jen chytrej koncept a precizní, kvalitní a masivní zpracování, který tohle umožní...

    AGOG: na to bych se vybod. je to sice milý, ale tak na cestování. připlatil bych si a pokusil se sehnat tu silvii - jestli se nová prodává za 13, neměl by bejt problém jí sehnat mnohem levněji použitou. a bude na ní spousta milý práce, co budeš moct postupem času odpracovat.. když tě přestane bavit, prostě si uřízneš portafilter. pak nainstaluješ PID.. a do aleluja ;)

    ANIQUE: z jamajky se, co se týče arabik, pokud vím dováží dva druhy - HM (high mountain) a BM (blue mountain). obyčejně se spojuje s blue mountain, jednim ze slavnějších a dražších jednodruhů. v dobrý ceně by tě mohla vyjít na 3 000-4 000 kč/kg..
    imho za dvacetinásobek ceny normální vysokohorský arabiky ale nestojí.
    AGOG
    AGOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: No to vypadá pěkně a je to levnější než moje repas Saeco který nic takovýho neumi :) Dokonce uvažuju o koupi až mě tohle přestane bavit.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Tady se dějou věci...

    Hele, kdysi před asi šesti lety jsem dostala pytlík zrnek jamajky... Přivezl mi jí bratr se slovy "dá se sehnat v NY" byla dokonalá a je fakt, že jsem jí zatim nikde nepotkala. Do ameriky se mi fakt nechce, ale kdybyste měl někdo tůšo kde na ní narazit budu vděčná za info...
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    uvažuju, jestli si nechat přivodit RO nějakým politicky nekorektním výrokem nebo dát rovnou unbook a vrátit se, až to tu zas bude normální :-D

    Ale radši bych se teda dál bavila o kafi :-D
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ERNEST_GASKIN: aha nj "nežereš maso nechápeš vtipy":-)

    znáte někdo tuhle kavárnu http://www.styloverestaurace.cz/kavarny/kaficko-cafe/ Zvenku se mi docela líbila + je nekuřácká + vypadá zařízeně na děti + ceny v pohodě...tak jestli mám vyzkoušet...nerada si kazím chuť špatnou kávou:-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ještě něco?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    jinak receno, slusny clovek udela-li chybu ktera se nejak muze dotknout druhych, aspon se jim omluvi. neslusny egomaniak nikoli. dokud zijes sam, chcij si na sve prkynko do aleluja, nebo jestli ho po tobe utira maminka, tak prima. ale nikdo jinej by z tvyho pochcanyho prkynka do stropu neskakal, to ti garantuju.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: ne proto, ze to po tobe nekdo chce? hele klidne si svou omluvu strc nekam, ja bych si ji stejne do obyvaku nepovesila. akorat to vypovida neco o tobe.
    ta mystifikace neproklouzla jaksi nekam do vzduchoprazdna, nybrz mohla mit vliv na to, jaky by si nekdo koupil produkt - a to takovy, ze by si koupil neco, co vlastne vubec nechtel, kdyby vedel, ze to byla mystifikace. ale chapu, ze egomaniakovi tveho typu je zcela putna, ze timto zpusobem tve machrovani muze nekoho ovlivnit
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: jenze tu tunu mylnych informaci tu neuvadi jako zarucene info od profesionala lidi, co by se zde prezentovali jako odbornici co vi vsechno. narozdil od tebe.

    zasadni nemusi byt jen to, co je zasadni vyhradne pro tebe, vime? pro me to dost zasadni je a navic ses mi do toho navezl bez vyzadani - tak bych cekala, ze kdyz uz do toho rejes, tak to mas aspon radne podlozene.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    WITCHIE: je mi celkem ukradený, že jsem prostě udělal chybu. protože jsem člověk a dělám chyby. kdybys viděla, kolikrát jsem pochcal prkýnko, asi bys očividně omdlela.

    svoje vědomosti jsem si napravil a jsem za to rád. za to, že jsem se nějak zúčastnil diskuse a nechal proklouznout jednu mystifikaci uprostřed relevantních a hodnotných se fakt omlouvat nebudu. ne proto, že to po mě někdo chce.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    důsledkem byla mylná informace. denně tu projde tuna mylnejch informací, dost z nich jsem uvedl na pravou míru, a za to se tu několik lidí rozhodlo udělat ze mě hitlera.
    pak jednou řeknu něco špatně (navíc ne zas tak zásadně) a ty tu takhle blouzníš.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: treba aby ses slusne omluvil a priste vydaval za informace pouze to, co skutecne vis? Ono tezko lze pak jakakoli dalsi slova takove osoby brat vazne. Jisteze se dockam ted informace, ze je ti ukradene, kdo tvym informacim bude verit a je to vyresene, ze :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    netvrdim ze sis rekl "tak a ted zalzu", ale zkratka v zaslepenosti svou vlastni uzasnosti sis zamenil sve uzasne profesionalni domnenky za pravdu a informaci zalozenou na faktech a vysledkem lez byla.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    bože. tak už se poser, prosimtě. co po mě chceš?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: nevymejslej si zas. Ty jsi MOC dobre vedel, ze NIC NEVIS. Kdyz jsi psal ze kava nema skudce, nemel jsi to podlozene, nic jsi o tom necetl, protoze kdyby ano, tak bys tohle nemohl napsat protoze bys vedel, ze skudce ma. Tudiz to vedoma mystifikace a tudiz lez byla, tecka. "Mrdej si" na co chces.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tady je něco o té Šrí lance

    http://jcs.biologists.org/cgi/reprint/s2-20/78/119

    A tady o hlavních škůdcích a nemocích na které je kávovník náchylný

    http://www.coffeeresearch.org/agriculture/diseases.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_coffee_diseases
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    bože.
    děvče. lhát je úmyslně mystifikovat. nejsem lhář a tobě nijak nenáleží mě jím nazývat.

    a vůbec, to mrdám. tady snad pršej pošuci, v tomhle auditku.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ERNEST_GASKIN: prosim te ty si fakt nevidis na spicku nosu, to je desny. Rikas ze jsi podekoval? kde? "hm hm" = dekuji? A misto aby ses za tu trapnou mystifikaci omluvil, tak druhyho shodis skatulkovanim do biofanatiku (ja tebe hanim kvuli mylne informaci? vyjadreni nespokojenosti se lzi rikas hana? a ty me tedy hanis kvuli cemu? proto ze se mi nelibi ze lzes? vazne prima logika - tak trochu jiny metr pro sebe nez pro ostatni ze?). Vrat se zpet na zem z vysin sveho ega driv nez odtamtud spadnes po hubicce hele.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mno, vlezl jsem sem z jiného důvodu. chtěl jsem vám představit, dámy a pánové, Mypressi TWIST.

    http://www.youtube.com/watch?v=iLgsvzY8tUc

    abych se přiznal, nevěřím svým vlastním očím. průběh extrakce sice pře sně správný není, ale i tak jsem v životě neviděl ruční přístroj, ze kterýho by kafe takhle teklo - uznejte sami



    pravda, 170 USD nen zrovna málo. ale hej.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ah, už zase.

    byl jsem opraven, poučil jsem se, jsem za to rád a poděkoval jsem.
    skutečně jsem byl přesvědčen, že káva škůdce prakticky nemá - a pokud, tak v zanedbatelné míře. proto ta hvězdička u příspěvku.

    proč mě musí takhle nějakej biofanatik kvůli jedné mylné informaci hanit nechápu, ale budiž.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    CHESUS: to je hezke, ale kdyz dezinformaci poda se stejnou suverenitou jako informaci, jak to rozlisis? imho by bylo slusne rict "nevim jak to ve skutecnosti je ale myslim si" - cimztopadem clovek vi, ze nejde o zarucenou informaci a pujde si to nekam overit. Tim spis, kdyz tady pan mistr moc dobre vidi, ze jde o nekoho, kdo o tom vi houby a sam na to upozornuje.
    Nejde o styl jako takovy, ale o neslusnost spocivajici ve vedome mystifikaci amateru, kteri zde hledaji informace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam