• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LUKAS87: mám pocit, že už jsme se o tom bavili, ale pro jistotu ještě jednou..

    do mlýnku má v prvním setupu cenu investovat nejvíc. fakt. chápej, že kávovar budeš měnit, a možná i několikrát. celý vybavení měnit budeš. ale mlýnky nejsou tak drahý, aby se dal rovnou koupit pořádnej a dalšího upgrade se vyvarovat - to znamená ušetřit až brutálně moc peněz.

    navíc vario je variobilní ;)) ... hrubost nastavuješ s krásnou přesností snad klidně i za chodu a pokud vím, můžeš nastavovat i předdefinovaný hodnoty. takže tim budeš moc mlít cokoliv pro jakýkoliv využití.
    jakože nemlel bych v tom maso, ale nemuset definovat pokaždý jinou směs nebo nedělat babičce turka, ze kterýho víc sní než vypije je sweet.

    časem bych si možná osahal dvoustupňovej komerční mlýnek, abys byl schopnej fungovat i "na návštěvě" ale..

    vario vario vario vario, vario vario, vario vario vario vario vario... vario!
    vario vario vario vario vario vario vario.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: uz je tam prihozeno + 2.8k je moc :/
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    GHOSTDOG: v Rakousku cpou želé do kafe turci - místo slazení a po vypití ukrutně silnýho nápoje to snědí .... možná to z Costa je něco podobnýho (nebyla jsem u nich)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: za 2k se bude _dobrej_ mlynek shanet hur (ale pri trose stesti...). co jsem koukal, tak na aukru kdosi prodava (uz nekolikaty) mlynek iberital za 2.8k. ten vypada jako nejrozumnejsi novej.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ERNEST_GASKIN: pořád úplnej základ :D on ten stroj neni úplně špatnej - taknějak sme se už seznámili a trochu už sem přišel na to, kterejm situacím se vyhnout, aby z toho vylezlo dobrý kafe.
    momentálně šetřim na lepší mlejnek... maximum co bych za něj mohl dát vidim kolem 2k. a současně s nim tam asi někam hodně rychle narvu nějakej hodně primitivní termostat - PID až pozdějc, bo si to komplet chci vymyslet sám.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    GHOSTDOG: Národka, psala jsem to tam....
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    VAMPIREGIRL: v které provozovně? já měla 2x kafe v my na národní a pokaždé bezchyby...BTW když už jsme u costa...chápete někdo proč strkají do kafe marschmallows (nebo jak se to píše)?!
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    jo, btw, když už kafemlejnek, jeden je u nás k mání za pět (takovej ten, cos tam mohl dřív vidět - prostě komerční dvoustupňovej) ...

    ale to jenom tak, pro info. stejně bych šel do varia, který - taky z druhý ruky - půjde možná i levnějš. nový je za sedm.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LUKAS87: vole ale jen tak mimochodem brutálně jsi potěšil. vypadá to dokonale - tygrovitá struktura, správnej tvar... na ty podmínky jsi kouzelník.

    proved si na tý gagii něco (krom teda uříznutí portafilteru), nebo to máš pořád v základu?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JJGG: gaggia espresso (težkej lowend)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BOTA01: Já si rozhodně nemyslím, že jsem nějak výrazně lepší než ostatní baristi, ať už přihlášený nebo nepřihlášený :) Prostě to vyšlo, jsem za to ráda, strašně se bojím, ale Londýn mě láká, dám do toho všechno :)

    A jen poupravím, že loni vyhrál Michal Kocman z CHI, Sandra Burdová letos 3. byla loni i předloni druhá a lhala bych,že jsem si jistá, ale myslím, že slečna od nás už to dlouho nevyhrála, jestli vůbec někdy. Ale je pravda, že u nás ve firmě se tyhle věci tutlají :) takže možná že tam nějaká byla, já pracuji jako barista 2 roky a předtím jsem se o to upřímně nezajímala víc jak konzument :)
    JJGG
    JJGG --- ---
    LUKAS87: co to je za masinu?
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ZUZKAOU: 111,38 espress - není k zahození - hezká smrt díky :-)

    VAMPIREGIRL: no fuj .... tohle zní jako kávový horor.... bléééé

    AXTHEB: možná to prodávaj jako "brain-free"....
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: :o)

    dobry!
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    AXTHEB: no pravda je, že v různé kavárně mají vodu různě teplou a když je hodně horká - mně to třeba vadí.... ale jinak máš pravdu :-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kalkulačka na výpočet smrtelné dávky kofeinu, podle toho co zrovna pijete!

    http://www.energyfiend.com/death-by-caffeine-uk-and-europe
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Obavam se ze pokud si nekdo opari jazyk kavou neni to chyba toho za pultem.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    BLACK_ONYX: v CH som pracovala a uroven kavy je brutalne zavisla na schopnosti ludi za pultom.....od uzasnej az po total kentus. V Starbuckse som bola cca 3x, zakazdym v inom meste a kava bola vzdy rovnaka - hnusna. Clovek si obari jazyk, a neskutocne horka...ladove napoje maju super, ale latte je des.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    v costa šlehaj mlíko na mikropěnu, i když se s tim snažej dělat latté, co vypadá česky. tebou popisovaný kafe je v pořádku.

    bordel už ne, no...
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    BLACK_ONYX: no mě by děsně zajímalo, jestli jsem jediná, kdo to takhle vidí, nebo jestli se to stalo i dalším lidem - nekvalitní servis, sračkovitý kafe a bordel kol a kolem....
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VAMPIREGIRL: To je docela hnus. Blízko práce mám akorát Costu a občas tam skočím a teda občas na tu neschopnost a bordel zírám. Já to sice nedokážu vůbec, ale co je moc...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam