• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    mam dotaz, jakou kávu byste mi doporučili z týhle nabídky ?
    Balená mletá káva
    http://www.caj-kava.eu/balena-mleta-kava.html

    Jako kafe piju a mam rád dobrý kafe - ale fakt nevim jestli z bolívie, etiopie, ugandy nebo prostě co. Ideálně chuťově tak, aby se do toho občas dalo dát mlíko... :-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: skoro žádný změny. Mezzo od BPH je pro mě zatím pořád to nej (za cca 200 kč/kg) a teď akorát čekám, až mi z Německa přijde tamper (Concept-art POP rukojeť a k tomu standardní konvexní spodek) a z Liberce až dorazí Iberital Challenge Automtic (neni skladem pořád nějak...).
    jedinou změnou je, že sem v BPH začal pro tátu brát na toho jeho českýho turka "café de arabica" - je to už namletá jemnější směs v 100 g sáčcích po 15 kč. směs na espresso mu nechutnala - bylo to vždycky moc silný a nebo kořeněný... nahradil sem tim modrý cosi od tchiba .)

    a malej frenčpress z ikea dostala babička k vánocům (společně asi s kilovkou toho cafe de arabica) a nemůže si to vynachválit :) dokonce u ní už to kafe i piju (velkej rozdíl od dob, kdy vařili instant a nebo nechali kafe překapávat nějakym plastovym elektrickym zmetkem...).
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: Ještě by ji mohli mít na mlýnku v Domě kávy na Letné. A když ne, ještě se mi nestalo, že by m tam nechutnalo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: Bolívii bych ochutnala.
    Mám tu ještě zbytek nepraženého Harar z Etiopie, čeká na další pokus s pánví :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: No,u nás se kávová rodinka z malého kávovaru a mocha rozrostla o aeropress a chemex a tak se k těm dvěma kilům asi brzo taky přiblížíme :) Teď mi tu leží Bolívie z Yikama roasters, Panama odněkud ze Švédska a Costarica z no name pražírny z Costariky :) A teď nevím, co pít dřív :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: Já tam vždy potkala tu francouzku, ale je to ono dle fotek. Chodívám dopoledne.

    Ráda změnu :) A ne úplně kyselé. Rychle se to přepije.

    A na běžnou spotřebu kupuju vždycky to, co mají ve velkém balení v akci v Makru :(. Mívají občas lavazzu a občas segafredo. Ze stroje z toho leze slušný kafe. Holt u nás doma projedou dvě kila za měsíc.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: Coffee source hádám (asi nejsou dvě pražírny v jedné ulici:) já když tam byla posledně, yla tam Němka - nejdřív mluvila německy do teleonu, pak se mnou časky a tak vostrej přízvuk, Ty jo, úplně mě mrazilo :) asi to tam není moje nejoblíbenější, ale zase bydlím za rohem a to dost mluví pro nákup. Lenoch no :)
    Nerada kyselé?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: malá pražírna - na konci Francouzské v Praze, s příjemnou malou francouzkou :) (nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje)
    Naposled jsem koupila bababudan z Indie, taková jemná a nijak výrazná a příjemná. A ani trochu kyselá. Chtěla to změnu po všech silných výrazných kávách.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Nějak mrtvo tady. Opravdu žádný novinky? Žádná nová ohutnaná nejlepší/nejhorší káva? Zkušenosti s malými pražírnami, co se rojí jak houby po dešti? Žádný kávový dárečky pod stromečkem? Hm? HM?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: to všechno možný jsem už četl. po novym roce to prubnu.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: Luky, osobni zkusenost nemam, ale co jsem cetl, tak nejsou spatne a mam dojem, ze se podobny mlynek obcas vyskytne i repbrandovany pod jinou znackou. Detaily si vsak uz nepamatuju. Zkus prohledat forum na primacafe.cz, neco malo tam k tem mlynkum je.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    zdravím,
    máte někdo jakoukoli zkušenost s mlýnky Iberital (jmenovitě by mě zajímal především Iberital Challenge automatic, protože vyjde levněji jak Gaggia MDF a přitom se zdá, že to neni úplná šunka).
    díky.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    yes, yes! mame pod stromeckem aeropress, chemex a cuppovaci lzici :-)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BLACK_ONYX: objednanou k vánocům:-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AGR
    AGR --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jeste upresneni - v tabaku napr. u Penny marketu, ale je to tam ve vice.
    AGR
    AGR --- ---
    THEFISH: Jo, vlitlo mi to do hlavy akorat.
    THEFISH: BLACK_ONYX: Ja delam web, tata prodava a orientuje se v kave, popisky jsem psal v rychlosti ja, coz je ta chyba. Diky ale, zapracujeme na tom.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AGR: Ololol, nekdo kdo prodava kavu by ji mel alespon trochu rozumet. Gramatika a sloh je teda jedna velka hruza. Nic nerikajici popisky. Dekuji nechci.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    AGR: ja si vzdycky myslel, ze arabica, robusta, liberica a excelsa jsou odrudy (existuje jeste par dalsich), zatimco Honduras a dalsi nazvy statu nebo oblasti oznacuji smesi z produkce dane oblasti. takze by me podobna nabidka celkem zaskocila :o))

    a kdybych si chtel namichat vlastni smes, neresil bych to pres internet, protoze bych si ke kave nemohl ani pricichnout, natoz ji ochutnat.
    AGR
    AGR --- ---
    LUKAS87: Jj s tim michanim souhlasim. Muzu se zeptat o jakou prazirnu jde? Ze zajimavosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam