• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: jenom pro jistotu - u BPH jsi kupoval co & s čím z mamacoffee/ebel coffee/doubleshot srovnáváš (abych věděl, co mám zkusit ochutnat)?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    LUKAS87: tak jsem balirny.com vyzkoušel (normálně kupuju v MamaCofee, Ebel cofee a Doubleshotu) a musím říct, že není úplně špatné, ale kafe z výše zmíněných shopů mi chutnala víc. Ovšem za tu cenu je bezkonkurenční - 300 Kč za Kg, z nějakého zvláštního důvodu mi i přes protesty při osobním vyzvednutí naúčtovali jen 200 - to pak není co řešit :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: čeho máš v tý ledničce víc? filmu, nebo kafe? :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: Takový set do každé rodiny :-)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    jinak fajn foto, vypada ten setup velmi pouzitelne :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: ehm, ja jsem si na tyhle veci (film + kafe) poridil zvlast minilednicku do fotokomory :o)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: já mám zásobu kafe v lednici - mírová dohoda s mámou výměnou za to, že jí dělám kapučíno :) jinak - ono to ve skutečnosti vůbec neni tak rozměrný... zkusim vyfotit i s sebou při přípravě.
    ale je fakt, že snesla i těch 40 krabiček s kinofilmem v mrazáku (cca 1/5 jeho celkovýho objemu), který navíc ubejvaj pomalu...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: Jojo, to nepochybně je...ale i tak to bylo celkem zábavný.
    A neštvi mě, mám asi tak poloviční prostor v kuchyni a musí se tam vejít všechno toto a chemex a aeropress a všechny filtry a několik pixliček kávy - a to ještě nemám ten mlýnek :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: hrubej flejm ovšem. a na to kafe bych si snad i z prdele zašel :)

    trochu spamu? trochu honění trika?



    sorry, muselo to bejt :) ale konečně mám z výroby kafe fakt radost (jakože to neni oser s ručnim mlejnkem a napikaču tamperem)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Kdo by se nudil...trocha osvěty a žluče zde : http://www.facebook.com/scuk.cz :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    posledně když jsem si byl koupit Mezzo do BPH (www.balirny.com), tak jsem dostal na ochutnání novinku (respektive prej je to něco, co maj nově v sortimentu a nikdo jinej to tady do ČR nedováží) - Colombia Bucaramanga Excelso.

    jsem velmi příjemně překvapenej.
    má velmi svěží chuť (je v tom cejtit trochu víc kyselosti, než ze směsi na espresso, na kterou jsem byl zvyklej) s intenzivním podtónem čokolády a mandlí/oříšků (ale tyhle finesy už moc nerozpoznám) a po dopití zůstává na jazyku poměrně dlouhej "dozvuk" ovoce - nejsem moc schopnej to popsat, ale je to něco jako ovoce (spíš tropický? a to sem syn zahradníka :D). rozhodně je to zajímavý a velice dobrý kafe.
    možná je na čase začít zkoušet jednodruhovky - dřív jsem asi holt neměl ten skill z toho udělat dobrý kafe (zkušenost s Brasilia Facenda Lagoa ve srovnání s "obyčejnou" směsí na espresso).

    chápu, že ta cesta od zastávky tramvaje do pražírny se zdá bejt dlouhá, ale je to docela zajímavý místo a to kafe za to fakt stojí :)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    U konickych mlecich kamenu musi bejt stelovani vzdycky hodne jemny..Protoze cely krok od nejhrubsiho k nejjemnejsimu neni vetsi nez 0,5mm. Proto ten prevod a toceni minimalne o jednu otacku...U klasickejch je to o necem jinym...A pak tu hraje taky velkou roli pocet otacek motoru...Tenhle jich zrovna nepotrebuje moc!!(: Ale za tu cenu best koupe!! LUKAS87at slouzi!!!(:
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: už to vidím - nože: kónické... heh .)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: si rikam, ale matlo me ze maj na strankach psany noze :-)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: :o)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    jinak dobrej report, Luky, tak at slouzi. jo a trocha staryho kafe zustava skoro v kazdym, zadnej velkej problem.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: já bych si i s nožema dokázal představit nastavení hrubosti, akorát by vyrobit takovej mlejnek stálo asi tak desetkrát víc, než s kamenama (jsem inovativní konstruktér, vizionář) :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    BLACK_ONYX: neblazni, kameny prece! Tohle uz je mlynek, ne mixer :o). + bych chtel videt, jak by se s nozi stelovala jemnost mleti.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: jsou tam kónický mlecí kameny. jestli je zájem, tak ten vršek znova otevřu a vyfotim ten mechanismus, maj to vyrobený precizně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: A jsou tam teda noze nebo kameny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam