tak musim malinko poreferovat o novym mlejnku:
Iberital Challenge Automatic
začnu rovnou negativníma vlastnostma:
- statickej náboj. možná je to problém jenom mýho bytu (panelák, sušší vzduch), ale to svinstvo se lepí na ten "chobot", ze kterýho by to mělo lítat do páky... takže po namletí následuje ještě klepání kolem chobotu, aby to vyskočilo. jo, zůstává tam trocha namletýho starýho kafe - ale to neni většinou poznat a kdyžtak stačí trochu protočit kameny a vyplivne se to ven (a nahradí novym) - nic závažnýho. asi ten celej chobot nahradim něčim kovovym, až bude čas.
- nastavení hrubosti se provádí kolečkem z boku, který má velmi jemnej šnekovej převod (aby bylo trochu poznat změna, je potřeba tu mrchu otočit alespoň o jednu otáčku vždycky), bohužel chybí indikace nastavení. tzn. neni to moc vhodný na pravidelný přeštělovávání. ale já jedu stejnak jenom presso, tak mi je to buřt. je pravda, že prvotní nastavení hrubosti byl porod (cca 20 otáček jednim směrem, prvně sem úplně "zadusil" stroj).
- je slyšet - ale zase nemám pocit, že by byl nějak extra uřvanej
klady:
- nastavení hrubosti mletí je brutálně jemný - takže ideální pro hračičky .)
- slušná konstrukce (už jsem to jednou rozebral.) - na vnější části jeden typ šroubu, vnitřek docela košér zapojenej, snad jenom ten plošňáček s časovačem mohl bejt z kvalitnějších součástek, ale tam taky o moc nejde
- časovátko - featura nr.1 - člověk ráno po opici píchne do stroje páku kterou zmáčkne tlačítko a nemusí se starat, jestli toho bude moc nebo málo (teda pokud si ten vhodnej čas k mletí už předtim nastavil).
za cenu 3900 Kč včetně doručení až domů
http://www.iberital.cz/domaci_kava_mlynky_zrno.html si momentálně nemůžu stěžovat. a vzhledově se mi celkem líbí.