• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BL00DER: DeLongi máme taky...zrovna teď jedna klienta pomluvila kávu z něj...ale pro mě je to naprosto fantastický pokrok z rowenty za 3000 která produkovala hnědou páchnoucí břečku
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BL00DER: Nejde o domaci kavovar. Jestli to vypnes a ono z toho tece dal horka voda, tak je to proste rozbity.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BL00DER: a co chodit na druhou stranu chodby? ;)
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Dik za tipy. Zkusim rict nasi slecne asistentce, jestli by nechtela priste misto "domaciho kavovaru" koupit neco co prezije aspon tricet kafi denne... Na druhy strane chodby je plne automatickej DeLonghi asi za 30k. Tenhle jsem fakt nepochopil.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BL00DER: reklamuj to
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BL00DER: to je divný. není to rozbitý?
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Jo to chapu, ze se to neprehreje a nevybouchne, necekam ze by to bylo zas tak hloupe zarizeni. Jde mi o to, ze pote co to zarizeni vypnu, tak z toho neprestane tect kava. A pote co prestane se jeste musi cekat nez to trochu zchladne, abych mohl sundat paku a vyklepnout tu davku.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    von je v tom termostat, víš? :)
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Pomoc! Nekdo tu do firmy koupil DeLonghi EC 5. Chapu to dobre tak, ze tahle vec umi byt jen ve stavu "ohrivam vodu" a "neohrivam vodu", takze clovek si udela pikolicko, vypne ten kram, pocka ctvrt hodiny nez klesne v tom zarizeni tlak natolik, aby se neoparil a pak teprv muze udelat dalsi kafe?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ:
    TEREZZZKA: tak tak
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: Pár receptů tam je, ale většina knížky je "k věci" od pěstování, pře zpracování po způsoby přípravy. Hodně kvalitních fotek, dá se to přečíst za pár večerů (ale i jeden s dobrou kávou :) ) halvně jsou tam všechny zásadní informace pěkně pohromadě, srozumitelně. Doporučuju :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    CHESUS: už mi chutná víc, nechával jsem ji ve frenchpressu moc dlouho. Ale není to úplně můj šálek kávy, mám raději aromatičtější arabiky.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    BLACK_ONYX: nějaká recenze? není to plný nějakejch nepoužitelnejch receptů?
    JOSKA_CZ: ta bucaramanga je naprosto luxusni ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dvakrát řidký 3 decový z frenchpressu s dvěma deci mléka, podle času případně (většinou o víkendech) silné ze sifonu 2-3 týdně espresso v kavárně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Včera třeba celej chemex
    FINSON
    FINSON --- ---
    V práci z automatického kávovaru double large coffee 2x denně, o víkendu doma 1 až 2 kávy z mocca konvičky na 10 šálků... to je tak čtvrt litru?
    Jo a jsem hovado, co si v té mocca konvici klidně udělá Carte Noir od Kraftu, stačí mi to - nesrovnatelně lepší než nějaké rozpustné. Ale jinak si sem tam udělám radost i nějakým čerstvým balíčkem z Kolumbie...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    V práci piji 2-3 kávy denně. Do nedávna z frenchpressu než mi prasklo sklo. Teď nouzově rozpustné. A doma jedna večerní káva z mocca konvičky.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    jj, taky tak jedno az pet doubleshotu,ale obvykle tak tri. :)
    semotamo si namelu na filtrovany, vyjmecne rozpustny (jen kdyz jde o zivot :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    tak to se s dvěma až třema dvojitejma pressama držim dost nízko, koukám... (nepočítam občasnej nákup sajrajtu z automatu ve škole).
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ráno do vlaku dvojité, po obědě, večer do vlaku, po večeři = 5
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    LUKAS87: kazde rano "4-salkovy" mokavar pekne do 2dcl hrnku na rozproudeni (nejen) krevniho obehu a pak uz nepravidelne (po obede pro chut) bud dalsi mokavar, nebo 1,5dcl dzezvu, pripadne prekapavany z kafe napolitana
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    kolik ho tak denně vypijete?
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    Kafe je lék, toho není nikdy dost!
    KOOTY
    KOOTY --- ---
    Na kafi jsem závislá .. bez něj jsem nervní a nesvá ..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: ale prd :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    TEREZZZKA: Jj, ebel je to v kaprovce. Zkoušel jsem tam i nějakou směs robusta/arabica (30:70) a chuťově průměr, ale zato to docela nakopávalo :)

    Jinak to připravuji hlavně v Aeropressu (proces podle návodu) nebo Frenchpressem (+/- čas podle návodu, spíš ale průběžně ochutnávám, páč čas nikdy neodhadnu) :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: Chodov ok, v okolí bydlim...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: Normálně se někdy stav na Chodově nebo v Jílovým u Prahy, temovat tě naučím za 5 minut :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: was ist "školení"?
    od poloviny února mám čas...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: Stav se někdy na školení, já si za to zkusím tenhle hračičkovej :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: no dovol! :)
    naučit se správnej tamp na váze je lepší. takhle je to sice pohodlnější, ale mám pocit, že ten správnej "skill" tím nezískám...
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    no vida, tak to je ten kravinkovej :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: Hh, no nezlob se ale skoro bych váhala, jestli Ti můžu udělat kávu, kdybys k nám přišel :) No jo, hubeňour bez fousů :) Já právě všechny naked p. co jsme viděla, byly uřezaný, tak mě zarazilo, že by se to prodávalo takhle pro domácí použití. Hm, ten tamper by mě zajímal - já se učila temovat na váze :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam