• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    MAR_TINA: Jj, chodil jsem tam od ty doby co se rozbil ten u nas, chodit tam budu i dal.
    AXTHEB: Vypada to tak, navrhnu, ze by to meli dodavateli omlatit o hlavu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BL00DER: a co chodit na druhou stranu chodby? ;)
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Dik za tipy. Zkusim rict nasi slecne asistentce, jestli by nechtela priste misto "domaciho kavovaru" koupit neco co prezije aspon tricet kafi denne... Na druhy strane chodby je plne automatickej DeLonghi asi za 30k. Tenhle jsem fakt nepochopil.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BL00DER: reklamuj to
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BL00DER: to je divný. není to rozbitý?
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Jo to chapu, ze se to neprehreje a nevybouchne, necekam ze by to bylo zas tak hloupe zarizeni. Jde mi o to, ze pote co to zarizeni vypnu, tak z toho neprestane tect kava. A pote co prestane se jeste musi cekat nez to trochu zchladne, abych mohl sundat paku a vyklepnout tu davku.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    von je v tom termostat, víš? :)
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    Pomoc! Nekdo tu do firmy koupil DeLonghi EC 5. Chapu to dobre tak, ze tahle vec umi byt jen ve stavu "ohrivam vodu" a "neohrivam vodu", takze clovek si udela pikolicko, vypne ten kram, pocka ctvrt hodiny nez klesne v tom zarizeni tlak natolik, aby se neoparil a pak teprv muze udelat dalsi kafe?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ:
    TEREZZZKA: tak tak
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: Pár receptů tam je, ale většina knížky je "k věci" od pěstování, pře zpracování po způsoby přípravy. Hodně kvalitních fotek, dá se to přečíst za pár večerů (ale i jeden s dobrou kávou :) ) halvně jsou tam všechny zásadní informace pěkně pohromadě, srozumitelně. Doporučuju :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    CHESUS: už mi chutná víc, nechával jsem ji ve frenchpressu moc dlouho. Ale není to úplně můj šálek kávy, mám raději aromatičtější arabiky.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    BLACK_ONYX: nějaká recenze? není to plný nějakejch nepoužitelnejch receptů?
    JOSKA_CZ: ta bucaramanga je naprosto luxusni ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dvakrát řidký 3 decový z frenchpressu s dvěma deci mléka, podle času případně (většinou o víkendech) silné ze sifonu 2-3 týdně espresso v kavárně.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Včera třeba celej chemex
    FINSON
    FINSON --- ---
    V práci z automatického kávovaru double large coffee 2x denně, o víkendu doma 1 až 2 kávy z mocca konvičky na 10 šálků... to je tak čtvrt litru?
    Jo a jsem hovado, co si v té mocca konvici klidně udělá Carte Noir od Kraftu, stačí mi to - nesrovnatelně lepší než nějaké rozpustné. Ale jinak si sem tam udělám radost i nějakým čerstvým balíčkem z Kolumbie...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    V práci piji 2-3 kávy denně. Do nedávna z frenchpressu než mi prasklo sklo. Teď nouzově rozpustné. A doma jedna večerní káva z mocca konvičky.
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    rozpustný sem pil partu let zpět...dneska mi to příde zbytečný :D jinak to lahodný presíčko bez cukru s černym samsonem bez filtru, to je pro mě pohádka :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    jj, taky tak jedno az pet doubleshotu,ale obvykle tak tri. :)
    semotamo si namelu na filtrovany, vyjmecne rozpustny (jen kdyz jde o zivot :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    tak to se s dvěma až třema dvojitejma pressama držim dost nízko, koukám... (nepočítam občasnej nákup sajrajtu z automatu ve škole).
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    já z perkolátoru tak 3-5 denně
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ráno do vlaku dvojité, po obědě, večer do vlaku, po večeři = 5
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam