• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    LEON_CHAMEAU: Citim sa hyckana a je to super.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Tak dalsia pochvala. V utorok objednany degustacny set z Doubleshotu, dnes mi prisiel do prace, pripravila som podla navodu pre french press (mily bonus navyse, pridany navod) Colombia Carlos Imbachi, vyplnam si degustacny formular a uz ma vobec nestve, ze je cutoffovy tyzden :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    RACHELKA: nikdy jsem neudělala dvakrát stejnou kávu ani při použití stejný metody, takže bych řekla, že jo :) kdybys to chtěla moc pitvat, tak záleží třeba na zalévání - do ústí drippu se vejde vždy míň vody než do chemexu, tzn. v chemexu pod vahou vody bude extrakce o něco málo rychlejší než v drippu... ale jinak velmi zásadní rozdíl - jako např. když děláme doma dripp a zároveň aeropress, tam už je to znát - necítím...
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    hmm je nejaky chutovy rozdiel medzi kavou ktora je pripravena v drippery a chemexe? ak bereme do uvahy ze na pripravu pouzijeme ten isty typ kavy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VRATENKA: bah - běž si někam koupit pořádné, čerstvé kafe a na aukru pořiď starou etu s mlecími kameny za 200. Pěna/nepěna crema/necrema, chuťový rozdíl je propastný. Jak z moka konvičky, nebo z frenchpressu.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VRATENKA: ale minimalne si to cerstve namel, to je to nejjednodussi a nejlepsi, co muzes udelat :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PIPAL: v tom pripade si s nejakou penou nebudu lamat hlavu, ale az mi jednou vyleze, tak budu mit radost :-)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VRATENKA: nikoliv jen cerstve namlety, ale take i relativne cerstve prazeny. Penu dela u kavy CO2, ktere se z ni uvolnuje nejvice po vyprazeni (kulminace cca do tydne po prazeni). Se starim kavy mnozstvi uvolnovaneho CO2 klesa.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEREZZZKA: dik, zkusim s tim nejak zaexperimentovat.

    LUKAS87: tak cerstve namlety nemam, zkusim to tedy nekdy s nim.

    BLACK_ONYX: praveze na videich na youtube to ma i z moka konvicky krasnou penu.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VRATENKA: cremu to asi mit nebude, neni to espresso.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    VRATENKA: čerstvě namletý kafe? :)

    obecně považuju perkolátor za geniální vynález - ale mám raději ty nerezový.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VRATENKA: stáhnout z plamene dřív. než se začne káva vařit. Viděla jsem to připravovat i tak, že se nečeká, až "přebublá" celý obsah vody, ale stahuje se to velmi rychle a dosahuje tak objemu jako klasické espresso.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    je nejakej figl na to, jak v moka konvicce udelat penu? nejak mi z toho leze kafe bez peny :-(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FLIPPER: je z toho dost jiná káva, jestli lepší nebo horší je věc vkusu. Doporučuji zkusit obojí ;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    co si jako odborníci myslíte o moka konvičkách? já si v tom připravuju kafe pro takový to bězný denní pití s mlíkem a zatím mi to docela vyhovovalo ... teď jsem tady koukal na takový ty "ruční presovače" ... je z toho výrazně lepší káva? teď mě napadá, že je to vlastně úplně jiný způsob přípravy, co se týče kontaktu vody s kafem ...
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    To asi jo, kdybych si sel do kavarny cist noviny, bylo by to spise na skodu. V momente kdy si chci o kave popovidat a neco se dozvedet, je pan Gregor uzasny spolecnik.
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    DESTINYX: treba vsak upozornit, ze pan kavarnik nesadne kazdemu.. jeho zovialnost a zanietenost niekomu moze liezt na nervy :)
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    TWENY: Udelej si hezke odpoledne a stav se treba do Al Cafetera, pobav se s panem kavarnikem jake kafe ti chutna a urcite se doberete kavy, ktera bude vyhovovat tvym pozadavkum.

    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    WAMP_ELF: když tam je hrozně cítit ta robusta:)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: nemápadná otázka typu, máš mlýnek? máš kávovar? Co s tim kafem vlastně chceš provádět?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    LUKAS87: oponuji, dobře namletá topclasska od LV šla uvařit v starým krupsu velmi obstojná káva. 410 za kilo, ušlo to. Jinak z těch směcí bych doporučil saquellu. achjo ale to je stejně věc subjektivní takže první věc je ta, co myslíš tím jemnou kávu ????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam