FONTAN: já to dělám stejně, ale teda bez kardamonu (to mi moc nešmakuje) a vždycky když to sundám z plotny, rychle to promíchám. Tim mi všechen ten logr, usazenej po stěnách džezvy, když pěna svištěla nahoru a zpět, klesne na dno a usadí se.
ale možná že je výsledek skoro stejnej, jen to tak prostě dělám :)
s tímhle druhem přípravy jsme setkávali taky v řecku a pak dál v gruzii a arménii. Třeba v jerevanu hodně frčí takovej kavárenskej řetězec jazzve
:: Jazzve - Enjoy Your Jazzve
http://www.jazzve.com/
kterej člověk pozná, podle asi tak dvoumetrový džezvy , kterou maji vždycky u vchodu a je napěněná nějakou montážní pěnou, nebo čim :) prostě taková velká atrapa.
kardamon bude asi ještě východnější vylepšení. tady ve slezský na vinohradech má chlapík se sýrie cukrárnu a dělá tam kafe v džezvě a na přání právě s kardamonem.