• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ZUZKAOU: kava bude jako doplnek, chtel sem i pro rodice, kkniha, tam se moc necte:o(, ale dekuji za tip, nejaky to s ni vymamin ten pristroj. Jednou sem si rikal, vezmu jim typicke ceske cigara, rikam kluci (kuraci) je tu neco cop se da kourit? . Pry startky cervene, no a nedopadlo to dobre:o))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEDAREK1: no, jestli slečna má automat na kafe, tak nejdřív potřebuješ vědět, jestli je na kapsle a nebo na mletou kávu. V případě, že na mletou kávu, tak potřebujš vědět, jestli má mlýnek.

    Mno - šla bych do nějakého jiného dárku ;-) Pravidelně u cizinců, co maj něco společného s ČR boduju s Gottlandem. A přeložilo ho i do španělštiny.

    Gottland (El Acantilado): Amazon.es: Mariusz Szczygiel, María Dolores Pérez Pablos: Libros
    http://www.amazon.es/Gottland-El-Acantilado-Mariusz-Szczygiel/dp/8415277415/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328362488&sr=8-1
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ZUZKAOU: momentalne ne eeee
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEDAREK1: A ty jsi ve španělsku?
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Hosi dik moc ja su uplne v pjordeli s tou kavou a prakticky to co pisete je pro me spanelska vesnice:o), kde se to kupuje ty kavy o kterych se zmin ujete , asi klasicke obchody ne co? jinak diky za rady, zkusim se ji optat oni tam maji spoustu obchodu oranzovych a mam pocit esi si pamatuji dobre je na nich napsane BRasileňa, myslim kavovych obchodu
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    KEDAREK1: kdyz spanelka, tak jako darek bych ji dal neco jakoze ceskyho. kvalitni kavu a taky tak trochu na efekt, kdyz je to ten dar... treba zde jiz drive zminovane la boheme cafe. tam v podstate nemuzes vybrat vylozene blbou kavu. nebo doubleshot dtto. jen si zjisti, zdali ma mlynek ci nikoliv.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    Slozita otazka, mnoho uhlu pohledu na tema espresso. V zakladu by bylo nejlepsi zjistil co ma pritelkyne rada: tradicni smesi, smesi s robustou, aktualni trendy ve smyslu mene druhovych smesi 100%, nebo jednodruhovky. Vsechny ty veci meji co do sebe a jsou ve sve podstate dobry, kazdy ma rad neco jineho. Jestli je zvykla na spanelsky smesi, asi bude preferovat smes s robustou, ale tezko rict. Zku na toto tema s ni nenapadne dat rec, at se mame od ceho odpichnout
    KEDAREK1:
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj jsem totalni laik v kafi, vubec ho nepiju, chci se zeptat jake je opravdu dobre espreso, chtel bych koupit maly darecek, pritelkyne ma kvalitni automat na kavu a pijou espreso u nich. Je to Spanelka, diky za tipy, cao
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    MATEYKA: mno jo, tak do toho už my, poučení laici, nemáme co kafrat. :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    MATEYKA: Kam prisel, tam o kave a vencich hovoril;)
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    TEREZZZKA: Těší mě :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MATEYKA: sam mistr cupper ne? :) a jsme doma :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: párkrát jo, ale jen s Jardou Tuckem, sami ho nemáme:-)
    Minor samo zname.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    BLACK_ONYX: Caffé Minor, prodejna s výběrovou kávou s možností degustace, Úvoz 64, Brno. Prodáváme na váhu Doubleshot a La Bohéme + sem tam něco dalšího.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    BLACK_ONYX: konstanta, rozumim, to je ta nejvetsi hodnota. zamerim se na to. Dik. zkousel jsi to merit tim refraktometrem či jak se to jmenuje?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MATEYKA: muj muz Ti odpovedel vystizne za me :) diky zlato :-*
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: jop, hlavně kávu pripravis identicky a výtežnost bude stejná. kontroluji si tak, abych měl stejný poměr vody a kávy.
    btw. kam za dobrou kavou?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: určitě zvládne a potkáme se tam:-)
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    PIPAL: Punkx not dead o tom žádná pánové. Vyfiltroval jsem už killa kávy (dělám v coffeeshopu) a myslím, že to mám v merku. Jen chci pochopit přesný význam toho vážení. viz soutěž Brewers cup, které bych se chtěl letos účastnit. (jestli teda leto uz scae cz zvládne tuto disciplínu začlenit)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam