• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIMA_A: není moc dobrý. jednak tou rychlou rotací tu kávu zbytečně zahřeje/spálí.
    +mlýnek s mlecími kameny má nastavitelnou jemnost.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Dostal jsem darem mlynek, na elektrinu, ma motor a nahore cepel, ktera rozseka zrna na padrt - jejiz hrubost nelze zvolit jinak nez dobou, po kterou se drceni provadi. Je to dobry "mlynek"? Jake jsou nejlepsi?
    ADAM
    ADAM --- ---
    dovolím si repost. už tady ten článek pár měsíců nebyl a mě se velmi líbil, tak třeba ho jetě někdo nečetl.
    Zapomeňte na espresso | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=3697

    DEMONOFANARCHY:
    DESTINYX:
    ADAM
    ADAM --- ---
    WRONSKI: v pohodě video. pro zájemce o detailní informace mám jiný tip.


    kamarád provozuje kavárnu u václaváku - dává se extrémně záležet na kvalitě kávy. (20kg tlak odměřuje pomocí váhy atp...). má tam dobrý výběr čerstvých káv (byť třeba ta nejlepší - panama á 200kč/šálek je pro opravdové fajnšmekry - kyselá a mě vůbec nechutnala).

    ale to není to hlavní, když je čas, tak on je hrozný extrovert a hrozně ukecanej a rád se předvádí. čili rád vám dá cca 40-60min přednášku o kávě. jaké jsou druhy, jak se správně připravuje atd atp...
    je to opravdu zajimavé, podobné jako toto video, ale více do detailů a do hloubky - doporučuju!


    Wall Street Cafe - nejlepší kavárna na obchodní jednání, coffeehouse a coctail bar
    http://www.wallstreetcafe.cz/cs/index.php
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Jak má vypadat espresso? Podívejte se, tak ho připravují v nejlepší kavárně v Česku | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55271960-jak-ma-vypadat-espresso-podivejte-se-jak-ho-vari-v-nejlepsi-prazske-kavarne
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: :-) čili mají všechno co potřebujeme
    a ty barevný jsou boží :-) ale černá je černá ...

    a máte mě rádi?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEEAK: já mám ty z espresso products a spokojenost, mají super zobacek. rozdíl oproti klasickým nerezovym je podle mě akorát v tom, že se lépe čistí a jsou cool:-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: a teď navíc koukám, že je mají vyprodané .. lucky me :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: hmm proč jsem tuhle odpověď čekala ;-) líbí se mi tyhle
    Milk Frothing Pitchers - Milk Pitchers | Teflon Pitchers | Milk Jugs | Steaming Picthers - Page 1 of 2
    http://www.coffeehit.co.uk/milk-frothing-pitchers/c29

    vy vlastně jedete coffee tour že? :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEEAK: nikde...ale do Londýna jedeme :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    tuší tu někdo, kde by se daly koupit teflonové konvičky (aniž bych musela obtěžovat kamaráda z Londýna)? .. čili u nás v republice ;-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ELIE: co takhle kdybys do toho csu zavolala?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ad ADAM.

    tak ten santos sice vůni nezlepšil, ale začal mi hodně chutnat :-)
    ELIE
    ELIE --- ---
    CHESUS: Hmm hmm hmm... Vlastně bych to ještě potřebovala dle pohlaví a kdyby to bylo i dle věku,) Zkouším to, pokud nááhodou někdo o něčem neví,)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CHESUS: sakra, todle si me mel poslat do ty kavovy infografiky
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ELIE: ale evidentne to evidujou ... viz. treti odstavec tady http://www.kavovnik.cz/o-kave/spotreba-kavy-v-cr-roste-vedou-kvalitni-druhy
    ELIE
    ELIE --- ---
    Existují nějaké STATISTIKY KONZUMACE KÁVY ČR? Nic relevantního (nejlépe z ČSÚ) se mi najít nepodařilo...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ZASTERKA: jednodruhovky a mezzo na espresso maj kolem 240 kč/kg zhruba, čistá arabica. na stránkách je kontakt, zavolej tam.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    tak ja se dnes doptam prazice, jak to se santosem je :)
    leskla jsou zrna bez ohledu na cerstvost, ale v zavislosti na stupni prazeni - az od urcite teploty vystupuji oleje na povrch zrnka
    ADAM
    ADAM --- ---
    no, tak to fakt asi bude v normálu...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    AXTHEB: taky mám ten dojem, pil jsem teď posledních pár týdnů samé africké arabicy (vyborné delikatesy, nemůžu si pomoct, ale Nicaragua, Ethiope a Kenya mají výborné kávy) a dnes ráno otevřel Santos... To kafe prostě "smrdí" i namleté, ale udělané mi pak chutná relativně normálně. Na to, že je podle všeho Santos asi nejrozšířenější druh kávy, nevyniká moc v kávovém aroma. Všiml jsem si toho už několikrát, ža Santos po otevření nevoní jako káva, ale jako jakýsi spálený vývar z ponožek (teď už asi přeháním) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam