• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    víná mám rád sladké s trochou kyselosti. nevím no, o tomhle se prostě na netu nedá bavit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADAM: vezmi si kyselý víno a příjemně svěží, suché víno ;-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZUZKAOU: hele, rozdíl mezi aciditou a kyselostí si neumím představit, natož ho popsat.

    takže bych rozhodně nedoporučoval na základě mého postu udělat úsudek, že to kafe bylo uděláno špatně. i když mi nechutnalo (stejně jako mi nechutnají třeba nejlepší čaje), tak mu 100%ně věřím.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    nekdo zkusenosti s timhle mlynkem?
    Mlýnek na kávu Nemox Lux
    http://www.elektrocr.cz/product/mlynek-na-kavu-nemox-lux

    uvazoval jsem i o gaggia mdf, ale ten je drazsi a moc se mi nelibi ten davkovaci system, primo do paky mi to prijde lepsi - v tom davkovaci zustava stary kafe...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale i tak si nemyslím, že dobře udělaný kafe z dobré geishy, za které chce stovku by mělo být kyselé. A ještě to opentlit povídáním, že to tak má bejt, že tak chutnaj ty drahý kafe. Vona ta acidita je trošku něco jiného. Stejně tak jako u vína acidita neznamená kyselost.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZKAOU: jj :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TEEAK: no je to stejný, hodně specifický druh kávovníku, vypěstovaný jinde a neznámo jak zpracovaný.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZKAOU: no, co vím já, tak geisha z Los Lajones (jinak zpracovávaná metodou "honey") je něco jiného, než ta co popisuje ADAM:
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADAM: no geisha, kterou jsem pila já, byla z drip baru a byla sladká, hodně sladká.
    ADAM
    ADAM --- ---
    bylo mi vysvětleno, že čím kvalitnější káva, tím méně výraznější má typickou hořkost a trpkost a více jsou díky tomu cítit spíše různé kyselniky.



    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADAM: kyselá? tak to se asi muselo stát něco špatně při přípravě, asi že z ní dělá to espresso. JEstli se nepletu, tak potřebuje nižší teploty, ale to určitě vysvětlí Terezzka.
    Protože ji mívaj doubleshoti, i když teď asi zrovna nejní sezona.
    Panama Los Lajones Geisha doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/panama-los-lajones-geisha.html
    ADAM
    ADAM --- ---
    jakasi esmeralda special - GEISHA. on jí říká jen geisha.
    (mě teda naprosto vubec nechutnala - hodně kyselé)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    ADAM: tak to bude nějaká ta super druper jamajka
    ADAM
    ADAM --- ---
    TEEAK: pry jedna z nejdrazsich kav na svete - hned za tou cibetkovou...
    normalni espresso stojí 45
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADAM: espresso za 200 korun mi hlava moc nebere :-/
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIMA_A: není moc dobrý. jednak tou rychlou rotací tu kávu zbytečně zahřeje/spálí.
    +mlýnek s mlecími kameny má nastavitelnou jemnost.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    Dostal jsem darem mlynek, na elektrinu, ma motor a nahore cepel, ktera rozseka zrna na padrt - jejiz hrubost nelze zvolit jinak nez dobou, po kterou se drceni provadi. Je to dobry "mlynek"? Jake jsou nejlepsi?
    ADAM
    ADAM --- ---
    dovolím si repost. už tady ten článek pár měsíců nebyl a mě se velmi líbil, tak třeba ho jetě někdo nečetl.
    Zapomeňte na espresso | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=3697

    DEMONOFANARCHY:
    DESTINYX:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam