úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
*
odkazy
-
jak na kávu
-
cuketka
-
home - barista
*
Kafe roku není:
*
JACOBS
*
rozbalit záhlaví
BERNA
---
---
17:44:40 26.6.2012
1 odpověď
KURE
: tak jsem zkoumal co je TDS a nasel peknej clanek:
Na kávu vědecky–ExtractMojo | doubleshot blog - česká pražírna výběrové kávy
http://www.doubleshot.cz/blog/2010/11/15/na-kavu-vedecky-extractmojo/#footnote_0_1380
BLACK_ONYX
---
---
13:23:20 26.6.2012
1 odpověď
KURE
: podíl rozpustnych látek v kávě. obecně se říká, ze ideál je 1,3. to je takova hodně lehká a dobře pitelna. my se dopracovali k 1,5.
pro filtr se uvádí pravidlo 60g/1l, osobně mám rád víc.
experimentuj, co ti bude chutnat.
KURE
---
---
13:06:53 26.6.2012
2 odpovědi
BLACK_ONYX
: tds??
MIMA_A
: mam to z eshopu doubleshot
BLACK_ONYX
---
---
13:05:58 26.6.2012
1 odpověď
mám osvědčené 34g na 500ml vody. kávu navlhcim a na 4 zaleji. doba extrakce 3:50 a tds vyjde kolem 1,5. takže hrubost podle toho:-)
MIMA_A
---
---
13:03:32 26.6.2012
2 odpovědi
TEEAK
: Da se to koupit nekde v praze, nevite?
TEEAK
---
---
12:37:19 26.6.2012
2 odpovědi
Příprava | Hario V60 - kvalitní domácí příprava výběrové kávy
http://www.filtrovanakava.cz/hario-v60/priprava.html
jinak jednoduchym zkoušením - podle tvojí chuti ;-)
KURE
---
---
9:56:57 26.6.2012
ha. omlouvam se za doublepost, ale asi sem nasel dobrej navod:
http://www.coffeesmithscollective.co.uk/wp-content/uploads/Coffeesmiths-Coffee-Making-Sheet-Pour-Over.pdf
KURE
---
---
9:46:04 26.6.2012
pls help, po stredne usilovnym googleni sem nenasel nic dostatecne rozumnyho, takze me muzete zachranit jen Vy :D
mam uz asi 5minut koupenej V60-2.
a hledam jak v tom to kafe udelat.
zejmena kolik kafe na kolik vody a na jakou hrubost umlejt. (rady z webu jako "stredne jemna" me moc nepomuzou)
Mam mlejnek Hario Skeleton.
DESTINYX
---
---
19:53:07 24.6.2012
Pro letni dny, ledova kava:
How To Make Cold-Brew Coffee | The Feed
http://www.americastestkitchenfeed.com/do-it-yourself/2011/08/how-to-make-cold-brew-coffee/
Jak ji delate vy? A zkouseli jste se soli? Ja zatim testoval misto vody mleko a melo to neco do sebe.
ANASTAZIA
---
---
12:28:14 23.6.2012
Nějaké zkušenosti s DeLonghi BAR 14? diky
ADAM
---
---
14:02:29 20.6.2012
na indukci funguje jediný druh bialettky. pozor na to, kdo by kupoval.
jmenuje se tuším "elegance".
a pozor na min. průměr, při které indukce funguje. z tohoto důvodu jsem musel vracet 6ti šálkouvou a vyměnit ji za 10ti šálkovou.
TABBY
---
---
13:20:52 20.6.2012
MOMENT
: Indukce rulez! :)
MOMENT
---
---
11:48:12 20.6.2012
1 odpověď
asi mas pravdu. jde teda jen o silu zdroje tepla.
AXTHEB
---
---
10:54:13 20.6.2012
+1
MOMENT
: Na tlak a cas extrakce je uplne jedno, jestli tam das teplou nebo studenou vodu. Jenom kdyz tam das studenou, zacne se to extrahovat pozdejc.
MOMENT
---
---
10:36:45 20.6.2012
kazdopadne zkouseli jsme nakej lacinejsi starsi frenchpress a jeho sitko se rozhodne nevyrovna papirovym filtrum u dripu. tedy frenchpress je dobrej na caj. a taky me trochu stve, jak se to kafe v tom vali nekolik minut. at zije gravitace a v60.
taky doporucuju drip v coffee source. maj misto papiru nejake platno a musim rict, ze pecka.
MOMENT
---
---
10:28:59 20.6.2012
1 odpověď
DOGGY
: studena voda se ti dele zahriva, zvlast na malem plynovem sporaku nebo jinych slabsich zdrojich tepla. para se vytvari pomaleji a proto jde o uplne jinej cas a tlak pri extrakci imho. pak se to zase "neda pit", i kdyz splnujes uz valnou vetsinu bodu pro spravnou pripravu.
MAJA
---
---
10:06:45 20.6.2012
DOGGY
: jo, propaří se to rychleji, aniž by se zbytečně přehřívalo namleté kafe uvnitř ...
DOGGY
---
---
9:30:46 20.6.2012
2 odpovědi
BLACK_ONYX
: a jaky ma vyznam nedavat tam studenou?
TEEAK
---
---
18:35:26 19.6.2012
ZUZKAOU
: zkus na spodní baňku přiložit něco studeného (namočenou utěrku...) potřebuješ to dole ochladit, aby se vyrovnal tlak a když jí ochladíš, tak dolní baňka vodu "nasaje"
ZUZKAOU
---
---
17:13:10 19.6.2012
1 odpověď
Když už se tu řeší technika přípravy - vaccumpot od Bodumu
(tuten)
mi začal poslední cca deci tekutiny nechávat nahoře, mám ho tuším dva roky, sítko nevypadá, že by s ním byl nějaký problém. V době, kdy se zastaví průtok kafe dolu je v systému podtlak.
MAR_TINA
---
---
17:03:03 19.6.2012
+1
BLACK_ONYX
: zajímavý nápad.
Jinak pokud bych měla ráda slabší a řidší kafe, nevolím konvičku ale frenchpress nebo klasický překapávač, ty konstrukčně volbu množství mleté kávy umožňují. Já dávám do frenchpressu 20g na 200 ml vody, cca 150 ml výsledného nápoje.
BLACK_ONYX
---
---
16:58:09 19.6.2012
1 odpověď
MAR_TINA
: jop, basket plný. pod ventil je to cca 300g vody. pak jsem zkusil cca espresso poměr.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam