• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR: Panama od Doubleshotu byla velmi čokoládová, ale tu už nemají :(
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: No ale bez toho horniho vycka to pak zas nevypada hezky ;))

Tak mi poradte prosim nejakou kavu s plnou, cokoladovou chuti (nebo jakykoli opak ovocne, zkratka ;). DIky!
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MIMA_A: hm...pracuje tam kamarádka, tak to nebudem rozmazávat :)

VECTOR: jj, řeč je o doubleshotu, ale nejsme jediní s touhle nabídkou, vlastně poslední půl roku máme stejnou ruku při výběru jako Has Bean a Suaremile :) Přesně jak říká
    BLACK_ONYX stačí ubrat na jednu porci a zbytek se tam vejde (to horní víčko není třeba dávat, stačí to stlačovací)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Existuje nějaký stejně dobrý ekvivalent ve smyslu kvality zpracování/mletí/ceny ke Gaggia MDF, který nevypadá tak bakelitově ?
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    TEREZZZKA: Toz nevim, mne ji na francouzske extra doporucili na filtr...ackoli na sacku stalo, ze je skvela i na espresso..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: jojo, mysleno u doubleshot. Nemam ted moc napito nic jineho a kdyz jo, tak jsou to stavicky.
    Kavu tam das az kdyz sacek otevres a neco z toho zpracujes :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    BLACK_ONYX:
    TEREZZZKA:

To u doubleshot, nebo u nejake podobne spolecnosti? Taky jsem se nechal zblbnout alkoholem a koupil toto: http://www.doubleshot.cz/uchovani-kavy-doza-na-kavu-airscape.html , zatim to vypada fajn, ale objem je dost maly, nevejde se do toho ani pytlik 350g...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MIMA_A: no scarlatti je o pražením především na espresso, ale to jen na okraj, hlavně že chutná

VECTOR: jj, buď Kolumbii nebo Ethiopii... je fakt, že teď je sezóna afrických káv a ty prostě takové jsou (ethiopie je víc do kytiček )
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: Na drip mi vsak chutnala velmi, zalezi na priprave..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: jojo, je hodně cítit.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    BLACK_ONYX: Hm, i tech 15% to dokaze takhle pokazit?!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: to je věc názoru. tak zkus třeba Carlose.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: robusta;-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    NTR23: Ja to zkousel s vodou a Scarlatti a bylo to takove vonave a chutne, ale melo to takovy jakysi tezky ocas, nevim cimto.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NTR23: Tak jsem to zkousel, zalejt studenou vodou, dvanact hodin v lednici, a je to moc dobry. Jen to min nakopne (nizsi obsah kofeinu), ale kdyz clovek vypije celej french press, tak to neni zadna ujma :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    BLACK_ONYX: Chutna moc kysele. Nechal jsem se zblbnout popiskem, ze chutna jako cernorybizovej dzus (kterej miluju) - opravdu tak chutna, jen se to moc nehodi ke kafi .)

Obecne mam rad hutnou, klidne i trislovitou chut, asi spis neco cokoladoveho.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    NTR23: Zkus misto vody studene mliko. Mam vyzkouseno, dobre piti.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    btw. 18. a 19. je v Prazirne mistrovství v aeropressu, kdyby to někoho zajímalo.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: jak moc ovocna? chceš něco cokoladovejsiho nebo ovocné, ale ne moc aciditni?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Dnes mi prisla z doubleshotu Kenya Ngunguru PB a je na me az moc ovocna... Nedoporucite, co koupit priste?
    PRASOLET
    PRASOLET --- ---
    Jaroslav Tuček: Trh s výběrovou kávou se teprve rozjíždí - E15.cz / zprávy
    http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/jaroslav-tucek-trh-s-vyberovou-kavou-se-teprve-rozjizdi-903009
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam