• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOGGY: ehm - potřebuješ k tomu ještě teploměr, nemělo by ti to přelézt teplotu 60 stupňů, pak se to celé celkem degraduje.

    V příloze kapitola z modernistické kuchyně právě o mléku do kafe. (chemie included)

    modernisti_mleko.pdf (4682323 B)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TEREZZZKA: pro poradek jsem TEN doggy (latte delam zene;)
    a jinak najdu vhodnou nadobu a vyzkousim,dik za tip :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DOGGY: já vždycky uvažovala, že by to s tím šlehačem třeba fungovalo kdybys zároveň to mléko zahřívala - protože šlehač Ti jen vhání vzduch, kdežto z páry se pěna tvoří srážením bílkovin vlivem tepla...ale nikdy sem to neověřovala a vlastně jsem z fyziky i chemie dost propadala, takže možná je to úplně špatná domněnka :)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    nemate nekdo tip na to, jak udelat domaci mlecnou penu aspon na to latte? je mi jasny, ze jak s pomoci trysky to nikdy nebude. zatim se mi nekolikrat povedla s elektrickym slehacem, ale porad je plna bublin(ek) i po sklepani a ne a ne se smichat s mlikem.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MAR_TINA: já měl segafredo jen jednou (nepamatuju si jaký) a taky bylo děsně přepražený - jak popisuješ. Byla to půlkilovka a děsně dlouho jsem se toho nemohl zbavit, protože to člověk prostě nepil tak s chutí

    dneska jsem si koupil
    Bio zrnková káva Kembali, 250 g | Fair Trade Centrum - káva, čaj, čokoláda, bio potraviny
    http://www.fairtradecentrum.cz/bio-zrnkova-kava-kembali-250-g/d-1166/
    ale přišel jsem domu a zjistil, že tady mam po skleničkách ještě nějaký zbytky, tak šla zatim do mrazáku. Měl jsem oblíbenou kávu ze sumatry od mámy (mamacoffe), ale nějak jí přestali mít. tak doufám, že tahle bude taky dobrá
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    jdu s recenzí / varováním na novou variantu segafreda. Máma koupila v tescu segafredo, espresso casa gusto cremoso a je to přepálený. Voní hořce, všechna zrnka černá, hodně polámaná, kafe (máme poloprofistroj a dělá slušný espresso) není dobré. Zachrání to mlíko a cukr ve větším množství.

    Normálně nám segafredo v jiných verzích vychází jako slušný průměr. Takový levný kafe na snídaně apod.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TABBY: já bych zatracovala všechny ty přírodě identické.

    Občas hodím kardamon do vody, ve které to kafe pak budu připravovat, dokážu si to představit i s pravou vanilkou, skořicí a nebo třeba hřebíčkem.

    Ale káva která je ovoněná vanilkovou esencí je hnusná, natož když je tam etylvanilin.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TABBY: hostitele odhadnu předem a požádám o čaj ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MAR_TINA: Ja bych to uplne nezatracovala. Jsou tak mizerne kavy, ze bez ovoneni to proste neni k piti. (Teda nabizi se otazka, jestli si takovou hruzu vubec naklopit do hlavy, jenze kdyz je clovek treba na navsteve a nechce urazit....)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    kdyby někoho zajímalo, tak prodáváme faemu e61 legend a mlýnek faema mpn. komplet za 50k.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: tak se dela i vietnamské caphe nebo jak to pisou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: to dělali na Kanárech a jmenovalo se to Cafe con leche kondenzate:) Jo, na únavu a hlad naprosto super.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: já mám odzkoušeno asi 10-15 ml jesenky do hrnečku od espressa a na to normálně udělaný dvojitý espresso. ale rozhodně se to nedá pít pořád.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: tajemství hnusu odhaleno.

    Já to dělám takto: Příchuť belgické pralinky - pomelu kvalitní kávu, uvařím ji v bialetce nebo french pressu. Vedle na talířek dám belgickou pralinku. Příchuť cherry - do likérové skleničky naleju 20 ml suchého cherry. Podávám ke kávě.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: normálně upražíš kafe, nasypeš do kyblíku, a pak to zaleješ trochou (na 1 kg to bejvá kolem jednoho víčka od barelu, kterej vypadá velikostí asi jak barel na 5 l destilky od benzinky) nějaký tý esence/bo_co_to_je a fest s tim zaklepeš, aby se to promýchalo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLACK_ONYX: jak se vyrábí to ovonění?

    Ze zvědavosti, už to nikdy nechci pít. Krom hrozné chuti to zanáší mlýnek a konvičku.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    BLACK_ONYX: já myslim, že ty ochucený se pražej v horoucích peklech. jednou jsem ochutnal nějakej vídeňskej nevimco a myslel jsem, že to vrhnu do dálky

    TEREZZZKA: to máš pravdu. jednou jsem si tam kupoval nějaký kafe a dostal jsem zbytek z tý dózy - bylo vážně uplně vyčmuchlý..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BLACK_ONYX: neasi :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: prazi ty nedochuceny. na ty ovoneny mají vlastní prazirnu.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DYSTOPIK: tu praží doubleshot, ale to už bylo pěkně starý asi, Hartman je už dlouho vyprodaný. Bohužel letošní sklizeň nebude, vypekli nás a nic nepošlou :(
    S oxalisem je ta potíž, že kávu nevhodně skladují a nehodlají to měnit, protože v těch velkých skleněných netěsnících dózách se jim to líbí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR: Panama od Doubleshotu byla velmi čokoládová, ale tu už nemají :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam